Εκτέλεση: Ρίχνουμε όλα τα συστατικά στο μούλτι και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά μας. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και σαν μαρινάδα. Τη συνταγή εντοπίσαμε εδώ
Για το τελείωμα: 11/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη, 1/2 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη, 1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί
Εκτέλεση: Για τη γλυκόξινη σάλτσα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το αλάτι, τον μαϊντανό και το ξίδι. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να πυκνώσει η σάλτσα. Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα τουλπάνι, το δένουμε και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα δύο είδη ζάχαρης και το ξίδι. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλάτι. Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μπορεί η σάλτσα μας να φαίνεται αρκετά ρευστή όσο είναι ζεστή, αλλά όσο κρυώνει θα σφίξει και θα έχει την τέλεια υφή. Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη
Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδης η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Τη συνταγή εντοπίσαμε εδώ