Η συνταγή του τέλειου ραντεβού δεν είναι - ακόμα- γνωστή. Δείτε όμως δέκα τρόπους για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Το τέλειο ραντεβού δεν είναι ένας 100% ρεαλιστικός στόχος. Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι και κάτι το αδύνατο.
Μέσα από την επαφή μας με άλλους ανθρώπους – ακόμα και αν δούμε ότι εν τέλει δεν μας κάνουν – μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε την επόμενη φορά η συνάντηση να είναι πιο επιτυχής.
Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ορισμένες βασικές συμβουλές «επιτυχίας», τόσο για το ίδιο το ραντεβού όσο και για αυτά που εμείς αποκομίζουμε από αυτή τη συνάντηση. Παρακάτω συγκεντρώσαμε δέκα τέτοιες unisex συμβουλές.
Να είστε ανοικτόμυαλοι: Ο νούμερο ένα κανόνας είναι να πηγαίνετε σε κάθε ραντεβού με ανοικτό μυαλό. Όλοι μας έχουμε την έκτη αίσθηση για το ποιος θα είναι ο τέλειος σύντροφος για εμάς, όμως δεν γίνεται πάντα να βγαίνουμε με τον/την τέλειο σύντροφο και ενδέχεται αυτός που θα έχουμε απέναντί μας να είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν που είχαμε «φτιάξει» στο μυαλό μας. Δεν έγινε και τίποτα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να περάσουμε καλά μαζί του.
Μην το παρακάνετε με την έρευνα πριν το πρώτο ραντεβού: Το Google και το Facebook έχουν διαλύσει εκατοντάδες ζευγάρια, ακόμα και πριν… γίνουν ζευγάρια. Τι εννοούμε; Δε χρειάζεται να κάνετε έρευνα α λα Σέρλοκ για τον μελλοντικό σας παρτενέρ πριν το πρώτο σας ραντεβού. Ενδεχομένως να αποκτήσετε λανθασμένη εντύπωση για εκείνον από το «ψηφιακό» του προφίλ και κατ’ επέκταση να επηρεαστεί η αντικειμενική σας κρίση.
Αφήστε το παρελθόν εκεί που του αξίζει: Μην συζητάτε για το παρελθόν σας, τους πρώην σας ή οτιδήποτε έχει να κάνει με αρνητικές εμπειρίες/σχέσεις που είχατε. Έχετε δρόμο ακόμα – και αρκετά ραντεβού – για να το κάνετε αυτό εφ’ όσον θελήσετε. Δεν μπορεί να υπάρξει ποιοτικός χρόνος σε ένα ραντεβού, το οποίο αναλίσκεται σε συζητήσεις για το παρελθόν.
Να είστε ειλικρινείς για τον εαυτό σας: Απλά πράγματα. Σίγουρα θα κρατήσετε για εσάς πληροφορίες οι οποίες αφορούν προσωπικά σας ζητήματα και δεν θα πρέπει να τις μοιραστείτε με έναν ξένο, όμως τουλάχιστον μην λέτε ψέματα για εσάς. Το να ξεκινάς μια σχέση με βάση το ψέμα δεν είναι και ό,τι καλύτερο…
Να είστε ανοικτοί: Αρκετές φορές αποφασίζουμε ότι κάτι δεν μας κάνει, πριν καλά καλά το δοκιμάσουμε. Για παράδειγμα, πολύς κόσμος λέει ότι τα online ραντεβού είναι για τους «καμμένους», χωρίς όμως να τα έχει δοκιμάσει ποτέ. Δεν είναι κακό να δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Ποτέ, κανείς δεν ξέρει τι καλό μπορεί να βγει από κάτι νέο.
Να δέχεστε το «Όχι»: Είναι και αυτό απλά μια λέξη, σαν το «Ναι». Πολύ συχνά αν λάβουμε την απόρριψη σε ένα ραντεβού τείνουμε να απορρίπτουμε αμέσως και τον εαυτό μας. Τα βάφουμε μαύρα, μας παίρνει από κάτω και παραδινόμαστε. Η απόρριψη αποτελεί φυσικό επακόλουθο ενός ραντεβού, επομένως μην τα παρατάτε εύκολα. Ο επιμένων νικά.
Να είστε σαφείς και λογικοί σχετικά με το τι θέλετε: Θα σας βοηθήσει πολύ στο να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο. Πάρτε τον χρόνο σας και φτιάξτε μια μίνι λίστα με όλα τα «θετικά» που θα θέλατε να έχει αυτός ή αυτή και είναι τα πιο σημαντικά για εσάς. Επίσης, σημειώστε τι δε θα δεχόσασταν ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε η «λίστα» σας να είναι λογική, αφού – μεταξύ μας – κανείς και καμία δεν είναι τέλειος/α.
Παραμείνετε θετικοί: Το γεγονός ότι δεν βρήκατε ακόμα τον σύντροφο των ονείρων σας δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τα παρατήσετε. Προσπαθήστε να γνωρίζετε νέα άτομα και να περνάτε καλά μαζί τους. Κάθε συνάντηση είναι και ένα μάθημα για τον εαυτό σας και είναι σίγουρο ότι κάτι θα βρείτε να σας έλκει σε αυτήν. Έχοντας αυτήν την αντιμετώπιση, ο κόσμος θα έλκεται από την θετική σας ενέργεια και θα θέλει να κρατάτε επαφές.
Μάθετε από τον καθένα με τον οποίο βγαίνετε: Ακόμα και αν το ραντεβού δεν «κάτσει» όπως θα θέλατε, σε καμία περίπτωση δεν είναι χαμένος χρόνος. Εκτιμήστε κάτι και μάθετε κάτι από κάθε σας συνάντηση. Θα αφήσει ένα όμορφο συναίσθημα στον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας και παράλληλα θα αποτελέσει για εσάς μια θετική και με νόημα εμπειρία.