Σαλάτα με κοτόπουλο, με ρόδι, με ρόκα ή με πένες; Τα κάνουμε σαλάτα στο γραφείο και φτιάχνουμε τέσσερεις νόστιμες και υγιεινές σαλάτες.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Η λύση "ταπεράκι στο γραφείο" είναι άκρως αποτελεσματική για όσους δεν έχουν την ευχέρεια του delivery ή απλά θέλουν να τρώνε σπιτικό φαγητό στη δουλειά. Η λύση "ταπεράκι στο γραφείο με σαλάτα" ενδείκνυται ακόμα περισσότερο, αφού το συγκεκριμένο γεύμα μπορεί να σας χορτάσει ικανοποιητικά, δεν γεμίζει όλον τον χώρο δυσάρεστες μυρωδιές και είναι πολύ πιο εύκολο στην προετοιμασία.
Ιδού λοιπόν μερικές υγιεινές επιλογές για σαλάτες… γραφείου.
Πράσινη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο
Υλικά: 600 γραμμ. στήθος κοτόπουλου ψημένο και κομμένο σε φέτες 150 γραμμ. αντίδια 1 μαρούλι χοντροκομμένο 1 ματσάκι ρόκα 8 ντοματίνια 1 καρότο τριμμένο Για τη σος: 1/2 φλ. μαγιονέζα 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι 1 κ.σ. μουστάρδα αλάτι
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα πράσινα λαχανικά, το τριμμένο καρότο και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά για τη σος. Ρίχνουμε μέσα και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε όλο το μείγμα κοτόπουλου στη σαλατιέρα με τα λαχανικά και σερβίρουμε σε ταπεράκι.
Υλικά: 400 γρ. πέννες, βρασμένες 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στα τέσσερα. 100 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρούς κύβους 50 γρ. ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φιλέτα 10 γρ. βασιλικό, chiffonade 60 γρ. φύλλα ρόκας 40 γρ. πέστο βασιλικού 100 γρ. μαγιονέζα αλάτι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα μαζί με το πέστο βασιλικού. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιονέζας, αλατίζουμε και ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις .
Για το dressing: 1/2 φλ. ελαιόλαδο 3 κ. σούπας ξύδι Balsamico 1 κ. γλυκού μέλι
Σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι. Κόβουμε κλωναράκια από τον άνηθο και τα προσθέτουμε στη ρόκα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λωρίδες και τις προσθέτουμε από πάνω. Τοποθετούμε μπαλίτσες με κατίκι διάσπαρτες. Τρίβουμε παρμεζάνα σε φλούδες και ρίχνουμε το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε το μέλι με το balsamico μέχρι να λιώσει και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Για τη σως 1 κουταλιά σούπας μέλι (όχι πολύ γεμάτη) 2 κοφτές κούπες σούπας ξίδι βαλσάμικο 4-5 κούπες σούπας παρμέζανα κομμένη πολύ λεπτά και μικρά κομμάτια λίγο ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας αλάτι ελάχιστη ρίγανη (προαιρετικά)
Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια και τη ρόκα μέτρια (όχι πολύ ψιλοκομμένα) και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα. Από πάνω απλώνουμε το το μάνγκο και τα ρόδια. Τέλος κτυπάμε πάρα πολύ καλά όλα τα υλικά της σος σε ένα σέικερ και το ρίχνουμε κυκλικά πάνω από τη σαλάτα μας να πάει παντού.