Επειδή λίγα πράγματα συγκρίνονται με το καλοψημένο κρέας, βγαίνουμε σε μερικά από τα καλύτερα μέρη στην Αθήνα για να γεμίσουμε την κοιλιά μας.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Παραδέξου το, σου έχει λείψει το καλό κρέας. Δεν λέμε κάτι για τις μαγειρικές σου ικανότητες, αλλά σαν το μπιφτέκι ή το μπριζολάκι ψημένο στην εντέλεια από έναν επαγγελματία μάγειρα… ε, δεν έχει. Επιστρέφουμε, λοιπόν, στα παλιά μας κρεατολημέρια και γεμίζουμε το στομάχι μας.
Γίδι
Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848 Μια κλασική χασαποταβέρνα, η οποία επαναπροσδιορίζει το κρεατοφαγικό τσιμπούσι δίνοντάς του new age περιτύλιγμα. Ψήνει φοβεράκρεατικά και αριστουργηματικές μπριζόλες στα κάρβουνα. Ξεχωρίζουν η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, η μοσχίδα και το ελληνικό T-Bone, πραγματικό κομψοτέχνημα. Ο λογαριασμός στα 30-35€/ άτομο για ένα γεύμα με κρασί.
Χριστόφορος
Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, τηλ: 22990 48266 Ο απόλυτος προορισμός για καλό και φτηνό κρέας έχει στηθεί εδώ και χρόνια στα Καλύβια, μαζεύοντας φανατικούς πελάτες από κάθε γωνιά της Αττικής που έρχονται για να απολαύσουν γιγαντιαία μπιφτέκια, μπριζόλες, κοντοσούβλια και χωριάτικα λουκάνικα. Ο Χριστόφορος έχει μπόλικα, άνετα τραπέζια για να χωρέσουν οι μεγάλες και άκρως οικονομικές μερίδες του, οι οποίες συνοδεύονται με εξίσου χορταστικά ορεκτικά όπως φέτα ψητή με ντομάτα και πιπεριά, πατάτες τηγανιτές, κολοκυθάκια και τηγανόψωμο. Προτείνεται να το επισκεφτείτε με μεγάλη παρέα, εκτός και αν θέλετε να φύγετε με φαγητό σε πακέτο που ταΐζει άλλα δύο άτομα. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο με κρασί.
Φάρμα Μπράλου Μηλιώνη 9, Κολωνάκι Πιστό στο ποιοτικό κρέας και την farm-to-table φιλοσοφία, το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στο Κολωνάκι προσφέρει απίστευτο κρέας από τη φάρμα με μεγάλη ποικιλία από κοπές, ράτσες και σιτέματα: T-Bone ωρίμανσης και σπαλομπριζόλα ωρίμανσης 60 ημερών, Strip Loin Black Angus και Rib Eye Black Angus συγκαταλέγονται στα χιτ του καταλόγου. Ο λογαριασμός στα 40-60€/ άτομο με κρασί.
Βεντήρη Roast House
Κων/νου Βεντήρη 5, Αθήνα, τηλ: 21 0729 5491 Μια επιβλητική δίφυλλη πόρτα εισόδου, με δύο μεταλλικά κέρατα, μας βάζει στο κλίμα για το τι θα ακολουθήσει στην επιβλητική σάλα αυτού του εντυπωσιακού steakhouse. Τα κρέατα που καταφθάνουν στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια είναι όλα ένα κι ένα: από τα λουκάνικα αγριογούρουνου, μέχρι γουρουνόπουλο, κεμπάμπνεροβούβαλουκαι την συγκλονιστική μπριζόλα Tomahawk Black Angus 1000 gr. Φυσικά «παίζουν» και εκλεκτά συνοδευτικά όπως πατάτες τηγανιτές με αυγά, σαγανάκι και σαλάτες. Ο λογαριασμός για γεύμα με κρασί κυμαίνεται στα 30-40€/ άτομο ή και παραπάνω, ανάλογα τις κοπές κρεάτων που θα επιλέξετε.
Τα Μπριζολάκια του Τέλη
Ευριπίδου 86, πλ. Κουμουνδούρου, τηλ: 210 3242775 Και επειδή μερικές φορές χρειαζόμαστε κάτι απλό, λιτό και υπέροχο. Τα μπριζολάκια του Τέλη είναι ένας σύγχρονος αθηναϊκός θρύλος. Το μενού, μάλιστα, δεν έχει πολλά-πολλά ακόμα να προσφέρει: μπριζολάκια, πατάτες, σαλάτα και φέτα ψητή. Είναι όμως ένα μενού τόσο σίγουρο, σωστά φτιαγμένο και νόστιμο, που δεν χρειάζεσαι και κάτι άλλο. Η μερίδα μπριζολάκια με πατάτες είναι στα 9€, και είναι άκρως χορταστική.