Έτσι θα είναι οι ουρανοξύστες του μέλλοντος

Ένας αρχιτέκτονας ζήτησε από την τεχνητή νοημοσύνη να σχεδιάσει τους ουρανοξύστες του μέλλοντος και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Έτσι θα είναι οι ουρανοξύστες του μέλλοντος

Ο Μanas Bhatia έχει ένα τολμηρό όραμα για το μέλλον, ένα όραμα όπου οι ουρανοξύστες θα είναι καλυμμένοι από δέντρα, φυτά και φύκια και θα λειτουργούν ως «πύργοι καθαρισμού του αέρα».

Σε μια σειρά εντυπωσιακών εικόνων, ο αρχιτέκτονας και σχεδιαστής υπολογιστών με έδρα το Νέο Δελχί έκανε την ιδέα του – οπτική - πραγματικότητα. Τα κτίρια που σχεδίασε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης απεικονίζονται να υψώνονται ψηλά πάνω από μια φουτουριστική μητρόπολη, με τις καμπύλες τους μορφές να είναι εμπνευσμένες από σχήματα που βρίσκονται στη φύση.

Στο έργο του με τίτλο "AI x Future Cities", ο Bhatia στράφηκε σε ένα εργαλείο απεικόνισης τεχνητής νοημοσύνης, το Midjourney, το οποίο δημιουργεί περίτεχνες εικόνες βασισμένες σε γραπτό κείμενο.

 Χρησιμοποιώντας μια σειρά από περιγραφές κειμένου, με φράσεις όπως "φουτουριστικοί πύργοι", "ουτοπική τεχνολογία", "συμβιωτικό" και "βιοφωσφορίζον υλικό", το Midjourney δημιούργησε μια σειρά ψηφιακών εικόνων που ο Bhatia βελτίωσε περαιτέρω.

Ο Bhatia είπε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 20 λεπτά για να φτιάξει καθένα από τα σουρεαλιστικά αυτά έργα τέχνης.

Εξέλιξε τις περιγραφές του σχεδόν 100 φορές ανά εικόνα, προσθέτοντας και τροποποιώντας το κείμενο, μέχρι να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα πριν «καθαρίσει» τις εικόνες χρησιμοποιώντας το Photoshop.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 Πηγή: CNN

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v