Tι θα δούμε στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής αυτό το καλοκαίρι;

Από το Βεάκειο, στο Θέατρο Ρεματιάς κι από το Κηποθέατρο Παπάγου στο Θέατρο Πέτρας, αυτά είναι τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά events του φετινού καλοκαιριού.

Tι θα δούμε στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής αυτό το καλοκαίρι;

Με τις ζέστες να είναι ήδη σφιγμένες τα ανοιχτά θέατρα της πρωτεύουσας μοιάζουν ως ο απόλυτος προορισμός και φέτος καλοκαίρι για όσους ψάχνουν μανιωδώς πού θα δουν την επόμενη συναυλία, θεατρική ή και χορευτική performance. Τα υπαίθρια θεατράκια ευτυχώς πολλά, μας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουμε μέσα από μια σειρά εξαιρετικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα ενθουσιάσουν το κοινό.

 Οι «Τέλειοι Ξένοι», του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου και Πέτρου Λαγούτη είναι μια παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και που για δύο ολόκληρες σεζόν καταχειροκροτείται στο κατάμεστο Θέατρο ΑΘΗΝΑ, για αυτό και χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν μάθαμε πως ξεκινάει αυτό το καλοκαίρι  το ταξίδι της στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στις 29 Ιουνίου θα απολαύσουμε την παράσταση στο Βεάκειο Θέατρο και στις 30 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Πληροφορίες εδώ.

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Μετά από τον «Δον Ζουάν» το 2009 στο Εθνικό Θέατρο και τον «Ταρτούφο» το 2016, συνεχίζουν τη μελέτη τους πάνω στον κορυφαίο Γάλλο δραματουργό, ο οποίος, μέσα πάντα από το πρίσμα της κωμωδίας φώτισε τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, κατανόησε την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δημιούργησε χαρακτήρες με οικουμενική εμβέλεια και έργα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί κατά σειρά στο Θέατρο Πέτρας (1 Ιουλίου), στο Βεάκειο Θέατρο (2 Ιουλίου), στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη (8 Ιουλίου) στο Κηποθέατρο Παπάγου (18 &19 Ιουλίου) και στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας (25 Ιουλίου) Πληροφορίες εδώ.

Μετά από δύο χρονιές, με γεμάτα θέατρα χειμώνα - καλοκαίρι, και μετά από ένα χρόνο απουσίας, οι “Παίxτες” του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, επιστρέφουν για λίγες παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα! Ο Γιάννης Νιάρρος,  ο Βασίλης Μαγουλιώτης,  ο Ηλίας Μουλάς,  ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, ο Γιώργος Τζαβάρας κι ο Γιώργος Μπουκαούρης συναντιούνται επί σκηνής και πάλι, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, για μερικά ακόμη ξέφρενα ταξίδια στον κόσμο της μπλόφας και του ρίσκου σ’ αυτήν την αξέχαστη κωμωδία αδρεναλίνης. Οι θεατρόφιλοι μπορούν να δώσουν ραντεβού κατά σειρά στο Θέατρο Πέτρας (8 Ιουλίου), στο Βεάκειο (9 Ιουλίου), στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (11 και 12 Ιουλίου) στο Κατράκειο (15 Ιουλίου) στο Κηποθέατρο Παπάγου (17 Ιουλίου) και στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη (18 Ιουλίου). Πληροφορίες κι εισιτήρια εδώ.

Το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες μεταφέρεται στο θέατρο και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του  Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει μέσα από έναν μεγάλο θίασο προεξάρχοντος του Βλαδίμηρου Κυριακίδη στον ομώνυμο ρόλο. Σημείωσε στο καρνέ σου τις ακόλουθες ημερομηνίες: Στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (5 και 6 Ιουλίου), στο Θέατρο Βράχων (9 Ιουλίου), στο Κατράκειο (10 Ιουλίου), στο Κηποθέατρο Παπάγου ( 13 και 14 Ιουλίου) στο Βεάκειο (16 Ιουλίου) και στο Θέατρο Πέτρας (18 Ιουλίου). Πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Ύστερα από μια πολύχρονη πορεία και μεγάλες επιτυχίες που αντέχουν στον χρόνο, ήρθε η στιγμή για τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα να ντύσουν τους στίχους που έχουν αποτυπωθεί στις μνήμες μας με έναν νέο, απρόσμενο, παθιασμένο, κλασικό ήχο. Γιατί η μουσική έκφραση δεν έχει σύνορα, είναι πολυδιάστατη και πολυμορφική. Η περιοδεία των αγαπημένων ΠΥΞ ΛΑΞ θα κάνει στάση στο Βεάκειο (18 Ιουλίου) και στο Κηποθέατρο Παπάγου (24 Ιουλίου). Πληροφορίες κι εισιτήρια εδώ.

Αν πάλι είσαι Βανδικός τότε είναι βέβαιο ότι θα προετοιμάζεσαι για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή στο Θέατρο Πέτρας, στις 10 Ιουλίου για να γιορτάσεις μαζί της τα 30 χρόνια επιτυχίες της επί σκηνής. Ο Σωκράτης Μάλαμας από την άλλη θα ανέβει στη σκηνή του Κατράκειου την 1η Ιουλίου για μια ακόμη καθηλωτική συναυλία και μια εβδομάδα αργότερα στις 8 Ιουλίου ο Αντώνης Ρέμος θα εμφανιστεί στον ίδιο χώρο. 

Στις 17 Ιουλίου σειρά παίρνει στο Κατράκειο ο Σταμάτης Κραουνάκης για να παρουσιάσει μεγάλες διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες που σφράγισαν βράδια και καημούς και ελπίδες, από μια παρέα ανθρώπων που πιστεύουν στο τραγούδι και στην ψυχαγωγική του λειτουργία, και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν αυτή τη βραδιά, στα ωραιότερα όνειρα μας. 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v