5 εύκολα και γρήγορα σνακ για τη δουλειά

Πεντανόστιμες αλλά ταυτόχρονα εύκολες και γρήγορες συνταγές για να ετοιμάσετε το προηγούμενο βράδυ το ταπεράκι του γραφείου.
5 εύκολα και γρήγορα σνακ για τη δουλειά
Βαρεθήκατε να μασουλάτε κριτσίνια με ηλιόσπορους κάθε φορά που σας πιάνει λιγούρα στο γραφείο, ή να φέρνετε κάθε μέρα το ίδιο βαρετό σαντουϊτσάκι από το σπίτι; Έχουμε πέντε γρήγορες και εύκολες συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε το προηγούμενο βράδυ, για να περιμένουν υπομονετικά στο ταπεράκι που θα πάρετε μαζί σας στο γραφείο.

Κρύα ντομάτα γεμιστή
από τις Συνταγές της Παρέας 

Υλικά:
1 μεγάλη ντομάτα μεγαλούτσικη
50 γρ. τυρί κότατζ
3 μικρές φρυγανιές
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ αδειάζετε το εσωτερικό της ντομάτας και το κόβετε σε κυβάκια. Προσθέτετε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη. Προσθέτετε το τυρί cottage και θρυμματίζετε τις φρυγανιές. Ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα του μπωλ στο εσωτερικό της ντομάτας.

Σαλάτα με ζυμαρικά και τόνο
από το GreekCook.gr 

Υλικά:
½ πακέτο βίδες (fussili)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές λάδι
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
χυμός από ένα μικρό λεμόνι
3 κουταλιές βρασμένο καλαμπόκι
1 κονσέρβα τόνου στο νερό
φρεσκοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
τριμμένο κασέρι ή άλλο ημίσκληρο τυρί

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις βίδες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε τον τόνο και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε με τη σως που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το λάδι, τα μπαχαρικά και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε τη σαλάτα με φρέσκο μαϊντανό πριν τη σερβίρουμε. Αν μας πηγαίνει στη γεύση ρίχνουμε και το τριμμένο τυράκι.

Ανάμεικτη σαλάτα με σταφίδες και καρύδια
από το Iatronet.gr 

Υλικά:
1/2 ματσάκι ρόκα
1/2 λόλα κόκκινη
1/2 μικρό μαρούλι
1 κ. σ. σταφίδες (μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε 4 δαμάσκηνα)
1 χούφτα καρύδια (μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε ηλιόσπορους ή φουντούκια)
60 γρ. ανθότυρο ή τυρί cottage ή κατίκι
Για τη σως: 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κ. σούπας βαλσάμικο ξύδι και 1 κ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση:
Πλένετε και κόβετε με το χέρι τα σαλατικά, τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις σταφίδες, τα καρύδια και το τυρί και ανακατεύετε πάλι. Τέλος, προσθέτετε τη σως, αφού έχετε ανακατέψει το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο ξύδι και το μέλι.

Αλμυρά μπισκότα με κοπανιστή
από τον Άκη Πετρετζίκη 

Υλικά:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. ζάχαρη
3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
90 κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
170 γρ. κοπανιστή
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
240 γρ. ξυνόγαλο
στραγγιστό γιαούρτι και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ, και στη συνέχεια, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι το μείγμα να μοιάζει σαν ψίχουλα. Ρίχνουμε την κοπανιστή και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τέλος το ξυνόγαλο και ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνουμε να πέσουν 12 μεγάλες κουταλιές σε ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Βάζουμε το ταψί στη μέση του φούρνου και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 16 έως 20 λεπτά.

Μπουγιουρντί στο τηγάνι
από τις Συνταγές της Παρέας 

Υλικά:
2 ντομάτες μεγάλες
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 κρεμμύδι ξερό
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
250 γρ. κασέρι ή γραβιέρα.
2 κουταλιές της σούπας λάδι.
αλάτι, πάπρικα καυτερή

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα αντικολιτικό τηγάνι το λάδι. Κόβουμε την ντομάτα καρέ, καθώς και το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τα βάζουμε στο τηγάνι να μαραθούν. Μετά από περίπου 5 λεπτά προσθέτουμε τα τυριά, το αλάτι και την πάπρικα. Μόλις λιώσουν τα τυριά και δέσουν είναι έτοιμο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v