Με γιαούρτι και κόλιανδρο, με σκόρδο και δεντρολίβανο, με μουστάρδα ή μπαλσάμικο. Τέσσερις συνταγές για μαρινάδες που θα απογειώσουν το κοτόπουλό σας.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Η μαρινάδα είναι το μυστικό που μπορεί να απογειώσει ένα απλό κοτόπουλο ψητό στο φούρνο, και να το κάνει να πλησιάζει την υψηλή μαγειρική. Και το καλύτερο; Είναι πάντα απλούστατη στην εκτέλεσή της –χρειάζεται απλά λίγο προγραμματισμό, για να την αφήσετε να «κάνει τη δουλειά της» επάνω στο κοτόπουλό σας, όσο εσείς κοιμάστε/ λείπετε στη δουλειά/ πηγαινοέρχεστε στο σπίτι ακούγοντας το στομάχι σας να γουργουρίζει.
Υλικά 1 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα περίπου 150 ml ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι σκόρδο σκόνη ρίγανη χυμό από ένα λεμόνι λίγη πάπρικα μισό κοτόπουλο
Εκτέλεση Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά, κάνοντας «μασάζ» για να πάνε παντού. Το βάζουμε στο ψυγείο για δύο τουλάχιστον ώρες. Το βάζουμε στο ταψί μαζί με το ζουμί που έβγαλε και ψήνουμε για μισή περίπου ώρα.
Μαρινάδα με γιαούρτι και κόλιανδρο από το Mimikos.gr
Υλικά 100g γιαούρτι στραγγιστό 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι χυμό ενός λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου λίγο λάδι
Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνουμε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή περίπου ώρα.
Μαρινάδα με σκόρδο και δεντρολίβανο από το Greek Masa
Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ, να ανακατευτούν καλά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα σε ένα σκεύος στο ψυγείο, και το αφήνουμε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
Εκτέλεση Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και μαρινάρουμε το κοτόπουλο από 2 ώρες μέχρι και 24 (δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικό σκεύος) . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τοποθετούμε το ταψάκι στο φούρνο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα. Αν πάρει χρώμα πολύ γρήγορα, τυλίγουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.