2016: Τα καλύτερα ρεβεγιόν και πάρτυ για την παραμονή

Ετοιμοπόλεμα για το νέο έτος και ντυμένα στα πιο γιορτινά τους χρώματα, αγαπημένα εστιατόρια της πόλης μας υποδέχονται για το τελευταίο και πιο νόστιμο γεύμα του χρόνου.
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Γιορτινό μενού με ζωντανή μουσική και θέα την υπέροχη, γιορτινή Αθήνα ετοιμάζει για την παραμονή το εστιατόριο στον Βύρωνα. Το μενού πέντε πιάτων που επιμελείται ο σεφ Κωνσταντίνος Λάζης με νοστίμιες όπως roast beef, φιλέτο σφυρίδας ή αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και λαχταριστό μιλφέιγ. Το κόστος ανέρχεται στα 45€ ανά άτομο. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 2107640240.
Ψαράδες
Με δημιουργική κουζίνα και… θαλασσινή ατμόσφαιρα το εστιατόριο του Φαλήρου υποδέχεται το νέο έτος με λαχταριστά πιάτα όπως καψαλισμένο καρπάτσιο μοσχαριού, τραχανόσουπα πεσκανδρίτσας, λαχανοντολμάδες γεμιστούς με καρδιές αγγινάρας και μύδια και μοσχαρίσο φιλέτο αργοψημένο με νεαρές πατατούλες και σάλτσα παλαιωμένης μαυροδάφνης. Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στα 45€ με ένα ποτήρι σαμπάνιας. Για κρατήσεις: 2109414888.
Ζουμπουρλούκι
Παραμένουμε στο Φάληρο και κατευθυνόμαστε προς Ποσειδώνος. Εκεί, το αγαπημένο μεζεδοπωλείο ντύνει τον χώρο του γιορτινά, ετοιμάζει σπέσιαλ μενού και καλεί ρεμπέτικη κομπανία για να μας συνοδεύσει α λα ελληνικά. Το μενού περιλαμβάνει έξι πιάτα και κοστίζει 30€ ανά άτομο. Μεταξύ αυτών, θα δοκιμάσουμε μπρουσκετάκια με μους από κατίκι και σταφίδες, καροτόσουπα βελουτέ, χορτόπιτα και καραμελωμένο χοιρινό γεμιστό με ανάμεικτα λαχανικά και τυριά. Για κρατήσεις: 2109824441, 6942206302.
Sale e Pepe
Η κομψή και φιλόξενη σάλα του Sale e Pepe ετοιμάζει υπό την επιμέλεια του σεφ Ivan Ottaviani το απόλυτο λαμπερό σκηνικό για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Σουφλέ από κολοκύθα με τραγανό χταπόδι και σάλτσα μαϊντανού αρωματισμένη με γλυκό σκόρδο, Risotto με μανιτάρια porcini και κρασί Barolo και κοστίζει 54€ ανά άτομο. Κρατήσεις: 210 7234102.
Άγιος Μερκούριος
Ωραία η πόλη, όμως αν θέλετε ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς στην… εξοχή, ο Άγιος Μερκούριος στην Βαρυμπόμπη φτιάχνει εορταστική ατμόσφαιρα με ζωντανή μουσική δίπλα στο τζάκι, cosy ατμόσφαιρα που θυμίζει ξενώνα και επιλογές σε χοιρινό και αρνί στο φούρνο πλην του 100% κρεατοφαγικού του μενού. Υπολογίστε περί τα 20-25€ ανά άτομο με χύμα κρασί. Για κρατήσεις: 2108169617, 6936706165.
Clap The Restaurant
To άρτι αφιχθέν σινεφίλ εστιατόριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στήνει ένα εορταστικό μενού με την υπογραφή του Μιχάλη Νουρλόγλου συνοδεία άφθονης θέας στην στολισμένη Αθήνα και αγαπημένων μελωδιών. Στο μενού θα δοκιμάσουμε σούπα βελουτέ από άγρια μανιτάρια, φουα γκρα σωτέ με γεμιστά τορτελίνι με τρούφα, μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με βανίλια και μπίτερ σοκολάτα με καραμέλα. Μαζί με μια φιάλη κόκκινο κρασί ανά δύο άτομα, το κόστος ανέρχεται στα 55€. Για κρατήσεις: 21 0341 1908.