Εκτέλεση: Ξεκινάμε με τα βερίκοκα. Τα πλένουμε καλά, βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε το καθένα σε 4 φέτες. Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα πυρίμαχο σκέυος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC και αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα βερίκοκα. Αφήνουμε να καραμελώσουν για 15 λεπτά. και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως.
Βάζουμε σε μία φόρμα το 1/3 των δημητριακών. Απλώνουμε από πάνω τα βερίκοκα και αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Βράζουμε τα 50 ml νερό. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε την λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε την κρέμα γιαουρτιού στην φόρμα του κέικ.
Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα γιαουρτιού τα υπόλοιπα δημητριακά και τα πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό και αφήνουμε για 5 με 6 ώρες να παγώσει καλά. Για να το ξεφορμάρουμε, ξεκολλάμε από τα τοιχώματα το γλυκό με ένα μαχαίρι και βουτάμε την φόρμα για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό προσέχοντας μην μπει νερό μέσα στο γλυκό μας. Γυρνάμε την φόρμα σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.
Εκτέλεση: Κόβουμε πρώτα τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα, βάζουμε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ραντίζουμε ελάχιστο λάδι και ξίδι βαλσάμικο και ψήνουμε για 5΄περίπου να μαλακώσουν ελαφρά αλλά να μη χάσουν το σχήμα τους. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε όλα τα φύλλα σαλάτας, ρόκα, σταμναγκάθι και iceberg σε ένα μπολ. Χτυπάμε το λαδόξιδο με λίγο αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ισομοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 πιάτα, προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και βασιλικού. Ισομοιράζουμε στα πιάτα και τα ψημένα βερίκοκα, το προσούτο και το τυρί κρέμα. Ραντίζουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου.
Υλικά: 4 μπούτια κοτόπουλο, ολόκληρα, 15 βερίκοκα ώριμα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα 4, 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο , 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη, 15 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο, 100 ml λευκό κρασί, ξηρό, 400 ml ζωμός κότας, 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη, 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, 70 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τον ζωμό, την κανέλα και τα βερίκοκα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αποσύρουμε και πολτοποιούμε τη σάλτσα με ραβδομπλέντερ ή μεταφέρουμε σε πολυκόφτη. Περνάμε τη σάλτσα από ψιλή σήτα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε τον δυόσμο και αλατοπίπερο.