Τέλεια κόλπα και hacks για… master ψήστες

Η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία στο ψήσιμο είναι από τα μεγαλύτερα ατού ενός ψήστη που σέβεται τον εαυτό του – και τους καλεσμένους του.
Δες παρακάτω μερικά τέλεια κόλπα για να απογειώσεις τα μπάρμπεκιου με φίλους.
Δεν έχεις ειδική βούρτσα; Μπορείς να καθαρίσεις τα υπολείμματα τροφών από την ψησταριά με ένα αλουμινόχαρτο, το οποίο θα «πλάσεις» σε σχήμα μπάλας του τένις.
Αν σου κολλάει το ψάρι στη… σχάρα, υπάρχει λύση: ψήσ’ το πάνω σε ένα «κρεβάτι» με φέτες από λεμόνι.
Ή βάλε ένα μαντεμένιο σκεύος πάνω στη σχάρα και ψήσε ο,τι θες εκεί μέσα. Θα έχεις την ίδια καπνιστή γεύση, χωρίς την ταλαιπωρία του καθαρίσματος.
Θες ζουμερά μπιφτεκάκια; Χώσε μικρά κομματάκια πάγου στη σάρκα τους για να μην σου ξεραθούν στο ψήσιμο.
Η μαρινάδα στην οποία ορκίζονται όλοι οι μάστερ του ψησίματος για το κρέας, είναι απλή: Πάπρικα, αλάτι, καστανή ζάχαρη, κρεμμύδι, σκόρδο σε σκόνη, chili και ελάχιστη ποσότητα από πιπέρι cayenne. Ανακατεύεις μαζί με νερό και λίγο λάδι και περνάς το κρέας πριν το ψήσεις.
Φτιάξε μόνο σου ένα καπνιστήρι κρέατος κλείνοντας μέσα σε ένα φακελάκι από αλουμινόχαρτο μερικά ξυλαράκια καπνίσματος. άνοιξε μερικές τρύπες από την πάνω πλευρά και πέτα το στο γκριλ.
Τύλιξε επίσης σε αλουμινόχαρτο ένα τούβλο για να «πατικώσεις» κρέατα όπως το κοτόπουλο και να τα βοηθήσεις να ψηθούν ομοιόμορφα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα πιέσεις, χωρίς να «σπάσουν».