Δροσερά, φρουτώδη, 100% καλοκαιρινά. Πέντε cocktails για τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Τα φρούτα κάνουν τη διαφορά, τα λικέρ την έκπληξη, τα spirits την… απογείωση. Πέντε κλασσικά, καλοκαιρινά, δοκιμασμένα και αγαπημένα cocktails, για να σας κρατήσουν δροσερή συντροφιά τις νύχτες του καλοκαιριού. Ή και τις ημέρες.
Zombie
Υλικά:
1 μεζούρα λευκό ρούμι 1 μεζούρα παλαιωμένο λευκό ρούμι 1 μεζούρα μαύρο ρούμι ½ μεζούρα Apricot Brandy 1/2 μεζούρα Grand Marnier 1 μεζούρα χυμό πορτοκάλι 1 μεζούρα χυμό ανανά ½ μεζούρα φρέσκο χυμό λάιμ Μερικές σταγόνες γρεναδίνη
Εκτέλεση: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο σέικερ με πάγο και στραγγίζετε σε ένα μεγάλο ποτήρι που έχετε γεμίσει με παγάκια ή τριμμένο πάγο. Γαρνίρετε με δυόσμο και/ή φέτα ανανά. Προσοχή: το κοκτέιλ αυτό είναι… δυναμίτης.
3 μεζούρες λευκό ρούμι 3 μεζούρες χυμό μήλου 1 μεζούρα Southern Comfort 1,5 μεζούρα ginger ale 5-6 σταγόνες Angostura Bitters Χυμός από μισό lime Λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ Μια κουταλιά μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση: Χτυπήστε όλα τα υλικά εκτός από το ginger ale στο shaker, μαζί με 3-4 παγάκια. Σουρώστε πριν σερβίρετε –εκτός εάν προτιμάτε να μασάτε τα τρίματα του τζίντζερ. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι, συμπληρώνοντας με το ginger ale. Αν δεν είστε φαν των πολύ γλυκών κοκτέιλ, μπορείτε να παραλείψετε τη ζάχαρη.
Εκτέλεση: Ανακινήστε το ρούμι, το αμαρέτο, και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα σέικερ με πάγο. Σουρώστε σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Προσθέστε γρεναδίνη και γαρνίρετε με μια φέτα ανανά ή φράουλα.
1 φλ.τσ. μάνγκο καθαρισμένο 5-6 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου 2 μεζούρες ρούμι 1/4 φλ.τσ. απλό σιρόπι ζάχαρης Χυμό από ένα lime Σόδα και παγάκια
Εκτέλεση: Βάζετε το μάνγκο με το δυόσμο στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει πουρές. Βάζετε τον πουρέ σε μια κανάτα μαζί με το ρούμι, το σιρόπι, τα παγάκια και το χυμό του lime. Ανακατεύετε καλά και βάζετε το μίγμα σε ποτήρι μέχρι τη μέση του. Γεμίζετε το ποτήρι με τη σόδα και γαρνίρετε με λίγο δυόσμο και μάνγκο.
3-4 φράουλες ανάλογα με το μέγεθος καθαρισμένες και μία ακόμη για το γαρνίρισμα 1 ½ μεζούρα άσπρο ρούμι 1 μεζούρα χυμό lime 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη (ή 1 κ.σ. σιρόπι φράουλας) Κρυσταλλική ζάχαρη για τα ποτήρια 2/3 φλ. τριμμένος πάγος
Εκτέλεση: Περνάτε το χείλος του ποτηριού με λάιμ και το αναποδογυρίζετε να ακουμπήσει πάνω στην κρυσταλλική ζάχαρη ώστε αυτή να κολλήσει γύρω του. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε. Τα αδειάζετε στο ποτήρι, στερεώνετε στο χείλος τη μια φράουλα κάνοντάς της μια μικρή τομή και σερβίρετε αμέσως.