Ψαγμένα και premium αλλαντικά για ασυναγώνιστα πλατό
Ελληνικό προσούτο, αλλά και σαλάμια με ιδιαίτερες γεύσεις, παστά και λούζες εμπλουτίζουν ιδανικά τα πλατό και εντυπωσιάζουν τους καλεσμένους σου.
Ελληνικό προσούτο, αλλά και σαλάμια με ιδιαίτερες γεύσεις, παστά και λούζες εμπλουτίζουν ιδανικά τα πλατό και εντυπωσιάζουν τους καλεσμένους σου.
Είσαι λάτρης των εκλεκτών γεύσεων και θέλεις να δημιουργήσεις ένα πλατό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου;
Μην ψάχνεις αλλού, εδώ σου έχουμε τον «αφρό» των αλλαντικών από την Ελλάδα αλλά και αλλού για να φτιάξεις υπέροχα πλατό που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους των καλεσμένων σου.
Προσούτο Ευρυτανίας «Ακροκώλιον»
Παράγεται από ειδικά επιλεγμένα ελληνικά χοιρομέρια, επεξεργασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο της Πάρμας και τις παραδόσεις της Ευρυτανίας. Ωριμάζει για 12 μήνες σε ιδανικό περιβάλλον μέσα στα έλατα, στα βουνά της Ευρυτανίας. Ταιριάζει αρμονικά με ένα Sauvignon Blanc.
Εκλεκτό ιταλικό σαλάμι, που παράγεται κυρίως στη νότια Τοσκάνη. Η προσθήκη σπόρων μαραθόριζας (φινόκιο) του δίνει τον έντονο και ιδιαίτερα αρωματικό του χαρακτήρα. Συνδυάστε το με ένα κλασικό Chianti ή ένα Sangiovese, που ενισχύουν τις γήινες και φυτικές νότες του.
Ένα από τα πιο εκλεκτά ιταλικά αλλαντικά, φτιαγμένο από το εσωτερικό του χοιρινού μπουτιού. Η ωρίμανσή του διαρκεί 12-36 μήνες, χαρίζοντάς του πλούσια, ντελικάτη γεύση. Ταιριάζει ωραία με αφρώδη κρασιά, με ελαφριά γλυκύτητα που ισορροπούν τέλεια την αλμυρότητα και την πλούσια υφή του.
Μοσχαρίσιο κρέας που ωριμάζει αργά, αποκτώντας λεπτή υφή και διακριτική αλμυρή γεύση. Ταιριάζει υπέροχα σε σαλάτες με ρόκα, παρμεζάνα και ελαιόλαδο, αλλά και σκέτη, σε πλατώ. Συνδυάσέ τη με ένα Pinot Noir ή ένα Merlot.
Καυτερό και πικάντικο σαλάμι αέρος φτιαγμένο από χοιρινό κρέας, χοιρινό λίπος, αλάτι, σκόρδο, διάφορα μυρωδικά και ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού που το κάνει να ξεχωρίζει. Ένα Gewürztraminer ή ένα Syrah ταιριάζουν άριστα, ενισχύοντας τις πικάντικες και καπνιστές νότες του.
Παραδοσιακό λουκάνικο από τη Γαλλία, φτιαγμένο από χοιρινό και καρυκευμένο με μπαχαρικά. Έχει συμπυκνωμένη, πλούσια γεύση και είναι τέλειο για πλατό αλλαντικών. Σερβίρεται με φρέσκο ψωμί ή κρακεράκια. Ένα ελαφρύ Beaujolais ή ένα Grenache αναδεικνύει τη γεύση του.
Εκλεκτό ιταλικό λουκάνικο, καρυκεύεται συνήθως με μάραθο, σκόρδο και μπαχαρικά. Παρασκευάζεται με παραδοσιακή τοσκανέζικη συνταγή και καταναλώνεται κυρίως ωμό, αλλά ταιριάζει ωραία με σάλτσες. Συνδυάζεται ωραία με Pinot Blanc, Chardonnay και άλλα ελαφριά, λευκά κρασιά.
Αυτό το εκλεκτό σαλάμι εμπλουτίζεται με τρούφα, που του δίνει έντονο άρωμα και πολυπλοκότητα. Συνδυάζεται τέλεια με ένα Chardonnay βαρελάτο ή ένα Viognier, που τονίζουν το αρωματικό του προφίλ.
Κλασικό αλλαντικό της Ιταλίας, με βελούδινη υφή και γεύση που θυμίζει ξηρούς καρπούς. Συχνά περιέχει κύβους λίπους για περισσότερη νοστιμιά. Ένα αφρώδες Prosecco ταιριάζει ιδανικά, εξισορροπώντας τη λιπαρότητά της.
Παραδοσιακό αλλαντικό από τη Μύκονο, φτιαγμένο από χοιρινό και καρυκευμένο με τοπικά βότανα και κρασί. Έχει πικάντικη και έντονη γεύση. Ένα Μαυροτράγανο είναι ιδανικό για να αναδείξει τις νότες του.
Το παστό είναι παραδοσιακό αλλαντικό που καπνίζεται και διατηρείται με χοντρό αλάτι και μυρωδικά. Έχει γεμάτη, γήινη γεύση και συνδυάζεται υπέροχα με ένα ορυκτό Ασύρτικο.
Το σύγκλινο είναι καπνιστό χοιρινό που παρασκευάζεται με παραδοσιακές μεθόδους και εμπλουτίζεται με πορτοκαλόφλουδα και μυρωδικά. Μια Μαυροδάφνη ή ένα ροζέ από Μοσχοφίλερο του ταιριάζει απόλυτα.
Το ισπανικό Χαμόν Σεράνο είναι ένα εκλεκτό αλλαντικό που ωριμάζει για μήνες, αποκτώντας γεμάτη και ελαφρώς αλμυρή γεύση. Ταιριάζει τέλεια με κόκκινα κρασιά, όπως ένα Rioja ή ένα Chianti Classico.