Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι στο Ηρώδειο;

Σαγηνευτικές συναυλίες σπουδαίων καλλιτεχνών κι εκπληκτικά θεατρικά και χορευτικά performances θα κάνουν το Ηρώδειο δεύτερο σπίτι μας κι αυτό το καλοκαίρι.

Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι στο Ηρώδειο;

Σαγηνευτικό, μαγευτικό, καθηλωτικό, υπέροχο, φαντασμαγορικό, ανυπέρβλητο. Αυτοί κι άλλοι τόσοι αποθεωτικοί επιθετικοί προσδιορισμοί έχουν συνοδέψει το Ηρώδειο κι όλα τα σπουδαία καλλιτεχνικά γεγονότα που φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι και φέτος λοιπόν όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για να παρακολουθήσουμε πολυαναμενόμενες συναυλίες και συγκλονιστικές θεατρικές αλλά και χορευτικές παραστάσεις. Εμείς σταχυολογήσαμε τα καλύτερα εξ αυτών που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσεις φέτος το καλοκαίρι.

Exit Above

25 Ιουνίου

Η Άννε Τερέζα Ντε Κέιρσμακερ –μια από τις σημαντικότερες δημιουργούς του σύγχρονου χορού- επιστρέφει στο Ηρώδειο με την ομάδα της, Rosas για να μας παρουσιάσει το EXIT ABOVE, το νέο της έργο που έχει αποθεωθεί από τους κριτικούς σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης (Αβινιόν, Βιέννη, Ρώμη).

Πρόκειται για μια χορογραφία για δεκατρείς περφόρμερ με ζωντανή μουσική, όπου η οικεία σε όλους μας πράξη του βαδίσματος συναντά τα μπλουζ. Το έργο φωτίζει τον τρόπο που τα μπλουζ «δημιουργούν» την κοινότητα, την αίσθηση του «μαζί», σε μια απαιτητική χορογραφία που κατακλύζει βαθμιαία τη σκηνή με την εκρηκτική της ενέργεια. Πληροφορίες κι εισιτήρια για την αριστουργηματική παράσταση εδώ.

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Νέεμε Γιάρβι: Ενάτη του Μπετόβεν

28 Ιουνίου

Εκλεκτοί λυρικοί καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας συνεργάζονται με την ΚΟΑ υπό την έμπειρη μπαγκέτα του διάσημου Αμερικανού, εσθονικής καταγωγής, μαέστρου Νέεμε Γιάρβι, για να παρουσιάσουν στο κοινό του Ηρωδείου τη μεγαλειώδη Ενάτη Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Το αθάνατο αυτό αριστούργημα, αναμφίβολα από τις υψηλότερες κατακτήσεις του ανθρώπινου πνεύματος, άλλαξε τον ρου της συμφωνικής μουσικής περισσότερο από κάθε άλλο. Και ως ανυπέρβλητη παρακαταθήκη ομορφιάς και αλήθειας, αποτελεί την πιο ανάγλυφη μουσική έκφραση του ουμανισμού, έργο-σύμβολο ελευθερίας, αξιοπρέπειας και συναδέλφωσης των λαών. Πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Sting

5 και 6 Ιουλίου

Στην εντυπωσιακή καριέρα του, ο Sting έχει λάβει 17 βραβεία Grammy και έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως ως ένας από τους πλέον ξεχωριστούς σόλο καλλιτέχνες στον κόσμο αλλά και ως πρώην επικεφαλής των Police. Τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας και ακτιβιστής, ο Sting έχει λάβει επίσης Χρυσή Σφαίρα και τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Στις συναυλίες του Ηρωδείου –διεξάγονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου- ο Sting θα παρουσιάσει μια setlist με τα αγαπημένα του τραγούδια από τους Police αλλά και την προσωπική σπουδαία του καριέρα, με επίσημη προσκεκλημένη του την πολυτάλαντη τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Giordana Angi. Ελπίζουμε να συγκαταλέγεσαι στους τυχερούς που πρόλαβαν να αγοράσουν εισιτήρια γιατί και οι δύο συναυλίες του είναι sold out. Πληροφορίες εδώ.

Διονύσης Σαββόπουλος: H δική μας Μεταπολίτευση

8 και 9 Ιουλίου

Το Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας προσκαλώντας τον κορυφαίο Διονύση Σαββόπουλο να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή/αφιέρωμα με τραγούδια συνδεδεμένα με τη Μεταπολίτευση, την κατάκτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ελευθερία, την ψυχαγωγία, την καθημερινότητα, την ελπίδα. 

