Σημάδια ότι αυτή η σχέση θα είναι μόνο για το καλοκαίρι

Δεν το λέμε για να σε αποτρέψουμε από το να την κυνηγήσεις. Το αντίθετο, βασικά. Ίσως μια σύντομη, ακίνδυνη περιπέτεια χωρίς πολλή σκέψη να είναι ό,τι χρειάζεσαι.

 

Σημάδια ότι αυτή η σχέση θα είναι μόνο για το καλοκαίρι

Το να βγαίνεις ραντεβού, ελπίζοντας και πιστεύοντας πως κάπου εκεί έξω θα βρεις ένα άτομο που θα σε καταλαβαίνει, που θα σου αρέσει και θα του αρέσεις και που τα συνηθισμένα προβλήματα που έχει κάθε καινούρια σχέση θα είναι ένα τσικ πιο υποφερτά και διαχειρίσιμα... είναι χάλια. Όλοι το ξέρουμε, όλοι το ζούμε, ο κόσμος εκεί έξω (και ονλάιν) δεν πάει καλά, και πιθανότατα ούτε εμείς πάμε καλά.

Μήπως λοιπόν αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα χαλαρό διάλειμμα από όλα αυτά; Μια περιπέτεια. Κάτι που θα μας απασχολήσει αρκετά, αλλά δεν θα μας φάει και την ζωή, και πιθανότατα θα περάσουμε ένα ωραίο καλοκαίρι, και προς Σεπτέμβρη-Οκτώβρη μεριά θα πούμε κι ένα αντίο – άντε ένα “τα λέμε” για τις περιπτώσεις σκληρής μοναξιάς.

Ακόμα κι αν δεν είσαι άτομο που κάνει πρόσκαιρες σχέσεις, αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάτι κακό (όπως πιθανότατα το έχεις στο μυαλό σου). Μπορείς να είσαι φουλ ειλικρινής ότι περνάς καλά αλλά δεν σκοπεύεις να επενδύσεις και τόσο πολύ, και να δεχτείς με το κεφάλι ψηλά την πιθανότητα το άλλο άτομο να σου πει «Μπα, δεν είναι και τόσο για μένα αυτό το σενάριο».

Αυτά λοιπόν είναι τα σημάδια ότι η φάση που έχεις μπλέξει τελευταία είναι ένα σύντομο, καλοκαιρινό κάτι, και δεν χρειάζεται να είναι τίποτα παραπάνω.

Είναι πολύ καλό άτομο, αλλά δεν κολλάτε και πολύ
Οι συζητήσεις συχνά πέφτουν στο κενό επειδή δεν μπορείτε να βρείτε κοινούς παρονομαστές. Αυτό που σας σώζει την κατάσταση είναι ότι η σιωπή δεν προλαβαίνει να γίνει αμήχανη επειδή θα ορμήξετε ο ένας πάνω στον άλλο. Που μας πηγαίνει στο επόμενο σημάδι...

...κάνετε πολύ σεξ, και όχι πολλά άλλα πράγματα
Το σεξ είναι τέλειο, δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να γνωρίζεις ένα άτομο που τα σώματά σας επικοινωνούν σε άλλο λέβελ, ακόμα κι αν ξέρεις ότι αυτό κάποια στιγμή δεν θα προχωρήσει παραπάνω. Οπότε όσο είμαστε οκέι με αυτό, πέσε με τα μούτρα χωρίς να το σκέφτεσαι.

Βαριέστε και οι δύο να δώσετε πολλή σημασία
Ίσως να κάνει μια μέρα να σου απαντήσει σε μηνύματα, αλλά είναι από τις φορές που δεν σε καίει. Ο εγωισμός σου είναι λες και δεν μπορεί να πληγωθεί από αυτό το άτομο. Και, για να είμαστε ειλικρινείς, μάλλον κι εσύ κάνεις μια μέρα να απαντήσεις.

Μπορεί ταυτόχρονα να παίζετε και με άλλους
Που, ξανά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εφόσον παίρνεις προφυλάξεις και δεν υπόσχεσαι στο άλλο άτομο συναισθηματικές διαθεσιμότητες μακράς διαρκείας. Υπάρχει ένας και μόνο ηθικός τρόπος να παίζεις με πολλά άτομα, κι αυτός είναι να μην είσαι μ#λάκας. Από κάθε πιθανή άποψη.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v