Όλα όσα ωραία θα δούμε αυτές τις μέρες στα Αστεροσκοπεία του Θησείου και της Πεντέλης

Ξεναγήσεις, ηλιοπαρατήρηση αλλά και επετειακές προβολές γεμίζουν επιστήμη τις καλοκαιρινές μας μέρες στα Κέντρα Επισκεπτών Θησείου και Πεντέλης.

Όλα όσα ωραία θα δούμε αυτές τις μέρες στα Αστεροσκοπεία του Θησείου και της Πεντέλης

Σε καλοκαιρινό κλίμα, τα Κέντρα Επισκεπτών Θησείου και Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μας προσκαλούν για μια σειρά εκδηλώσεων που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του ουρανού.

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου ετοιμάζει πρωινές καλοκαιρινές επισκέψεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 9.30 π.μ. το πρωί, από τις 25 Ιουνίου έως 25 Ιουλίου.

Οι επισκέψεις θα περιλαμβάνουν ξενάγηση στο μουσείο Γεωαστροφυσικής στον λόφο των Νυμφών και παρατήρηση του ηλίου με φορητό τηλεσκόπιο.

Στις περιπτώσεις που συμμετέχει και αγγλόφωνο κοινό οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα.

Γενική είσοδος 5€. Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Παράλληλα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 ετών προσφοράς στην κοινωνία του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο On-the-Go (OTG) και την Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση (ΕΕΑΕ) πραγματοποιείται τριήμερο εκδηλώσεων, 12/7, 13/7 & 14/7, που περιλαμβάνει:

* Ηλιακή παρατήρηση με ειδικό τηλεσκόπιο (μέχρι τη δύση του Ήλιου).

*  Παρατήρηση της Σελήνης με το ιστορικό τηλεσκόπιο NEWALL που κατασκευάστηκε το μακρινό 1869.

*  Προβολή ταινίας αστρονομικού περιεχομένου στον ειδικό θόλο του Φορητού Ψηφιακού Πλανηταρίου On-the-Go, του βραβευμένου δημιουργού Θεοφάνη Ματσόπουλου.

- Αστροπαράτηρηση του καλοκαιρινού νυχτερινού ουρανού με τα φορητά τηλεσκόπια της Ελληνικής Ερασιτεχνικής Αστρονομικής Ένωσης

Γενική είσοδος 10€, για κράτηση θέσης μπες εδώ. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v