Ακούς για μπισκότα και κέικ και σου έρχονται στο μυαλό χιλιάδες θερμίδες; Δεν είναι απαραίτητα έτσι τα πράγματα.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Κέικ, παγωτά, μπισκότα, pancakes, γλυκές πίτες. Με μια πρώτη ματιά, τα γλυκά αυτά φαίνονται θερμιδικές βόμβες που μπορούν να τινάξουν στον αέρα τις θερμίδες που παίρνεις ημερησίως και να καταστρέψουν τη διατροφή σου.
Όμως αν τα ετοιμάσεις σπίτι με κάποιες αλλαγές μπορούν να μεταμορφωθούν σε διαιτητικές γλυκές απολαύσεις που μπορείς να εντάξεις με ασφάλεια στο διατροφολόγιό σου.
Εκτέλεση: Πλένουμε καλά και κόβουμε στα τέσσερα τα πορτοκάλια (το ένα με την φλούδα του και το άλλο καθαρισμένο) τα βάζουμε στο μπλέντερ, να μην γίνουν πολύ κρέμα θέλουμε να έχει κομματάκια μέσα και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Χτυπάμε στο μπλέντερ την stevia με το λάδι μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα και τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκάνη με τα πορτοκάλια, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε την κούπα με το ινδοκάρυδο την σοκολάτα κομμένη κομμάτια, το μπέικιν πάουντερ την βανίλια και το τέλος το αλεύρι ανακατεύοντας σταδιακά.
Λαδώνουμε καλά την φόρμα μας και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου, ανάλογα με τον φούρνο. Πάντα τσεκάρουμε με μαχαιράκι ή οδοντογλυφιδα να βγαίνει το μαχαίρι μας στεγνό.
Αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξει η σοκολάτα και μετά σερβίρουμε.
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Αν το μείγμα βγει λιγάκι πηχτό προσθέστε λίγο ακόμα από το γάλα. Ψηνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Για κάθε pancake βάζουμε 1 1/2 κουτάλια της σούπας από το μείγμα. Τέλος σερβίρουμε με φρουτάκια της αρεσκείας μας.
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη. Κόβουμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη.
Αφήνουμε τα 2 μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσουν τα φρούτα. Αφαιρούμε τα φρούτα από την κατάψυξη και τα χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με το τυρί κρέμα μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα κρεμώδες που να έχει την υφή παγωτού. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα. Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες, κομμένες στα 4.
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε σε αυτά τα στέρεα. Αφήνουμε την ζύμη για περίπου 20 λεπτά στο ψυγείο. Ψήνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, στους 160 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα αφαιρούμε προσεκτικά γιατί στην αρχή είναι πολύ μαλακά.
Για να μην κολλάει το μέλι στο φλιτζάνι πολύ απλά βάλτε το μέλι στο ίδιο φλιτζάνι που μετρήσατε το λάδι. Επίσης αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ ρευστό τότε μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ελάχιστο αλεύρι.
Υλικά: 4 κολοκύθια τριμμένα και στραγγισμένα, 240ml ή ένα ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά, 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 αυγά, 100ml ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι κομμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder, 220γρ φέτα χαμηλή σε λιπαρά , αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, άνηθο
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μας όλα μαζί. Πρέπει να δημιουργηθεί ένας χυλός παχύρρευστος. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, λαδώνουμε και αλευρώνουμε την επιφάνεια του. Ρίχνουμε το μείγμα μας και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 190C για περίπου 30-35 λεπτά ή έως ότου ροδίσει και σερβίρουμε.