Τρώμε γεμιστά κι άλλα μαμαδίσια φαγητά σε τραπεζάκια έξω

Μοσχαράκι κοκκινιστό ή μπριάμ; Γεμιστά ή κοτόπουλο λεμονάτο; Παστίτσιο ή φασολάδα; Τρώμε στα καλύτερα μαγειρευτάδικα της πόλης και λέμε όχι στα ψευδοδιλήμματα.

Τρώμε γεμιστά κι άλλα μαμαδίσια φαγητά σε τραπεζάκια έξω

Όσο η επέλαση του comfort food συνεχίζεται, τόσο οι ταβερνίτσες και τα μαγειρεία της πρωτεύουσας αντιστέκονται με προμετωπίδα τους τα λατρεμένα μαγειρευτά που αναδύουν μοσχομυρωδάτα αρώματα. Βλέπεις, ό,τι κι αν σου λένε, σαν τα γεμιστά, τα κοκκινιστά, τα λαδερά και τα λοιπά υπέρ-αγαπημένα μας μαγειρευτά δεν έχει. Τώρα λοιπόν που καλοκαίριασε έλα μαζί μας στα καλύτερα μαγειρευτάδικα της πόλης, γιατί έχουν απλώσει ήδη έξω τα τραπεζάκια τους και μας περιμένουν. Και μη σε νοιάζει για τον λογαριασμό- θα τα βρούμε.

Ταβέρνα Οικονόμου

Κυδαντιδών 32, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3467555

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kimon Frangakis (@frangakis)

Στα όμορφα Άνω Πετράλωνα, αν σου έρθει η όρεξη για ζεστό μαμαδίσιο φαγάκι τότε πρέπει να κατευθυνθείς άμεσα προς την Ταβέρνα Οικονόμου, η οποία εδώ και πολλά χρόνια καλοταΐζει τους θαμώνες της. Η διακόσμηση λιτή κι απέριττη με τα τραπεζάκια του να γεμίζουν με κόσμο καθημερινά για να γευτούν τα μαγειρευτά καλούδια του Οικονόμου. Αν μας ρωτάς το στιφάδο, τα λαδερά του, οι ντολμάδες και τα κοκκινιστά πιάτα του κερδάνε στο photo finish τα υπόλοιπα. Μαζί με γλυκόπιοτο χύμα κρασάκι ο λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο.

Νοστιμιές της Μαίρης

Ύδρας 2-4, Κυψέλη, τηλ.: 21 0822 9239

Αν είσαι βέρος Κυψελιώτης ή έστω συχνάζεις και κινείσαι προς Κυψελάρα μεριά τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην ερώτηση: «που θα φάμε κανένα κολασμένο μαγειρευτό» θα απαντήσεις: «πάμε πλατεία Αγίου Γεωργίου». Εκεί που λες θα συναντήσεις τη Μαίρη και τις ξακουστές νοστιμιές της που βάζουν κάτω και το ταπεράκι της μαμάς σου –μην της το πεις- άμα λάχει.

Όσο εμείς γράφουμε, εσύ παραγγέλνεις σαγανάκι με λουκάνικο χωριάτικο, γλώσσα πλακί με μαύρη σταφίδα, γίγαντες, τεράστιες ομελέτες, μοσχάρι γιουβέτσι, γιουβαρλάκια, γεμιστά με κιμά, αγκινάρες α λα πολίτα και κοκκινιστό κοτόπουλο. Ο λογαριασμός στα 12 έως 15 ευρώ κατ’ άτομο μαζί με κρασάκι ή μπυρίτσα.

