Tρώγοντας ανοίγει η όρεξη σε Δροσιά και Άγιο Στέφανο

Σαν βγεις στο πηγαιμό για τη Δροσιά και τον Άγιο Στέφανο να εύχεσαι να είναι γεμάτος πεινιρλί, μεζέδες, κοψίδια, ράμεν και ιταλικές λιχουδιές ο δρόμος.

Tρώγοντας ανοίγει η όρεξη σε Δροσιά και Άγιο Στέφανο

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβεις πόσο πολύ μας αρέσουν οι φαγητότσαρκες στις γειτονιές της Αττικής αφού η αγάπη μας για το καλό φαγητό είναι δεδηλωμένη κι αδιαπραγμάτευτη. Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να πάμε μια βόλτα στα βορειανατολικά της πρωτεύουσας για χάρη της Δροσιάς και του Αγίου Στεφάνου που παραμένουν σταθερή αναφορά στα χείλη μας, όταν πιάσουν οι πρώτες πείνες κι αναζητούμε φαγητοστέκια για να ξαποστάσουμε. Φτιάξαμε μια άκρως λιμπιστική λίστα με τα καλύτερα κι ελπίζουμε σε κάποιο κοντινό τραπέζι σύντομα να ανταμώσουμε.

Ελευθεριάδης

Σολωμού 26, Δροσιά, τηλ: 21 0622 9003

Η Δροσιά έχει πλέον καθιερωθεί ως ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του πεϊνιρλί κι ο Ελευθεριάδης συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό. Σχεδόν έναν αιώνα μετά το ξεκίνημά του το 1928, ο θρύλος πλέον Ελευθεριάδης συνεχίζει με την ίδια αφοσίωση και αγάπη να ψήνει παραδοσιακό, χειροποίητο πεϊνιρλί στον αυθεντικό ξυλόφουρνο που έφτιαξε ο παππούς Γιάννης.

Στα τραπέζια του Ελευθεριάδη, πάνω στο χαλίκι, θα απολαύσεις πεϊνιρλί με αφράτη, λαχταριστή ζύμη και λιωμένο τυρί που σε προκαλεί για αξέχαστες βούτες. Οι επιλογές περιλαμβάνουν σκέτο, με μπέικον ή σουτζούκι, με κιμά, αλλά και σπέσιαλ με μπέικον, λουκάνικο, κιμά και αυγό. Όλα συνοδεύονται ιδανικά με τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια και δροσερό τζατζίκι. Οι τιμές ξεκινούν από 7,5€.

Θέμης

25ης Μαρτίου 25, Δροσιά, 210 6229409

Έτερο θρυλικό στέκι για πεϊνιρλί ο Θέμης στη Δροσιά παραμένει από το 1963 τόπος συνάντησης καλοφαγάδων κι επισκεπτών της περιοχής. Εδώ το πεϊνιρλί ψήνεται με τον κλασικό τρόπο, στον ξυλόφουρνο, αποκτώντας την ιδανική τραγανότητα, ενώ «ντύνεται» με ό,τι υλικά τραβάει η όρεξή σου.

Το μυστικό του κρύβεται στο τυρί που λιώνει απολαυστικά σε κάθε μπουκιά και στο αιγοπρόβειο βούτυρο που αγκαλιάζει τέλεια τη ζύμη. Το πεϊνιρλί με σουτζούκι είναι σίγουρη επιλογή, αλλά η πολίτικη ψυχή μας ανήκει σε εκείνο με τον παστουρμά. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το ξακουστό καλτσόνε, τα κοψίδια του, το λουκάνικο αλλά και τους γίγαντες φούρνου που υπάρχουν στο μενού.

Amici Miei

Στρατηγού Πετρίτη 7, Δροσιά, τηλ.: 2108136305


Στο Amici Miei είναι πολύ φίλοι μας γιατί μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για την ιταλική κουζίνα. Σε έναν πολύ όμορφο και ντελικάτο χώρο γεμάτο ζεστασιά και μια κάβα που θα ενθουσιάσει τους wine lovers της παρέας το Amici Miei τηρεί κατά γράμμα τις παραδοσιακές συνταγές της γείτονος χώρας. Εξαιρετικό το Pollo e funghi (πέννες με κοτόπουλο, pancetta affumicata, Parmigiano Reggiano, ποικιλία μανιταριών και πάστα τρούφας) ενώ οι μακαρονάδες θα πάθουν την πλάκα τους με τα Al olio e pepperoncino Spaghetti με σκόρδο, chilli και παρθένο ελαιόλαδο. Από τις πίτσες ξεχωρίζουμε τη Spianata (με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με βασιλικό & σκόρδο, σαλάμι spianata, πιπεριά, κρεμμύδι και spicy μέλι). Τιμές για πλήρες γεύμα με ποτηράκι κρασί στα 22-25€ το άτομο.

