Πληθωρικός και άκρως feel-good, ο νέος all day χώρος του Παγκρατίου έχει ατμόσφαιρα… τσιρκολάνικη και είναι στην ουσία μια μικρή brasserie που ανοίγει από νωρίς για καφέ και brunch και συνεχίζει με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και ωραίες γεύσεις ως αργά. Εδώ χορταίνουμε με πίτσες (δοκιμάστε αυτή με το πέστο βασιλικού), πρωτότυπες σαλάτες, όπως αυτή με το κοτόπουλο, το αβοκάντο, το μαρούλι και τη μαρμελάδα γλυκιάς κολοκύθας, και χορταστικά πανίνι. Τα σαββατοκύριακα σερβίρεται brunch με φοκάτσιες και ωραίες αυγο-δημιουργίες. Σημειώστε ότι το μενού βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση. Υπολογίστε περί τα 15-20€ για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα.
Mask Καλαμιώτου 18 και Κολοκοτρώνη 55, τηλ: 2103314676
Στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου, μια ανάσα από την Αγία Ειρήνη, εκεί όπου συναντούσαμε μέχρι πρότινος το Otto, πλέον βρίσκουμε τον πληθωρικό, γοητευτικό χώρο του Mask. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο bar restaurant που στεγάζεται στο νεοκλασικό του Όθωνα και ανοίγει από νωρίς για ελληνικό πρωινό και brunch ως τις 15.00, ενώ στη συνέχεια σερβίρει καλή μεσογειακή κουζίνα με γκουρμέ συνδυασμούς ντόπιων υλικών και εξαιρετικά κοκτέιλ. Ξεχωρίζουμε τον χοιρινό μπακλαβά με πουρέ πατάτας και σος φυστικιών, το πολίτικο ριζότο με πιπεριά, καρότο, κολοκύθι, μελιτζάνα, σταφίδα και κουκουνάρι και την ελληνική πίτσα με καπνιστό κοτόπουλο, αυγά και κρέμα φέτας. Για γεύμα μαζί με κοκτέιλ, υπολογίστε περί τα 25€.
Το Gaku, μετά την «άλωση» του Χαλανδρίου, έρχεται να κατακτήσει και το κέντρο με τις ιαπωνικές του γεύσεις. Στον χώρο όπου στεγαζόταν το Furin Kazan, πλέον το Gaku απλώνει τραπεζάκια για να δοκιμάσουμε ζεστά πιάτα όπως βασιλικές γαρίδες με πικάντικη σος τρούφας, rib eye με σος lime miso, φασολάκια σόγιας με πικάντικη σος και βούτυρο, τηγανητές γαρίδες, χοιρινή πανσέτα μαριναρισμένη σε γλυκιά σόγια σος, σολομό καλαμάκι και rolls με ρύζι, φύκι και διάφορες γεμίσεις. Η ποικιλία είναι μεγάλη και οι τιμές λογικές – περί τα 20-30€ το άτομο με κρασί ή σάκε.
Μια ανάσα από την πλατεία του Χαλανδρίου, ένα νέο bar restaurant έρχεται να γεμίσει τον άνετο χώρο του με κρυμμένες προσωπογραφίες, vintage τοίχους, τραπέζια από ξύλο, δερμάτινους καναπέδες και μια μεγάλη μαρμάρινη μπάρα. Η κουζίνα κινείται σε μοντέρνα μονοπάτια – σκεφτείτε σαλάτα με πάπια, γαρίδες με φύκια, νιόκι με πούδρα μανιταριών, σιγομαγειρεμένη χοιρινή ωμοπλάτη, αλλά και φοβερές σοκολατογεύσεις για επιδόρπιο. Συνοδεύστε με μία από τις 84 ετικέτες κρασιού ή κάποιο από τα προσεγμένα κοκτέιλ και υπολογίστε περί τα 20-25€ το άτομο.