Chevrolet Trax: Έμφαση και στα πολυμέσα επικοινωνίας

Η Chevrolet διεκδικεί με αξιώσεις το δικό της κομμάτι στην πίτα της νέας κατηγορίας των compact SUV, με το ολοκαίνουργιο και... hi-tech Trax.
Chevrolet Trax: Έμφαση και στα πολυμέσα επικοινωνίας
του Σπύρου Ρέκκα

Τα τελευταία χρόνια κατά την διάρκεια της παρουσίασης των καινούργιων μοντέλων στο εξωτερικό, οι υπεύθυνοι των εταιρειών δίνουν μεγάλη σημασία στα συστήματα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας των επιβατών.

Μου έκανε εντύπωση η πρόοδος που έχει κάνει και η Chevrolet. Στο τελευταίο μοντέλο της, ενα SUV που φέρει την ονομασία Trax, διαπίστωσα ότι μεγάλο μέρος της παρουσίασης που έγινε στην Κροατία, αφιερώθηκε στις δυνατότητες του νέου συστήματος Chevrolet MyLink, στάνταρ εξοπλισμός στις πλούσιες εκδόσεις. Πριν σημειώσω τις βασικές λειτουργίες, να τονίσω ότι η Chevrolet ήταν η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτου στον κόσμο, που προσέφερε το 1920 την επιλογή ραδιόφωνου στα αυτοκίνητα της με κόστος 200 δολαρίων, σημερινής αξίας 2.200 ευρώ.

Με την ασύρματη τεχνολογία Chevrolet MyLink, ο οδηγός έχει ένα σύστημα στα χέρια του, το οποίο είναι εύκολο στη χρήση και του επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε πολυμέσα και εφαρμογές από συμβατές φορητές συσκευές. Η τεχνολογία Chevrolet MyLink παρέχει εύκολη πρόσβαση στους καταλόγους επαφών, στις λίστες αναπαραγωγής μουσικής, στις συλλογές φωτογραφιών και στα βίντεο και σε άλλα αποθηκευμένα μέσα. Μέσα σε αυτό το σύστημα υπάρχει και ενσωματωμένη πίσω κάμερα για εύκολο παρκάρισμα. Με τη βοήθεια του BringGo, οι επιβάτες μπορούν να πλοηγηθούν εύκολα με τη χρήση του τηλεφώνου τους, και χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν τα χρήματα που συνήθως κοστίζουν τα ολοκληρωμένα συστήματα πλοήγησης.



Εκτός από το να δουν τους χάρτες 3D, να ενημερώνονται ζωντανά για τη μετάδοση της κυκλοφορίας και την πρόταση εναλλακτικής διαδρομής, τα οποία απαιτούν μια ενεργή σύνδεση στο δίκτυο μέσω του smartphone, το BringGo έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει χάρτες στο smartphone. Οι χρήστες που αγοράζουν την εφαρμογή BringGo στο smartphone για το ασύρματο ραδιόφωνο MyLink μπορούν επίσης να εντοπίζουν πληροφορίες έκτακτης ανάγκης ή να χρησιμοποιούν τοπική αναζήτηση μέσω του Google.

Ο ιδιοκτήτης του Trax που θα χρησιμοποιήσει το Chevrolet MyLink θα μπορεί να ακούει τα αγαπημένα του podcasts, τις ραδιοφωνικές εκπομπές και τις ειδήσεις στο Chevrolet τους χρησιμοποιώντας το Stitcher. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τους δικούς του εξατομικευμένους σταθμούς "κατ' αίτηση", ή να ανακαλύψει νέους σύμφωνα με τις μουσικές τους προτιμήσεις

Οι χρήστες του Chevrolet MyLink μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή smarthpone TuneIn, ένα ραδιοφωνικό δίκτυο συνεχούς ροής πολλών τοπικών, αλλά και διεθνών σταθμών στο internet από όλο τον κόσμο, που συνδέει τους ακροατές σε ένα παγκόσμιο δίκτυο 70.000 σταθμών. Οι πελάτες που διαθέτουν iPhone με λειτουργικό iOS 6 μπορούν να δώσουν εντολή στο Siri2, έναν έξυπνο βοηθό, να εκτελέσει μια σειρά από εργασίες, ενώ έχουν τα μάτια τους στραμμένα στο δρόμο και τα χέρια τους στο τιμόνι. Μια λειτουργία δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να επικοινωνούν με τα iPhones τους, χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή τους.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Siri σε λειτουργία «Eyes Free» για να κάνουν hands-free κλήσεις στο iPhone τους με φωνητική εντολή, να παίξουν τραγούδια από τις βιβλιοθήκες του iTunes, να αλλάξουν εύκολα τη μετάδοση ήχου από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου στο iPod, να στείλουν ένα iMessage ή να ακούσουν, να συντάξουν, να στείλουν ένα γραπτό μήνυμα.

Το Chevrolet Trax είναι ένα παγκόσμιο SUV το οποίο θα πωλείται σε 30 χώρες στον κόσμο. Στην Ελλάδα η έναρξη των πωλήσεων θα γίνει τον Ιούλιο.

Επιλογές κινητήρων: Trax 1,6 FWD Manual, Trax 1,4T AWD Manual, Trax 1,7D FWD Automatic και Trax 1,7D AWD Manual. Εκδόσεις: LS, LT, LT Plus. Τιμές: Trax 1,6 LS 19.900 ευρω, Trax 1,6 LT 21.070, Trax 1,4T LT 21.940, Trax 1,7D LT 25.350 και Trax 1,7D LT 26.500 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v