Εστιάζοντας σε μουσικούς σταθμούς της περιόδου 1973-1983 ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ρόλο οικοδεσπότη καλεί τους σπουδαίους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστο Θηβαίο, Μανώλη Μητσιά, Πάνο Μουζουράκη, Γιώργο Νταλάρα και Μαρία Φαραντούρη, να τραγουδήσουν μαζί δικές του επιτυχίες της εποχής αλλά και των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου, Λάγιου μεταξύ άλλων. Πληροφορίες κι εισιτήρια εδώ

Τάνια Τσανακλίδου: 50 καλοκαίρια και χειμώνες

14 Ιουλίου

Τη μοναδική Τάνια Τσανακλίδου υποδέχεται η σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού στις 14 Ιουλίου, σε μια ξεχωριστή βραδιά του φετινού Φεστιβάλ. Η ερμηνεύτρια φέρνει στο σήμερα τους θησαυρούς μιας 50χρονης δισκογραφίας, με τις μελωδίες που καθόρισαν την πορεία της.

Στη μουσική παράσταση που θα επιμεληθεί η ίδια, η ροή των τραγουδιών θα ακολουθεί τόσο την κοινωνικοπολιτική συνθήκη στην οποία γεννήθηκαν όσο και τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις της Τσανακλίδου στο πέρασμα των χρόνων. Έτσι, η χούντα, η Μεταπολίτευση, οι μπουάτ της Πλάκας, ο Ξυλούρης και ο Λεοντής συναντούν επί σκηνής το πέρασμα της Τάνιας Τσανακλίδου από το Θέατρο Τέχνης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, τον Γιάννη Σπανό και τον Μορμόλη, τον Τσάρλι Τσάπλιν, την Edith Piaf, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Μιχάλη Δέλτα μεταξύ άλλων. Πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Charles Lloyd Sky Quartet

18 Ιουλίου

Ο 86χρονος θρύλος της τζαζ Τσαρλς Λόιντ γιορτάζει φέτος το τέλος μιας μυθικής καλλιτεχνικής πορείας με μια πολυαναμενόμενη εμφάνιση στο Ηρώδειο. Στην τελευταία περιοδεία του ο μεγάλος Αμερικανός σαξοφωνίστας και συνθέτης έχει συνοδοιπόρους τρία κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής: τον πιανίστα Τζέισον Μοράν, καλλιτεχνικό διευθυντή του Kennedy Center για την τζαζ, τον μπασίστα Λάρι Γκρεναντίερ και τον ντράμερ Έρικ Χάρλαντ. Σε μια συμμετοχή-έκπληξη, στη συναυλία του Ηρωδείου συμπράττει μαζί τους με τη λύρα του ο Έλληνας μουσικός Σωκράτης Σινόπουλος. Πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου

27, 28, 30 και 31 Ιουλίου

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ηρώδειο ολοκληρώνεται με την Τραβιάτα του Βέρντι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, που πρωτοπαρουσιάστηκε από τη ΕΛΣ στο ρωμαϊκό ωδείο το καλοκαίρι του 2019 με ξεχωριστή επιτυχία. Ο άτυχος έρωτας της «Κυρίας με τις καμέλιες» για τον Αλφρέντο Ζερμόν, όπως τον εμπνεύστηκε και τον μελοποίησε ο Βέρντι μέσα από μελωδίες μοναδικής δύναμης, οι οποίες γράφονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά, θα ζωντανέψει για τέσσερις παραστάσεις.

Στην πρώτη διανομή η Αμερικανίδα σούπερ σταρ της όπερας Ναντίν Σιέρα θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Βιολέτας Βαλερί, με τον ανερχόμενο τενόρο Φρέντι Ντε Τομάζο στον ρόλο του Αλφρέντο Ζερμόν και τον διεθνώς αναγνωρισμένο βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ρόλο του Τζόρτζιο Ζερμόν.

Στο δεύτερο καστ, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη διακεκριμένη υψίφωνο της ΕΛΣ Βασιλική Καραγιάννη στον ρόλο της Βιολέτας Βαλερί, τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο στον ρόλο του Τζόρτζιο Ζερμόν, καθώς και τον διάσημο Ιταλό τενόρο Φραντσέσκο Ντεμούρο στον ρόλο του Αλφρέντο. Πληροφορίες κι εισιτήρια εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v