Το Συντρίμμι δεν είναι το συνεργατικό καφενείο που έχεις συνηθίσει

Σε μια από τις ωραιότερες αυλές του Βοτανικού, το Συντρίμμι δεν σερβίρει απλώς ρακές και μεζεδάκια. Κάνει μικρά γαστρονομικά θαύματα.

Το Συντρίμμι δεν είναι το συνεργατικό καφενείο που έχεις συνηθίσει

Το Συντρίμμι μπορεί να το θυμάσαι σε εκείνο το φανταστικό κτίριο της Αμφικτύωνος στο Θησείο, με την απίθανη εσωτερική αυλίτσα που ήταν στρωμένη με μωσαϊκό-σκακιέρα. Τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια, δεν μένει πια εκεί. Το βρίσκεις όμως, ψυχή τε και σώματι, σε μια παλιά μονοκατοικία του Βοτανικού, στην οδό Χαλκιδικής, με μια ακόμα ωραιότερη –και πολύ πιο ευρύχωρη– αυλή.

Στολισμένη από δεντράκια και αναρριχητικά φυτά τύφλα να ‘χουν τα θερινά σινεμά, η αυλή στο Συντρίμμι είναι το ιδανικό σημείο στην πόλη για να δώσεις ραντεβού μετά από μια σούπερ πηγμένη μέρα, να βρεις την παρέα εκεί γύρω στο σούρουπο και να σας βρουν οι πρώτες πρωινές ώρες να τσουγκρίζετε ρακές και να τσιμπολογάτε πεντανόστιμα μεζεδάκια. Κι όταν λέμε πεντανόστιμα, το εννοούμε, δεν είναι σχήμα λόγου. Μακριά από την φιλοσοφία «κάτι απλό και φτηνό να μην κατέβουν οι ρακές ξεροσφύρι» που συναντάς σε άλλους μεζεδοκαφενέδες, εδώ το ρεπερτόριο έχει και άποψη και φαντασία, και υλικά που έρχονται από μικροπαραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα, και δημιουργικότητα που δεν γίνεται δήθεν και, το κυριότερο, δεν κοστίζει ακριβά.

Δοκίμασε, για του λόγου μας το αληθές, τη ρεβυθάδα με γιαούρτι και δυόσμο (6€) νέα προσθήκη στο καλοκαιρινό μενού, που αντικατέστησε την αντίστοιχη με καβουρμά και γαλομυζήθρα η οποία έκαψε καρδιές τον χειμώνα που πέρασε. Φοβερές είναι και δύο από τις σαλάτες του, η μεν Αθηναϊκή, φόρος τιμής στην αστική μαγειρική των γκάγκαρων, με καπνιστή πέστροφα Ορχομενού (7,50€) η δε με τα ντοματίνια που λούζονται σε ένα καταπληκτικό πέστο ηλιόσπορου και συνδυάζονται με μαλακή φέτα Κεφαλλονιάς (7,50€).

Πολύ δυνατός ρακομεζές η μελιτζάνα ιμάμ με κρέμα μυζήθρας (6,50€), όπως και ο τηγανιτός γαύρος που σερβίρεται με καταπληκτικό ταραμά (7,50€). Τα παιδιά της θάλασσας βρίσκουν τον παράδεισό τους και στο αχνιστό λαυράκι με φινόκιο και κολοκυθάκια (9€) ενώ από τα της στεριάς ξεχωρίζουν το πρόβατο σνίτσελ με συριανή μαϊντανοσαλάτα (8,50€) και το λουκάνικο Δράμας, συνδυασμός από πρόβειο και χοιρινό, που σερβίρεται με λάχανο τουρσί και μαγιονέζα χαρίσα (8,50€).

Όσο για το τι πίνουμε εδώ; Ρακή από την Κρήτη, τσίπουρο Αγραφιώτης που δύσκολα βρίσκεις στην Αθήνα, το ίδιο ισχύει και για τα ουζάκια, Χρυσανθακόπουλος και Σμυρνιώ, αλλά και μπύρες από μικροζυθοποιίες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η ξακουστή και κοσμαγάπητη Jasmine της Strange Brew, η Αθηναίισα, η δραμινιά Drama Queen, η Κυρά Τούλα της Sourmena Brew, η Άλη από τη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης, και η Argos Star, μια ελαφριά ευκολόπιοτη lager που έχει γεύση καλοκαίρι. Οι τιμές για τις μπύρες κυμαίνονται από 3€ ως 6€, τσιπουράκια και ρακές ξεκινούν από 3,50€.

 

Συντρίμμι
Χαλκιδικής 52, Βοτανικός, τηλ.: 2130446962
Facebook

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v