Ριζότο θα έχεις φτιάξει. Ρύζι κινέζικο και λαχανικά επίσης. Τι θα έλεγες όμως να δοκίμαζες αυτή τη φορά κάτι διαφορετικό;
Παλαιότερο των 360 ημερών
Αν είσαι κινεζάκι και τρως πολύ ρυζάκι… Χμ, λάθος ξεκίνημα. Αν σου αρέσει το ρύζι τελοσπάντων, κατά πάσα πιθανότητα θα το έχεις δοκιμάσει σε κάθε πιθανή του βερσιόν.
Τι θα έλεγες αυτή τη φορά να πειραματιστείς με κάτι διαφορετικό;
Για την γέμιση: 200 γρ. σάλτσα κιμά, 100 γρ. κασέρι, σε κύβους, 50 γρ. κουκουναρόσπορους, 1, αβγό σφιχτό, σε μικρά κομμάτια
Για το τηγάνισμα: 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη, ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Βράζουμε το ρύζι στον ζωμό λαχανικών και έπειτα το ζυμώνουμε με το ωμό αβγό, το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, το βούτυρο και το σαφράν. Ακολούθως ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Έπειτα παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα ρυζιού και το πλάθουμε με βρεγμένα χέρια σε μπαλίτσες. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και βάζουμε λίγη από την γέμιση και ξανακλείνουμε. Πλάθουμε τις μπαλίτσες μας και τις περνάμε από τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε τις κροκέτες μας για μία τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο. Ακολούθως τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν.
Εκτέλεση: Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και 5 λεπτά πριν γίνει το ρύζι προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Σουρώνουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με ένα ποτήρι κρύο νερό. Προσθέτουμε στο ρύζι την κεφαλογραβιέρα και τα αυγά. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, και τις πιέζουμε ελαφρά ώστε να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι τους. Τρίβουμε το ψωμί και το ανακατεύουμε με τον δυόσμο και την ρίγανη. Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας διαμέτρου 22 εκ. με λαδόκολλα και την αλείφουμε με λάδι. Στρώνουμε στην φόρμα το ρύζι, τοποθετούμε από πάνω τις ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με το μίγμα του ψωμιού. Περιχύνουμε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρουμε.