Θέλετε κάτι στα γρήγορα; Τέλειες προτάσεις για νοστιμότατα γεύματα που μπορείτε να ετοιμάσετε στο πι και φι.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Ωραίες οι γκράντε συνταγές, αλλά αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή του τι κάνεις; Απλό: επιλέγεις σύντομες προτάσεις που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν πολύ, και θα σε χορτάσουν μια χαρά.
Για τη σύνθεση: 10 γρ. βούτυρο, για την κούπα, 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για την κούπα, 10 γρ. mix τυριών, 1 κ.γ. θυμάρι
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να σπάσουν τα αβγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το ψωμί κομμένο σε μικρά κομματάκια, τα τυριά, το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο κούπες βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Πασπαλίζουμε με τα τυριά, το θυμάρι και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Ψήνουμε ξεχωριστά το κάθε σουφλέ για 2 ½-3 λεπτά στα 800 Watt. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Εκτέλεση: Σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4΄. Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά. Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6-7΄ ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Εκτέλεση: Περνάμε την ντομάτα από τον χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε για 3-5 λεπτά; το κρεμμύδι και την πιπεριά στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και όση καυτερή πιπεριά θέλουμε. Ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε για περίπου 10′ να το βάλουμε με τον ίδιο τρόπο κ εδώ: είτε ολογράφως είτε με στίξη μέχρι να πιει τα υγρά της.
Μέχρι να μαγειρευτεί η ντομάτα, σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και χτυπάμε ελαφρά με ένα πηρούνι. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή υπολογίζοντας την αλμύρα της φέτας. Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίζουν να πήζουν, σπάμε τη φέτα με τα χέρια μέσα στο τηγάνι και ρίχνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Υλικά: 2 αυγά, 150 γρ λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι ή πράσο σε φετούλες, 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, 100 γρ. ανθότυρο, 1/2 πιπεριά κόκκινη, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Βάζουμε στο ζεστό τηγάνι μας τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, και την πιπεριά. Σπάμε τα 2 αυγά ματιά στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ανθότυρο και την ξερή ρίγανη. Μετά από 2 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με χωριάτικο ψωμί.
Εκτέλεση: Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράζουν σε άφθονο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Σε σχετικά μεγάλη και φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα (να χωράει στο τέλος τα μακαρόνια) ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας σε μέτριας έντασης φωτιά. Μόλις το σκόρδο αρχίζει να αλλάζει χρώμα, προσθέτουμε το βασιλικό, το τσίλι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά.
Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε γρήγορα και καλά, να πάει η σάλτσα παντού και κατεβάζουμε απ' τη φωτιά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια αμέσως.