Έξι μέρη που αγαπάμε για τα ποτά και τα κοκτέιλ που σερβίρει η μπάρα τους, αλλά και για τα τσιμπολογήματα που ετοιμάζει η κουζίνα τους.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Φημίζονται για τα σούπερ κοκτέιλ τους, αλλά έχουν και μια κουζίνα που ετοιμάζει μερικές από τις καλύτερες και πιο ψαγμένες λιχουδιές της πόλης. Από το Κουκάκι και την Καλλιθέα ως το κέντρο και το Χαλάνδρι, ιδού μερικές από τις αγαπημένες μας μπάρες που σερβίρουν δύο από τις μεγαλύτερες απολαύσεις: Αλκοόλ και φαγητό.
Η πίσω αυλίτσα του είναι καλοκαιρινό χάρμα οφθαλμών και ο βιομηχανικός εσωτερικός του χώρος είναι ό,τι πρέπει για τα πρώτα φθινοπωρινά ραντεβού. Τα καλύτερα όμως έρχονται μετά: Όταν καταφθάνουν στο τραπέζι κοκτέιλ όπως το Seed Storm με bourbon, tentura roots, σιρόπι μέλι-κάρδαμο, λεμόνι, μανταρίνι και bitters, αλλά και τα ζουμερά burgers σε μπριός με ολόκληρη ψητή πατάτα και coleslaw, ή τα “haute dogs”, τα λαχταριστά hot dog with a twist. Για κοκτέιλ και φαγητό, υπολογίστε στα 15€ το άτομο.
Ωραία κοκτέιλ και ποτά στα 7€ σερβίρονται στον vintage, arty εσωτερικό χώρο αυτής της «μπιστροτέκ», αλλά και έξω, στα φαρδιά πεζοδρόμια της πιο hip οδού του Ψυρρή. Πέρα από το αλκοόλ όμως (και τον καφέ από το πρωί) λειτουργεί και κουζίνα με λίγα αλλά διαλεχτά πιάτα ημέρας που αλλάζουν καθημερινά και αναγράφονται στον πίνακα. Έχουμε πετύχει εξαιρετικές μακαρονάδες, ωραίες vegetarian σαλάτες οσπρίων, burgers και άλλα ψητά καλούδια – υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο για φαγητό και ποτό.
Rock&Balls Βασιλικής 2, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ: 21 0321 1112
Σε κομβικό σημείο της Αγίας Ειρήνης, πιάνοντας… σχεδόν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, το Rock&Balls μεταμορφώνει την πιάτσα από αθηναϊκή σε νεοϋορκέζικη. Μέσα, σε ατμόσφαιρα στιλάτου αμερικανικού diner, δοκιμάζουμε τις διαφορετικές εκδοχές των διάσημων κεφτέδων του μαγαζιού, με εναλλακτικές σάλτσες και συνοδευτικά, αλλά και άλλα δημιουργικά πιάτα με λαχανικά και θαλασσινά. Πίνουμε δε και ωραιότατα κοκτέιλ, τα οποία ξεκινούν από τα 8€. Για τον συνδυασμό meatballs&cocktails, υπολογίστε γύρω στα 15-20€ το άτομο.
Βιομηχανικός χώρος, με μεγάλη τζαμαρία για χάζι στην κίνηση του κεντρικότερου δρόμου της γειτονιάς, το Kinono γεμίζει τα μεγάλα τραπέζια και τους ξύλινους πάγκους του με brioche, ομελέτες, σαλάτες, σαντουιτσάκια με χειροποίητο chutney ντομάτας και σούπες. Από το απόγευμα, η μπάρα «βάζει μπροστά» τα κοκτέιλ – δοκιμάστε αυτό με το τζιν, τη μαστίχα, το σιρόπι μελιού, το αγγούρι, τη μέντα και το κόκκινο πιπέρι. Για τσιμπολόγημα μετά κοκτέιλ, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.
Ένας ροκ εσωτερικός χώρος και μία εντελώς… αναζωογονητική αυλή, με πέτρινους τοίχους, ξύλινους πάγκους περιτριγυρισμένους από γλάστρες και πολύχρωμα διακοσμητικά μας περιμένει στον Βοτανικό. Εκεί όπου το Soiree σερβίρει φθηνό αλκοόλ (6€ το ποτό και 7€ το κοκτέιλ), μαζί με tapas όπως μίνι σουβλάκια, μπρουσκέτες, ψητά λαχανικά και άλλα ωραία. Μη χάσετε στο τέλος αυτού του μήνα (21-25 Σεπτεμβρίου) το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ του Βοτανικού, στο οποίο το Soiree θα συμμετάσχει με διάφορες εκδηλώσεις.
Στην αρχή ενός από τους πιο μποέμ πεζοδρόμους του ιστορικού κέντρου, το Underdog έφερε urban βιομηχανικό αέρα στην γειτονιά, με τους πάγκους, τις διάφορες industrial σάλες του που απλώνονται σε διάφορα επίπεδα, και την φιλοσοφία του, που συνδυάζει coffee break, brunch, ποτά και all day τσιμπολογήματα. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι οι ψαγμένες μπύρες που σερβίρει το Underdog (29 handcrafted ετικέτες από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Τσεχία, τη Γερμανία… ως και την Ιαπωνία) με τα κροκ μαντάμ, τα burgers, τις vegetarian σαλάτες και τις ομελέτες – το brunch menu σερβίρεται καθημερινά ως τις 18.00.