Τι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα στο Φεστιβάλ Αθηνών;

Sold out συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις σε παγκόσμια πρώτη και χοροδράματα που βλέπουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μας καλούν κι αυτή τη βδομάδα στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Τι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα στο Φεστιβάλ Αθηνών;

Κάθε βδομάδα το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μας δίνει πολλούς και –ευτυχώς- καλούς λόγους για να ανηφορίζουμε στην Πειραιώς 260, στο Ηρώδειο, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στους υπόλοιπους χώρους που φιλοξενούν το πρόγραμμά του. Sold out συναυλίες διεθνούς φήμης μουσικών μας καλούν στον έναστρο αθηναϊκό ουρανό του Ηρωδείου, χορευτικά performances που έχουν συζητηθεί όσο λίγα ντεμπουτάρουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα μιας από τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις της θερινής σεζόν στρέφει ξανά τα βλέμματα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Εμείς συγκεντρώσαμε τα άχαστα της ερχόμενης εβδομάδας στο Φεστιβάλ Αθηνών κι ελπίζουμε να σε πετύχουμε σε κάποιο από αυτά.

Η ιεροτελεστία της άνοιξης

29 και 30 Ιουνίου

Η Ιεροτελεστία της άνοιξης σε μουσική του Ιγκόρ Στραβίνσκι και χορογραφία του Βάσλαβ Νιζίνσκι είναι από τα σημαντικότερα μπαλέτα του 20ού αιώνα, το οποίο μας επανασύστησε η Πίνα Μπάους σε μια εμβληματική παράσταση το 1975. Από τη δική της «ανάγνωση» ο Καταλανός αβανγκάρντ δημιουργός Ροζέρ Μπερνάτ εμπνεύστηκε αυτό το έργο, που είναι ταυτόχρονα παιχνίδι και χορογραφία. Πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

ΖΟΝDER

29 και 30 Ιουνίου στην Πειραιώς 260

Υπό τους ήχους του Γαλάζιου Δούναβη του Στράους, τρεις περφόρμερ στη σκηνή προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους και να συντονιστούν μεταξύ τους, σε ένα παιχνίδι που οι κανόνες του αλλάζουν διαρκώς. Η επιμονή τους να ολοκληρώσουν το έργο, αγνοώντας το σκηνικό που αποσυντίθεται, είναι σχεδόν συγκινητική.

Με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, η βραβευμένη Αργεντίνα χορογράφος Ασελέν Παρολίν, που από το 2000 ζει και δουλεύει στην Ευρώπη, ενορχηστρώνει στο ZONDER έναν εύθυμο εφιάλτη, μια χορογραφική αταξία ανοιχτή σε όλες τις πιθανότητες. Κόντρα στην εμμονή για στοχοπροσήλωση, νόημα, αρχή και τέλος σε όλα, ενάντια στον λογοκεντρισμό της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, η Παρολίν μάς προτείνει να αψηφήσουμε τον φόβο της αποτυχίας και να αγκαλιάσουμε σφιχτά τα λάθη μας. Πληροφορίες κι εισιτήρια εδώ. 

Η Chamber Orchestra of Europe σε έργα Ντβόρζακ, Μάλερ, Μπάρτοκ, Σούμπερτ στο Ηρώδειο

30 Ιουνίου στο Ηρώδειο

Η πολυβραβευμένη Chamber Orchestra of Europe έχει εδώ και δεκαετίες κατακτήσει την κορυφή χάρη στον ξεχωριστό ήχο και τις καθηλωτικές ερμηνείες της. Φέτος το καλοκαίρι περιοδεύει στις μεγαλύτερες σκηνές της Ευρώπης υπό τη διεύθυνση ενός σούπερ σταρ του πόντιουμ, του Βρετανού σερ Σάιμον Ρατλ. Σολίστ, η διάσημη μεσόφωνος Μαγκνταλένα Κοζενά στα συνταρακτικά Πέντε τραγούδια σε ποίηση Φρ. Ρίκερτ του Γκούσταφ Μάλερ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τα Πέντε ουγγρικά δημοτικά τραγούδια του Μπέλα Μπάρτοκ και το Σκέρτσο Καπριτσιόζο έργο 66 του Αντονίν Ντβόρζακ, ενώ ολοκληρώνεται με ένα απαράμιλλο αριστούργημα, τη «Μεγάλη» Συμφωνία αρ. 9 σε ντο μείζονα του Φραντς Σούμπερτ. Πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Αngela (a strange loop) στην Πειραιώς 260

4 και 5 Ιουλίου

Με τη χαρακτηριστική μετα-ανθρωπιστική, φουτουριστική αισθητική της, η Κένεντι ερευνά εδώ τη δυναμική σχέση ανάμεσα στο ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία και την τέχνη στη μεταπανδημική εποχή. Μια σκοτεινή ποιητική προσέγγιση στα θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης, της ταυτότητας και της συνειδητότητας μέσα από το πρίσμα της ασθένειας.

Από τις σημαντικότερες δημιουργούς της γενιάς της, τακτική συνεργάτιδα της Φόλκσμπύνε, η Σουζάνε Κένεντι συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2019 με την παράσταση Αυτόχειρες παρθένοι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Πληροφορίες κι εισιτήρια εδώ.

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Τιμοφέι Κουλιάμπιν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

5 Ιουλίου

Μετά τις αριστουργηματικές Τρεις αδερφές (2018), που θα μας μείνουν αξέχαστες λόγω της εξ ολοκλήρου απόδοσης του τσεχοφικού έργου στη νοηματική γλώσσα, ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, που τον σύστησε στο ελληνικό κοινό για να παρουσίασει σε παγκόσμια πρώτη το νέο του έργο. Ο γνωστός για την ποιητική σκηνοθετική ματιά του σκηνοθέτης θα ανοίξει τα φετινά Επιδαύρια με το έργο Ιφιγένεια η εν Αυλίδι του Ευριπίδη, μια διεθνή παραγωγή του Φεστιβάλ σε παγκόσμια πρεμιέρα. Σπουδαίοι *ες Έλληνες και Ελληνίδες ηθοποιοί απαρτίζουν τον θίασο, δίνοντας σάρκα και οστά στο κορυφαίο αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα. Πληροφορίες κι εισιτήρια εδώ.

Sting στο Ηρώδειο

5 και 6 Ιουλίου

ο Sting επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για δύο καθηλωτικές συναυλίες την Παρασκευή 5 Ιουλίου και το Σάββατο 6 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, για δύο show αντάξια της φήμης του, στη σκιά της Ακρόπολης.

Ο Sting, συνοδευόμενος από μια εκρηκτική ροκ μπάντα, ετοιμάζεται να προσφέρει μια ενθουσιώδη και δυναμική εμφάνιση, παρουσιάζοντας τα πιο αγαπημένα του τραγούδια κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης του καριέρας τόσο ως μέλος των The Police όσο και ως σόλο καλλιτέχνης. Το setlist της περιοδείας θα περιλαμβάνει διαχρονικά και πλέον κλασικά τραγούδια όπως τα "Fields of Gold", "Roxanne", "Every Breath You Take", "Message in a Bottle", μεταξύ πολλών άλλων από τα εμβληματικά του τραγούδια. Οι συναυλίες είναι sold out για αυτό ελπίζουμε να έχεις προμηθευτεί έγκαιρα το εισιτήριό σου.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v