Ένοχοι και στο Εφετείο οι δυο κατηγορούμενοι για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ομόφωνα ένοχους έκρινε το Εφετείο τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη αναγνωρίζοντάς τους ωστόσο ελαφρυντικά.

Ένοχοι και στο Εφετείο οι δυο κατηγορούμενοι για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ομόφωνα ένοχοι –όπως και πρωτόδικα- κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, οι οποίοι καταδικάστηκαν για τη θανατηφόρα σωματική βλάβη του ακτιβιστή. Το δικαστήριο ομόφωνα αναγνώρισε στους καταδικασθέντες τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος στον κοσμηματοπώλη και του σύννομου βίου στο μεσίτη.

Η εξέλιξη αυτή έριξε την ποινή σε έξι χρόνια κάθειρξη για τον μεσίτη και σε πέντε χρόνια για τον κοσμηματοπώλη. Οι τρεις τακτικοί δικαστές αποφάσισαν τη φυλάκιση του μεσίτη, ενώ κατ’ οίκον έκτιση της ποινής θα κάνει ο κοσμηματοπώλης.

Λίγη ώρα νωρίτερα την απόρριψη των ελαφρυντικών ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας, Στέλιος Κωσταρέλος.

«Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου εκνευρισμένος από τις φθορές στο κατάστημά του, μπορούσε να αποφύγει το αποτέλεσμα, αν άνοιγε την πόρτα και δεν τον κρατούσε εγκλωβισμένο μέσα», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός για τον κοσμηματοπώλη, προσθέτοντας ότι «δεν δικαιολογείται η αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, που χτύπησε το θύμα, δίνοντας την πιο καίρια κλωτσιά στο κεφάλι του, ρίχνοντάς τον στο οδόστρωμα».

Για τον 61χρονο μεσίτη ο κ. Κωσταρέλος ανέφερε σχετικά ότι. «στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι ενήργησε ενστικτωδώς. Ο ισχυρισμός ότι άρχισε τις κλωτσιές από αλτρουιστικά αισθήματα δεν ευσταθεί. Δεν προκλήθηκε από το θύμα. Δεν υπήρξε έμπρακτη μετάνοια και μεταμέλεια».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v