Επτά εστιατόρια που γεμίζουν τα πιάτα τους με μεγάλες ποσότητες και σερβίρουν… μεριδάρες για πολύ πεινασμένους στην Αθήνα.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Μία από τις πιο… χρήσιμες λίστες για όσους εκτιμούν την ποσότητα, όσο και την ποιότητα όταν τρώνε έξω, κατάρτισε το Foursquare. Συγκεκριμένα, εδώ συγκεντρώνονται τα εστιατόρια, αλλά και τα… γλυκατζίδικα, με τις μεγαλύτερες μερίδες, όπως προκύπτουν από τα σχόλια και τις φωτογραφίες των χρηστών του δικτύου που αφήνουν τις κριτικές τους. Με βάση αυτά τα στοιχεία, σας παρουσιάζουμε παρακάτω επτά από τα πιο… γενναιόδωρα εστιατόρια της πόλης.
Μυρτιά Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2109370708 Στην σκεπαστή αυλή της Μυρτιάς στη Νέα Σμύρνη αποκλείεται να φύγετε νηστικοί. Αντίθετα, θα πάρετε και πακέτο για το σπίτι όσα περισσέψουν, αφού οι μερίδες είναι γιγαντιαίες: Ξεχωρίζουν τα παϊδάκια, η μερίδα των οποίων έρχεται… σε ένα βουναλάκι, μαζί με πατάτες, ενώ υπερπλήρης είναι και η ποικιλία κρεατικών. Αφήστε χώρο για το τέλος – έρχονται κερασμένοι λουκουμάδες με μέλι ή πραλίνα φουντουκιού. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.
Πρόσφατα το χρίσαμε ένα από τα κορυφαία burgerάδικα της Αθήνας, και όχι άδικα. Αλλά το Juicy Grill ξεχωρίζει όχι μόνο για την ποιότητα, αλλά και για την ποσότητα. Τα ζουμερά burgers καταφθάνουν σε ψωμάκια bagel ή brioche με country πατάτες και σπιτικές σος. Από τις «παραλλαγές», αγαπάμε ιδιαίτερα το Spicy Miss Lily με μοσχαρίσιο μπιφτέκι τυλιγμένο με μπέικον, έμενταλ, τσένταρ, μαρούλι, ντομάτα και σος sriracha mayo. Η μέριδα κυμαίνεται στα 8,50-10€ και αποτελεί… ολοκληρωμένο γεύμα από μόνη της.
Μικρό… αλλά θαυματουργό, το Mirch με την μικρή σάλα και το πατάρι που βλέπει στην Ερμού, ό,τι του λείπει σε μέγεθος χώρου, το αναπληρώνει σε μέγεθος μερίδας. Τεράστιο είναι ακόμα και το street food hit του, το Indian Souvlaki που ετοιμάζεται με κοτόπουλο, λαχανικά και τρυφερή ινδική πίτα-γίγας (4€), αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης και τις μεγάλες μερίδες τηγανητού ρυζιού με λαχανικά ή κοτόπουλο, και τα μεγάλα κυρίως πιάτα, όπως το καυτερό Chicken Tikka Massala με ντομάτα, κρέμα και μπαχαρικά ή το… υπερκαυτερό Chicken Vindaloo με κοτόπουλο σε καυτερή σάλτσα Vindaloo. Για ένα πλήρες γεύμα με κυρίως, ορεκτικό/σαλάτα και ινδική μπύρα, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.
The Lazy Bulldog Ορφέως 2 και Περσεφόνης, Γκάζι, τηλ: 697 502 6836
Εδώ η μπύρα ρέει άφθονη από τις 28(!) βρύσες της pub, αλλά και οι πιατέλες με το φαγητό… δεν πάνε πίσω. Δοκιμάστε το μεγάλο club sandwich με ζυμωτό ψωμάκι και country πατάτες, το fried chicken burger με το βουναλάκι από ψιλά πατατάκια, τα fish and chips, τα λουκάνικα και τα παϊδάκια BBQ, καθώς και τις ποικιλίες για 2-3 άτομα ή για 4-6 άτομα που περιλαμβάνουν λουκάνικα, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, πατάτες, λαχανικά, μανιτάρια και λουκουμάδες τυριού. Κι αν μπορείτε, φάτε μέχρι τέλους!
Αυτή η οικογενειακή ψαροταβέρνα είναι ένα από τα πιο χορταστικά μυστικά των Τζιτζιφιών, και σερβίρει ίσως τις πιο value for money ψαρομερίδες της πιάτσας. Το μενού είναι μεγάλο, αλλά το ίδιο και οι μερίδες – ξεχωρίζουν οι τεράστιες γαρίδες, το μεγάλο ψητό χταπόδι με τουρσί, οι τηγανητοί ψαρομεζέδες που έρχονται… με τη σέσουλα και οι πατάτες τηγανητές, τις οποίες η Αντωνία δεν τις τσιγκουνεύεται. Για ένα χορταστικό τραπέζι θα πληρώσετε περί τα 15-20€ το άτομο.
Bohemia Δήμου Τσέλιου 5 και Κάλβου, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106426341
Στην πληθωρική σάλα της μονοκατοικίας, αλλά και στην δροσερή απέναντι αυλή, όσο το επιτρέπει ο καιρός, η Βοημία σερβίρει τσέχικες γεύσεις στη σκιά του Άρειου Πάγου. Και η τσέχικη κουζίνα… δεν αστειεύεται: Περιλαμβάνει γεμιστό ψαρονέφρι που φτάνει για δύο άτομα, χοιρινά μπριζολάκια BBQ με μαύρα βατόμουρα, χοιρινό ρολό με ζαμπόν, μπέικον, κρέμα γάλακτος και πάπρικα, μπριζόλες, χοιρινό κότσι στο φούρνο, μπούτι με ξινολάχανο, κνεντλίκι και πατάτες, μοσχαρίσια κόντρα σχάρας και πολύ (μα πολύ) ακόμη κρέας. Παραγγείλτε με φειδώ για να μην… βαρύνετε και υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.
Με τρία καταστήματα στα προάστια της Αθήνας, τα Ψαράκια και Θαλασσινά αποτελούν μία από τις οικονομικότερες επιλογές για άφθονη ψαροφαγία, από τα λαχταριστά τηγανητά ψαράκια και τους κλασικούς «ορεκτικούς» θαλασσινούς μεζέδες, μέχρι τις βαρβάτες γαριδομακαρονάδες, το ψαρο-πιλάφι και το γιουβέτσι θαλασσινών, που δεν ξεπερνούν τα 11€. Τα ορεκτικά κυμαίνονται στα 2-4€ και τα υπόλοιπα «κυρίως» θαλασσινά στα 6-8€. Για ένα πλήρες τσιμπολόγημα με κρασί ή ούζο, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.