Στο Ψαροκόκκαλο στα Μελίσσια για οικονομική ψαροφαγία
Μια τίμια θαλασσινή εμπειρία στα Βόρεια Προάστια, με γεύσεις που θυμίζουν ψαροχώρι και τιμές που δεν τρομάζουν.

Μια τίμια θαλασσινή εμπειρία στα Βόρεια Προάστια, με γεύσεις που θυμίζουν ψαροχώρι και τιμές που δεν τρομάζουν.
Μπορεί να μην βλέπεις θάλασσα από το τραπέζι σου, αλλά στο Ψαροκόκκαλο στα Μελίσσια θα νιώσεις πως η θάλασσα βρίσκεται στο πιάτο σου. Αργά αλλά σταθερά, την τελευταία δεκαετία χάρη στις τίμιες μερίδες, την καλή πρώτη ύλη και τις φιλικές του τιμές, έχει διαδοθεί από στόμα σε στόμα και έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό.
Ο χώρος είναι καθαρός, λιτός και λειτουργικός, με τραπέζια σε ένα υπερυψωμένο μπαλκόνι, αλλά και στον όμορφο εσωτερικό του χώρο. Η εξυπηρέτηση είναι υποδειγματική, με τα πιάτα να καταφτάνουν με εντυπωσιακή ταχύτητα, ακόμη και όταν το μαγαζί είναι φουλ.
Μιας και το αναφέραμε: το Σαββατοκύριακο να κλείνεις τραπέζι, γιατί δύσκολα θα βρεις.
Το μενού έχει βάθος και φτιάχνεται γύρω από το τρίπτυχο: θαλασσινή φρεσκάδα, απλότητα, σωστό μαγείρεμα. Ξεκίνα με μια σαλάτα Ψαροκόκκαλο (8,00€), με μαρούλι, ρόκα, πλιγούρι, παρμεζάνα και σος μελιού – φρέσκια και χορταστική. Αν είσαι του κλασικού, πάρε μια χωριάτικη (9,50€) ή λαχανικά ψητά (10,00€) για πιο comfort καταστάσεις.
Στα ορεκτικά, μην παραλείψεις την τυροκαυτερή (6,00€) –συνοδεύει τέλεια το φρέσκο ψωμί, τα μύδια ψαροκόκκαλο (10,00€), με κρέμα γάλακτος και φέτα, πιάτο σήμα κατατεθέν, τις ψητές γαρίδες στα κάρβουνα (10,00€), τα τηγανητά καλαμαράκια (10,00€) και το φρέσκο χταπόδι στα κάρβουνα (14,00€).
Αν πεινάς περισσότερο, στα κυρίως θα βρεις πληθώρα λιμπιστικών επιλογών. Η μακαρονάδα με γαρίδες (12,00€) είναι βρασμένη άψογα αλ ντέντε, παράδοξο για ταβέρνα αλλά πέρα για πέρα ευπρόσδεκτο. Αν θες κάτι λίγο πιο ψαγμένο, η πεσκανδρίτσα «ψαροκόκκαλο» (11,00€) με την απαλή κρέμα και τη φέτα σου δίνει ακριβώς αυτό το «κάτι παραπάνω».
Το ριζότο θαλασσινών (13,00€) είναι μια πιο χορταστική εναλλακτική, σε τίμια μερίδα και με αρκετά θαλασσινά.
Στο μενού θα βρεις κι άλλες επιλογές: γαύρο μαρινάτο (6,00€), καβουρόψιχα τηγανητή (19,00€), φάβα παντρεμένη με χταπόδι και καραμελωμένο κρεμμύδι (9,00€), σεβίτσε λαβράκι (12,00€), και άλλα τέτοια ωραία. Όλα σε μερίδες ικανοποιητικές, που δεν σε αφήνουν να φύγεις πεινασμένος.
Αυτό που κερδίζει όμως, πέρα από το φαγητό, είναι η συνολική εμπειρία. Το προσωπικό σε αντιμετωπίζει με ευγένεια. Ο ιδιοκτήτης περνάει από τα τραπέζια, χαιρετάει, ρωτάει αν όλα ήταν εντάξει – πράξη σπάνια, που κάνει όμως τον πελάτη να νιώσει καλεσμένος και όχι απλά «περαστικός».
Το κόστος; Για ένα πλήρες γεύμα δύο ατόμων, με σαλάτα, δύο ορεκτικά, δύο κυρίως και ουζάκι, δύσκολα θα ξεπεράσεις τα 40-45€ ήτοι περί τα 20-25€ το άτομο, με κέρασμα γλυκάκι στο τέλος. Τιμιότατο για την ποσότητα, την ποιότητα και το σέρβις.