ChoChoSan

Πευκών 17, Δροσιά, τηλ.:21 0622 8484

Οι λάτρεις της ασιατικής κουζίνας των βορείων προαστίων είναι βέβαιο ότι έχουν πολύ ψηλά στο γαστρονομικό καρνέ τους αυτό το εξαιρετικό εστιατόριο. Με ένα κομψότατο εσωτερικό το αγαπημένο αυτό εστιατόριο δίνει τη δέουσα προσοχή σε κάθε πιάτο που φτάνει στο τραπέζι σου τόσο στην εμφάνιση που ενδείκνυται για food porn στιγμές όσο και σε γεύση. Πολύ δυνατό το Tofu Ramen (σούπα με noodles σε γάλα καρύδας, curry, tofu, shitake, μανιτάρια, ginger και λαχανικά), το Karaage Chicken (παναρισμένες τηγανητές μπουκιές κοτόπουλου σε sweet soya sauce με πιπεριές και φρέσκο κρεμμυδάκι), ταϋλανδέζικο ρύζι με γαρίδες, γάλα καρύδας, ανανά και curry και το Mongolian beef μαριναρισμένα κομματάκια από μοσχάρι σε γλυκιά μαύρη soya και φρέσκο κρεμμύδι. Μαζί με ποτήρι κρασί στα 22-25€ το άτομο ο λογαριασμός.

Πανάγος

Λεώφ. Τραπεζούντος 99, Άγιος Στέφανος, τηλ.:21 0621 7645

Στον Πανάγο, συναντάς μια αυθεντική χωριάτικη ατμόσφαιρα, και αυτό – δεν θα το κρύψουμε – μας κερδίζει αμέσως. Οι σχάρες φλέγονται και οι σούβλες περιστρέφονται από νωρίς, εξασφαλίζοντας ότι κάθε επισκέπτης αυτής της παραδοσιακής ταβέρνας θα απολαύσει τα περίφημα πιάτα της.

Η εμπειρία ξεκινά με κοκορέτσι που λιώνει στο στόμα, συνεχίζεται με ζουμερό αρνί σούβλας και προβατίνα που σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Από τα must-try είναι και η ψητή συκωταριά, ενώ για πιο εκλεπτυσμένες προτιμήσεις, το μοσχαρίσιο φιλέτο είναι εξαιρετική επιλογή. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-22€ το άτομο, με κρασάκι να ρέει άφθονο.

Goloso

Γρηγορίου Λαμπράκη 6, Άγιος Στέφανος, τηλ.:2106218875

Στο Goloso θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία ιταλικής κουζίνας, γεμάτη αυθεντικές γεύσεις, ζεστή φιλοξενία και προσοχή στη λεπτομέρεια. Εδώ θα κάνουν ανάσταση οι λάτρεις των ζυμαρικών όπως αντίστοιχα κι όσοι προτιμούν την πίτσα τους με τραγανό ζυμάρι και άπειρο λιωμένο τυρί. Από μακαρονάδες σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα την καρμπονάρα και την πουτανέσκα του καταλόγου, ενώ εξίσου κολασμένη είναι κι η ομώνυμη Goloso με κιμά, σάλτσα ντομάτας, ροκφόρ και κρέμα γάλακτος Αν πάλι είσαι λάτρης των πικάντικων τότε δοκίμασε την καυτερή πίτσα με σάλτσα ντομάτας, gouda, μπούκοβο, πεπερόνι, λουκάνικο χωριάτικο, σουτζούκι και κρεμμύδι. Λογαριασμός στα 18-20€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Οινοαπόσταγμα

Σολωμού 12, Δροσιά, τηλ.: 21 1404 2680

Το οινοαπόσταγμα είναι το αυθεντικό παρεΐστικο μεζεδοπωλείο που έχει ανάγκη κάθε αθηναϊκή γειτονιά. Σε ένα γλυκούλικο ζεστό εσωτερικό και μια αυτοσχέδια αυλίτσα μες στο πράσινο θα απολαύσεις καλομαγειρεμένα μεζεδάκια και λογιών, λογιών αποστάγματα από όλη τη χώρα. Πολύ συχνά διοργανώνουν και βραδιές με ζωντανή μουσική για να τραγουδήσουμε και να ξορκίσουμε τους καημούς μας. Από το μενού ξεχωρίζουν ο καγιανάς, η τηγανιά κοτόπουλο, τα κεφτεδάκια, ο ντάκος, οι μπιφτεκάρες, οι δροσερές σαλάτες και οι πολύ τίμιες ποικιλίες κρεατικών. Λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο ουζακίων συμπεριλαμβανομένων.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v