Πώς μπορείς να κάνεις πιο νόστιμο το ρύζι σου;

Βράζεις όρυζα και θες τα να νοστιμέψεις: Σου παρουσιάζουμε τρόπους για να πετύχεις ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.
Πώς μπορείς να κάνεις πιο νόστιμο το ρύζι σου;

Το αγαπημένο μας ρυζάκι ανήκει στην ομάδα των δημητριακών τα οποία αποτελούν τη βάση της διατροφής μας. Μαζί με το ψωμί και τα ζυμαρικά βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής. Έτσι λοιπόν το ρύζι μπαίνει συχνά στον φαγητοπρογραμματισμό μας είτε ως συνοδευτικό είτε ως κύριο γεύμα. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, τρώμε τη νερόβραστη εκδοχή του, που- για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας- δεν είναι κι ό,τι πιο νόστιμο. Για αυτόν τον λόγο θα μοιραστούμε μαζί σου κάποια tips για να νοστιμεύεις το ρύζι σου στο λεπτό.
Απόφυγε το μούλιασμα

Προτίμησε να βάλεις το ρύζι στην κατσαρόλα σου χωρίς να το έχεις μουλιάσει προηγουμένως. Βλέπεις το μούλιασμα θα του δώσει αυτή τη νοσοκομειακή κολλώδη υφή που σίγουρα θες να αποφύγεις.

Μυρωδικά και μπαχάρια μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Κάρι, σαφράν, κουρκουμάς ή αποξηραμένα βότανα όπως η ρίγανη, το δενδρολίβανο, ή το θυμάρι μπορούν να απογειώσουν το ρυζάκι σου, βελτιώνοντας κατά πολύ τη γεύση του αλλά και την προσμονή σου να το δοκιμάσεις ξανά.

Βάλε και κανένα λαχανικό

Δοκίμασε να συνδυάσεις το ρύζι με ψιλοκομμένη πιπεριά, καρότα, μελιτζάνα ή όποιο άλλο λαχανικό σου αρέσει και βρίσκεται στην εποχή του και θα μας ευχαριστείς έπειτα, καθώς άφησες πίσω σου τις νερόβραστες εκδοχές του.

Λίγη σαλτσούλα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Μην φοβηθείς να χρωματίσεις και να δώσεις γεύση στο ρύζι σου. Άλλωστε εκείνο μπορεί να απορροφήσει κάθε σαλτσούλα με την οποία θα το περιχύσεις, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Απόφυγε να το βράσεις σε δυνατή φωτιά

Η επιλογή του σιγομαγειρέματος είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει πολύ καλύτερα στην περίπτωση του ρυζιού, συγκριτικά με εκείνη του βρασίματος σε δυνατή φωτιά. Το σιγοβράσιμο (στους 100-120 βαθμούς Κελσίου) θα κάνει το ρύζι σπυρωτό και νόστιμο για αυτό αξίζει να το δοκιμάσεις.

Βράσε το ρύζι με σκεπασμένη την κατσαρόλα

Απόφυγε να αφαιρέσεις το καπάκι της κατσαρόλας καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασίματος του ρυζιού. Εφόσον βρεις τον ακριβή χρόνο βρασίματος, τότε το ρύζι σου θα γίνει αφράτο, νόστιμο και σπυρωτό.

Άστο να βράζει στο ζωμάκι του

Οι ζωμοί είναι μια εξαιρετική και πολύ οικονομική επιλογή προκειμένου να νοστιμέψεις το ρύζι σου, χωρίς να φας όλη σου τη μέρα στην κουζίνα.

Μίξαρε το με τα leftovers σου

Το φαγητό της προηγούμενης μέρας μπορεί να γίνει και της εποχής έλεγε ο γέροντας Μαγειρίσιος για αυτό μην φοβάσαι να δοκιμάσεις να μιξάρεις τα leftovers της προηγούμενης ημέρας με το ρύζι σου. Και θα νοστιμέψει το πιάτο σου και θα κάνεις οικονομία.

Τυράκι ή αυγά θα είναι οι σύμμαχοί σου

Δοκίμασε να τρίψεις λίγο τυράκι πάνω από το ρύζι σου –τα κίτρινα τυριά θα κάνουν σαφώς πιο νόστιμη δουλίτσα- ή ακόμη να χτυπήσεις ένα αυγουλάκι κατά το μαγείρεμά του. Αν είσαι πιο γκουρμεδιάρης, τότε η λύση του αυγού ποσέ, θα απογειώσει το ταπεινό ρύζι σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v