Βάθης

Κύρου 7, Kηφισιά τηλ: 21 0620 4834

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mehrdad Seirafi (@gone_with_the_light)

Από το 1975 κρατά αυτή η κολόνια του Βάθη στην Κηφισιά και μέχρι σήμερα η παραδοσιακή ταβερνίτσα γίνεται σημείο συνάντησης των καλοφαγάδων της περιοχής κι όχι μόνο. Όταν καλοκαιριάζει η καταπράσινη αυλή του Βάθη παθαίνει κοσμοσυρροή όσο η κουζίνα του πετάει φωτιές για να ετοιμάσει στην ώρα τους υπέροχα πιάτα. Kαπνιστή χοιρινή, μοσχαράκι στη λαδόκολλα, μπιφτέκια, αρνί σούβλας, αλλά και παστίτσιο, μουσακάς, ντολμαδάκια χουνκιάρ μπεγεντί, λαχανοντολμάδες, στιφάδο, ρεβίθι και κοκορετσάκι φούρνου βρίσκονται σταθερά πολύ ψηλά στις επιλογές των θαμώνων του με τον λογαριασμό να μην ξεπερνά τα 15-18€ κατ’ άτομο μαζί με κρασάκι.

Παπαγιάννης

Παπαδιαμαντοπούλου 53, τηλ.:21 0770 9313

Διανύοντας την 6η δεκαετία ζωής η φιλοσοφία της ταβέρνας του Παπαγιάννη παραμένει σταθερή.. Προσφέροντας ποιοτική Ελληνική κουζίνα και φρεσκότατα μαγειρευτά το εκλεκτό αυτό φαγητοστέκι στα Ιλίσσια βλέπει τα τραπεζάκια του να γεμίζουν μέσα έξω από τους πιστούς θαμώνες του.

Αξίζει να δοκιμάσεις μοσχάρι γιουβέτσι, αρνί κοκκινιστό, χοιρινό ψητό, μοσχάρι βραστό, κοτόπουλο φούρνου, κοτόπουλο βραστό, μοσχάρι στιφάδο, κολοκυθάκια γεμιστά, αρνί φρικασέ, μοσχάρι λεμονάτο φούρνου, κόκορα κρασάτο, εντόσθια ριγανάτα αρνίσια, σουφλέ μακαρόνια, μελιτζάνες ραγού, μπριάμ, σπανακόρυζο, λαχανόρυζο. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι δεν θα ξεπεράσει τα 15€ κατ’ άτομο.

Θεσσαλία

Ελαιών 19, Κηφισιά, τηλ: 21 0800 0614

Σταθερή αξία στα γαστρονομικά δρώμενα της Κηφισιάς εδώ και 45 χρόνια (από το 1978), συνεχίζει την αδιάλειπτη πορεία του, παρασύροντας στη γευστική δίνη του, τους απανταχού λάτρεις της ελληνικής σπιτικής κουζίνας. Με μια φίνα πλατανοσκέπαστη αυλίτσα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μαμαδίσιο φαγητό το καλοκαιράκι.

Τρυφερά φασολάκια με καρότα, μπάμιες με φρέσκια ντομάτα, κόκορας κρασάτος με χοντρά μακαρόνια, χοιρινό λεμονάτο, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο και αρνάκι φρικασέ με μυρωδικά και άνηθο είναι μόνο κάποια από τα λαχταριστά εδέσματά του. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 15-18€ το άτομο.

Κίτσουλας

Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814798

Χαλανδραίοι και μη έχουν μόνο καλά λόγια για την ταβερνίτσα του Κίτσουλα που βλέπει τα λίγα τραπεζάκια της έξω να εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κι όσο οι πελάτες υπεροτονίζουν μονολογούν πως «Κύριε Κίτσουλα μας κακομαθαίνετε», τόσο εκείνος ετοιμάζει καθημερινά μαμαδίσια μαγειρευτά όπως κοκκινιστό μοσχαράκι με φρεσκοκομμένες πατατούλες, αγγινάρες με αρακά, χοιρινό με σέλινο, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, γεμιστά κολοκυθάκια, φρικασέ και μουσακά. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί περί τα 20-22€ μαζί με το κρασάκι σου.

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v