Τέλεια μπαρ για ζευγαράκια στο κέντρο και αλλού

Θες να βγεις με το ταίρι σου και να περάσετε μια όμορφη βραδιά χαλαρά; Να τα πείτε και να τα πιείτε όμορφα κι ωραία; Εδώ είσαι.

Τέλεια μπαρ για ζευγαράκια στο κέντρο και αλλού

Η έξοδος με το έτερον ήμισυ δεν θέλει πολλή φασαρία. Θέλει ωραίες μουσικές, χαλαρή ατμόσφαιρα και μέρη που να μπορείς να τα πεις ωραία και να τα πιείς ωραιότερα. Από χαλαρά στέκια σε πεζοδρόμους, μέχρι κρυμμένα μπαράκια για ολίγους, ψάξαμε και βρήκαμε μερικά από τα ωραιότερα μπαρ του κέντρου αλλά και παραέξω για να βγεις με τον/την σύντροφό σου.

Παλιό Ραδιόφωνο

Αθανασίου Διάκου 12, Κουκάκι, τηλ: 21 0923 7022


Ατμοσφαιρικό και old school, ήσυχο και «ψαγμένο», το κρυφό αυτό διαμαντάκι στο Κουκάκι είναι ένα μέρος για μοναχικές ψυχές αλλά και ζευγάρια που θέλουν να κάτσουν κάπου ήσυχα, να πιούν καλά ποτά και να μιλήσουν με φόντο χαλαρές μουσικές κατά κύριο λόγο τζαζ. Ιδανικό για τις κρύες νύχτες, αλλά και για κρυφά ραντεβού, διαθέτει ικανοποιητική ποικιλία σε ουίσκι για να δοκιμάσεις, ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και για τα ωραία του κοκτέιλ, με κορυφαίο το Negroni. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 7€ για το απλό ποτό, και οι πόρτες του ανοίγουν κάθε μέρα στις 20.00 για να υποδεχτούν τους θαμώνες που πίνουν στο όνομα της… ηρεμίας του. Μαζεύει τουρίστες;

Αλμαγέστη

Πλαταιών 44, Κεραμεικός, τηλ: 21 0345 4977


Μπαρ με χαρακτήρα και κλασική ρετρό ατμόσφαιρα που ξεχωρίζει στον Κεραμεικό, η Αλμαγέστη ένα κουκλίστικο και χαλαρό μπαρ το ποτό σου χωρίς φασαρία συνοδεία όμορφων μουσικών που παίζουν κατά κύριο λόγο από βινύλια και αγαπούν τα blues και την τζαζ. Ανοίγει από αργά – συνήθως μετά τις 10 - μέχρι πολύ αργά σε σημείο να το λες και after, και κάποιες βραδιές έχει και ζωντανή μουσική, κυρίως blues, από εγχώριες μπάντες (ενημερώσου από εδώ) Ό,τι πρέπει για μεταμεσονύκτιες συζητήσεις, κρυφά και μη ραντεβουδάκια και φιλοσοφικές συζητήσεις. Το απλό ποτό στα 7€.

Μέντα Cafe

Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 0193


Αν βρεθείς στα βόρεια και ψάχνεις ένα ρομαντικό και ήρεμο καταφύγιο για να βγεις με το ταίρι, τότε η Μέντα είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Στο κέντρο της Κηφισιάς, στο παλιό αρχοντικό του Αγγέλου Σικελιανού, η Μέντα ανοίγει από το πρωί για χαλαρό καφεδάκι και συνεχίζει μέχρι το βράδυ είτε στον ατμοσφαιρικό της κήπο, γεμάτο λουλούδια και δέντρα, είτε στο εξίσου ατμοσφαιρικό, μπελ επόκ εσωτερικό της. Η μουσική παίζει σε χαλαρή ένταση, αγαπά την τζαζ και ενίοτε τις διασκευές (επίσης σε τζαζ κλίμα), ενώ συχνά διοργανώνονται events και λάιβ βραδιές στο εσωτερικό της. Το απλό ποτό στα 8€.

Παρασκήνιο

Καλλιδρομίου 68, Εξάρχεια, τηλ: 21 0821 3455

Αγαπημένο στέκι της Καλλιδρομίου εδώ και δεκαετίες, το Παρασκήνιο είναι ένα γουστόζικο καφέ (και μπαρ), χαλαρό ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, που θα σε κάνει να νοιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο… παρασκήνιο των μπαρ της πόλης. Ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι με «ντόπιους» θαμώνες σερβίροντας ωραιότατες τάρτες, και μένει ανοιχτό μέχρι αργά για ένα ποτάκι ή και παραπάνω, αναλόγως διάθεσης, συνοδεία ωραίων μουσικών που παίζουν πάντα σε χαμηλή ένταση και σε αφήνουν να κουβεντιάσεις άνετα. Πολύ καλές οι τιμές του, από 6,5€ για το απλό ποτό.

Liarman

Σωφρονίου 2, Γκάζι, τηλ: 21 0345 5656


Διαμαντάκι στο φασαριόζικο Γκάζι, το Liarman χτίζει ήρεμα και με μεράκι όλα αυτά τα χρόνια τον ιδιαίτερο μπαρίστικο χαρακτήρα του. Είναι άκρως ατμοσφαιρικό μέσα, έχει μια πανέμορφη αυλή με πέτρινες καμάρες και βουκαμβίλιες για να αλλάξεις περιβάλλον και να τα πεις (και πιείς) ωραία, και παίζει μουσικές ανεβαστικές μεν, τόσο όσο όμως, ώστε να μην σου πεταχτούν έξω οι φωνητικές χορδές. Αν θες να το πετύχεις εντελώς ήρεμο, έλα ένα απογευματάκι για ένα χαλαρό ποτό. Έχει και εξαιρετικά κοκτέιλ, από μια λίστα που ανανεώνεται συχνά, αλλά μπορείς να ζητήσεις από τον μπάρμαν να σας φτιάξει ένα στα μέτρα σας. Το απλό ποτό στα 9€, τα κοκτέιλ από 10€.

Ιπποπόταμος

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ. 2103634583


Κλασικός και αγαπημένος, στα όρια μεταξύ Κολωνακίου-Εξαρχείων, ο Ιπποπόταμος στολίζει το εσωτερικό του με σινεφίλ μεμοραμπίλια, φτιάχνοντας την ιδανική 50’s ατμόσφαιρα και έχει και μερικά τραπεζάκια στη μικρή αυλίτσα του αλλά και απέναντι, στον πεζόδρομο για να κάτσεις και να τα πιείς. Σερβίρει κλασικά ποτά και κοκτέιλ σε διάφορες παραλλαγές (δοκίμασε αυτά με τη ρακή, έχουν ενδιαφέρον) και παίζει ωραίες, εναλλακτικές μουσικές σε νορμάλ ένταση για κουβεντούλα. Αν πεινάσεις, έχει και μερικά σνακ. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v