3 υπέροχες καλοκαιρινές σαλάτες με καρπούζι

Έχεις καρπούζι; Έχουμε τρεις δροσερές συνταγές για να το κάνεις σαλάτα και να φέρεις το καλοκαίρι στο τραπέζι σου.

3 υπέροχες καλοκαιρινές σαλάτες με καρπούζι

Εδώ δεν χωράνε οπαδικά, αν θέλεις να φτιάξεις σαλάτα με καρπούζι (όχι φρουτοσαλάτα), οφείλεις να δεχτείς τον κολασμένο συνδυασμό γλυκού και αλμυρού.

Δεν θέμε «ου». Και να μην το έχεις ξαναδοκιμάσει αξίζει, πίστεψέ μας.

Δες παρακάτω τρεις σούπερ συνταγές με το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, και αρκετά σαλατικά. Α, και τυράκια.

Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και δυόσμο

Υλικά: 4 φλ. καρπούζι κομμένο σε κύβους, 1 φλ. φέτα θρυμματισμένη, 1/4 φλυτζανιού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, 1/4 φλ. ελαιόλαδο, χυμός από 1 λάιμ, αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το καρπούζι, τη φέτα και τον δυόσμο. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε.

Σαλάτα με καρπούζι και χαλούμι

Υλικά: 1 µεγάλη φέτα από καρπούζι σε κοµµάτια, 3-4 τρυφερά φύλλα µαρουλιού, 1 αγγούρι κοµµένο οριζόντια στη µέση και µετά σε φέτες, 1 µικρό κόκκινο κρεµµύδι κοµµένο σε φέτες, 1 φλ. χαλούμι κοµµένο σε µικρά κυβάκια, 3/4 φλ. µαύρες ελιές, ½ φλ. φρέσκα φυλλαράκια δυόσµου (ή βασιλικού)

Για το ντρέσινγκ:  3 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξίδι βαλσαµικό µε µέλι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Ετοιµάζουμε πρώτα το ντρέσινγκ. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε µε το καπάκι του και το χτυπάμε δυνατά µέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Σε ένα µπολ σερβιρίσµατος, βάζουμε τα φύλλα µαρουλιού και απλώνουμε οµοιόµορφα από πάνω τις φέτες από το καρπούζι, το αγγούρι, το κρεµµύδι, το χαλούµι, τις ελιές και τα φυλλαράκια δυόσµου. Περιχύνουμε από πάνω το ντρέσινγκ βάζουμε τη σαλάτα για 10 λεπτά στο ψυγείο να αναδειχθούν τα αρώµατα και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ 

Σαλάτα καρπούζι με ανθότυρο και αβοκάντο

Υλικά: ½ μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, 200 γρ. τριμμένο ανθότυρο, 2 αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους, 500 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένο σε κύβους, 2 κ.σ. χυμός λεμονιού, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή από εδώ 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v