Φανταστικά ΣΚ για να πιάσεις τον Ιούνιο στη θάλασσα

Αν ο Μάιος πιάνεται στην εξοχή, τότε ο Ιούνιος πιάνεται κι αυτός, αλλά στη θάλασσα. Κι αυτά είναι τρία Σαββατοκύριακα που του ταιριάζουν γάντι.

Φανταστικά ΣΚ για να πιάσεις τον Ιούνιο στη θάλασσα

Ο Ιούνιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε με αύρα θαλασσινή. Κοντινά και λίγο πιο μακρινά, τα παραθαλάσσια Σαββατοκύριακα που ακολουθούν είναι αυτό που λέμε μικρή πρόβα διακοπών. Άντε, και καλό μας καλοκαίρι.

Στο Ηραίο της Περαχώρας

Πόσο συχνά κολυμπάς δίπλα σε έναν αρχαίο ναό; Η μικρή βοτσαλωτή παραλιούλα ακριβώς κάτω από τον Ναό της Ήρας που βάφτισε ολόκληρη την περιοχή έχει κρυστάλλινα, ανοιχτογάλαζα νερά και θέα σε ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα. Αυτό το τελευταίο φαίνεται ακόμα εντυπωσιακότερο από τον Φάρο Μελαγκάβι, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο: Από το πλάτωμα στο οποίο θα αφήσεις το αυτοκίνητο ξεκινούν δύο μονοπάτια, ένα κατηφορικό που σε φέρνει στον ναό και την παραλία, και ένα ανηφορικό που σε πάει στον φάρο –δεν είναι μεγάλη η απόσταση, γύρω στα 300 ανηφορικά μέτρα, και η θέα θα σε ανταμείψει με το παραπάνω.

Πέντε λεπτά οδήγησης από εδώ, ή μια ωρίτσα περπάτημα για τους λάτρεις της πεζοπορίας, βρίσκεται η φαντασμαγορική Λίμνη της Βουλιαγμένης (που τη λέμε και Λίμνη του Ηραίου για να μην την μπερδεύουμε με τη δικιά μας, την αθηναϊκή) στα γαλήνια νερά της οποίας μπορείς επίσης να βουτήξεις από τις βοτσαλωτές παραλιούλες της. Είναι στην πραγματικότητα λιμνοθάλασσα, επικοινωνεί με τον Κορινθιακό μέσα από ένα μικρό άνοιγμα, πράγμα που σημαίνει πως τα νερά της δεν είναι τα στάσιμα, πρασινίζοντα που έχουν κατά κανόνα οι λίμνες. Στις όχθες της απλώνουν τραπέζια συμπαθητικά ταβερνάκια που σερβίρουν το κλασικό τρίπτυχο καλαμαράκια-χωριάτικη-τηγανιτές πατάτες μετά του απαραίτητου ούζου.

Καθότι απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα, η εκδρομή γίνεται άνετα και μονοήμερη, αν όμως προτιμάς να μείνεις φανταστική επιλογή σχεδόν πάνω στη λίμνη είναι το Lake and Sea  που φιλοξενεί έως και 5 άτομα με 146€ ανά διανυκτέρευση.

Διαβάστε περισσότερα - Μια τέλεια μονοήμερη στη Λίμνη του Ηραίου 

Στο Μαρμάρι της Εύβοιας

Απόλυτα νησιώτικο, με τα λευκά του σπιτάκια αμφιθεατρικά χτισμένα πάνω από την θάλασσα, και με μια παραλιακή περαντζάδα που θα σου φέρει στο νου τα παιδικά σου καλοκαίρια στα 80s και τα 90s, το Μαρμάρι είναι μια από τις ωραιότερες γωνιές της Νότιας Εύβοιας –και απολαμβάνει και το σπάνιο πλέον προνόμιο των σχετικά φτηνών ακτοπλοϊκών: Από την Αγία Μαρίνα του Μαραθώνα θα πάρεις το ferry για τα Στύρα, και θα πληρώσεις μόλις 5€ το άτομο και 18€ το αυτοκίνητο one way. Από τα Στύρα, το Μαρμάρι απέχει ένα μισάωρο οδήγησης.

Στην ευρύτερη περιοχή θα βρεις φανταστικές παραλίες, σαν τη δική μας αγαπημένη Ζάστανη που δεν έχει απολύτως καμία οργάνωση, ή την σούπερ αμμουδερή Γαλλίδα, με ένα από τα πιο κουλ μπητσόμπαρα του νησιού –αν όχι και του κόσμου όλου.

Διαβάστε περισσότερα - 7 φαντασμαγορικές παραλίες στη Νότια Εύβοια 

Ένα τέταρτο με το αυτοκίνητο από το Μαρμάρι θα βρεις την Κάρυστο, με το φαντασμαγορικό της κάστρο και το καταπληκτικό μαγειρείο που λέγεται Cavo d’ Oro, ενώ ο εξερευνητής μέσα σου θα εκτιμήσει δεόντως τις πεζοπορίες προς τα θρυλικά δρακόσπιτα της Νότιας Εύβοιας. Στην επιστροφή προς τα Στύρα, μην παραλείψεις να πιάσεις τραπεζάκι κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια στο Στέκι των Δειπνοσοφιστών, για τσίπουρα και μεζεδάκια που θα σου μείνουν αξέχαστα.

Διαβάστε περισσότερα - Άσε την Κάρυστο να σε εκπλήξει 

Κι αυτή η εκδρομή γίνεται επίσης εύκολα μονοήμερη, καθότι πλοία πηγαινοέρχονται κάθε μία ώρα, αν όμως θέλεις να μείνεις εμείς στηρίζουμε φουλ αυτή την ιδέα, και προτείνουμε το Ξενοδοχείο Αλυκές στο Μαρμάρι, τα πανέμορφα δωμάτια του οποίου ξεκινούν από 70€ το δίκλινο με πρωινό.

Στην Άνδρο

Ωραία όλα αυτά, σκέφτεσαι, αλλά σαν τις Κυκλάδες δεν έχει, κι αφού στην κορύφωση της σαιζόν θα είναι κατά πάσα πιθανότητα απλησίαστες, μήπως να το επιχειρήσουμε τώρα; Αν υπάρχει μπάτζετ διαθέσιμο δεν το συζητάμε, έχεις ήδη φύγει και δεν το ξέρεις.

Η Άνδρος, που λες, έχει μια από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων, χρυσαφένιες αμμουδιές με νερά να τα πιείς στο ποτήρι, και πολλά πανέμορφα χωριά ό,τι πρέπει για εξερευνήσεις σε μια ενδοχώρα που είναι απροσδόκητα πράσινη για τα δεδομένα των Κυκλάδων. Έχει επίσης κουζίνα πεντανόστιμη, μια θρυλική κρεατοταβέρνα-φάρμα, τον Κόσση στον Πάνω Φελλό, και πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία ανεξάρτητη ή και οργανωμένη, σε φαράγγια μαγικά, όπως αυτό στα Διποτάματα, που περνά δίπλα σε εικοσιτέσσερις νερόμυλους κι ένα τοξωτό γεφύρι από αυτά που ως τώρα πίστευες πως συναντάς μόνο στην Ήπειρο.

Διαβάστε περισσότερα - Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στην Άνδρο | Οι καλύτερες παραλίες της Άνδρου για ατελείωτες βουτιές

Όσο για τιμές; Τα ακτοπλοϊκά παραμένουν το γνωστό αγκάθι, και ξεκινούν από 50€ πήγαινε-έλα το άτομο από Ραφήνα για διαδρομή δύο ωρών, συν άλλα 100€ αν θες να πάρεις μαζί και αυτοκίνητο. Τα δωμάτια κρατιούνται σε μια χαρά για την εποχή επίπεδα: Δες ας πούμε στους Μαίνητες το Aiolos Hotel (από 55€ το δίκλινο με πρωινό) στο Γαύριο το Anastasia Luxury Villas (από 59€ το δίκλινο) και στο Μπατσί το Anemos Sea View (από 51€ το δίκλινο) και το St George Studios & Apartments (από 57€ το στούντιο δύο ατόμων). 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v