Περί ορέξεως Ηλιούπολη

Μοντέρνα ιταλικά, ψητοπωλεία για κοψίδια στη λαδόκολλα, αλλά και λαχταριστό sushi. Απ’ όλα έχει η Ηλιούπολη για τον πεινασμένο επισκέπτη.

Περί ορέξεως Ηλιούπολη

Χειροποίητα ζυμαρικά και πίτσες στον ξυλόφουρνο, sushi rolls με ολόφρεσκο ψάρι, μεσογειακή κουζίνα πειραγμένη, αλλά και κοψίδια και σουβλάκια για να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

Στα στενά της Ηλιούπολης η πεινασμένη σου ψυχή θα βρει καταφύγιο σε ένα σωρό νόστιμα στέκια.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα αγαπημένα μας.

The Eatalians - Mario & Luigi

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 190, τηλ: 21 0995 7953


Η αφοσίωση του (Super) Mario στις πίτσες και ο εθισμός του Luigi στα ζυμαρικά δίνει την κινητήριο γευστική δύναμη στον κατάλογο αυτού του σπιρτόζικου ιταλικού εστιατορίου, το οποίο ψήνει λαχταριστή πίτσα στον ξυλόφουρνο και ετοιμάζει νοστιμότατα χειροποίητα ζυμαρικά. Ο κατάλογος αγαπά την μοντέρνα ιταλική κουζίνα και περιλαμβάνει σικελιάνικα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κρέμα παρμεζάνας, κόκκορα στον ξυλόφουρνο με λαχανικά εποχής, pizza με κρέμα τρούφας, μοτσαρέλα φιορ ντι λάτε και μανιτάρια, pizza με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, καραμελωμένο κρεμμύδι και καπνιστή προβόλα και ζυμαρικά με ραγού μοσχάρι, πεκορίνο ρομάνο, θυμάρι και τοματίνια. Λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, στα 20-25€ το άτομο. Δες τον κατάλογο εδώ

Oma Sushi Bar

Ανδρέα Παπανδρέου 22, τηλ: 21 0995 7906


Η Ηλιούπολη ξέρει να ρολάρει (και) sushi, και το Oma αποτελεί τρανή απόδειξη επ’ αυτού. Σε ένα ήρεμο σημείο μακριά απ’ τη βαβούρα της Ανδρέα Παπανδρέου, η ομάδα του ιαπωνέζικου αυτού εστιατορίου προμηθεύεται τα ψάρια της από το κοντινό ψαράδικο «Ψητό Ιχθύος» και ετοιμάζει καρπάτσιο τόνου με φαγόπυρο και λαδολέμονο βασιλικού, Poke Bowls με φρέσκα ψάρια και δροσερά λαχανικά και φυσικά κάθε λογής sushi rolls. Δοκίμασε uramaki με σολομό, αβοκάντο και σουσάμι, nigiri με γαρίδα ή ψάρι ημέρας, Shrimp Tempura Roll με γαρίδα, αγγούρι, αβοκάντο και τομπίκο και Fried Salmon με σολομό, αβοκάντο, ταρτάρ σολομου και σάλτσα με μέλι και wasabi για να πάρεις μια ιδέα. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 25€ το άτομο. Δες τον κατάλογο εδώ

Ether

Πριάμου 2, τηλ: 21 0991 9499


Φέρνει φρέσκο και γευστικό «αιθέρα» στην περιοχή, με την πανέμορφη αυλή του να προσφέρεται για τρώγειν και πίνειν δημιουργικά. Στο Ether η μεσογειακή κουζίνα εκμοντερνίζεται με σεβασμό, και οι γεύσεις θυμίζουν χωριό αλλά και… μπιστρό. Εδώ θα δοκιμάσεις ταραμοσαλάτα με σουμάκ και λάδι μυρωδικών, σαλάτα με πίκλα φινόκιο- κολοκύθι και τηγανιτά ρεβίθια με βινεγκρέτ μοσχάτο-πορτοκάλι, τσιπούρα μαρινέ με ροδάκινο, βερίκοκο, κρεμμύδι και κόκκινο τσίλι, τηγανόψωμο με πέστο άγριου σκόρδου, τομάτα και κοπανιστή Τήνου, ρεβιθόρυζο με μανιτάρια, χταπόδι σχάρας με φάβα, κρεμμυδάκι στιφάδο και σάλτσα από βαλσάμικο-πετιμέζι και χοιρινό καρέ, με πιπεριές σε βαλτσάμικο και σάλτσα ντεμιγκλάς λαχανικών. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί. Κατάλογος εδώ. 

Λότζα

Κυπρίων Ηρώων 57, τηλ: 210 9950057


Με μότο «το καλαμάκι σπίτι του», το ψητοπωλείο ετούτο ψήνει λαχταριστά καλαμάκια, με την μυστική συνταγή του Αιγιώτη παππού, τα οποία σερβίρει σε μερίδες ή τυλιχτά με αφράτη πιτούλα. Κοτόπουλο μπούτι ή στήθος, χοιρινός λαιμός, κεμπάπ σούβλας και μοσχαράκι κιλότο είναι όλα ένα κι ένα, ενώ εξίσου νόστιμο είναι το μοσχαρίσιο συκώτι σούβλας σε καλαμάκι, όπως επίσης και το τυλιχτό λαχματζούν ψημένο σε πέτρινο φούρνο με ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι. Βγάζει και ωραιότατο κοτόπουλο, κοντοσούβλι και αρνάκι σούβλας για όσους θέλουν να ξεστρατίσουν, καθώς και λαχταριστές μερίδες, όπως το χουνκιάρ μπεγιεντί και το γιαουρτλού κεμπάπ. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με μπύρα.

Όλα Στην Κόλλα

Ηρώς Κωνσταντοπούλου 37, τηλ: 21 0996 6685

Κόσμος και κοσμάκης έρχεται εδώ για να απολαύσει μερακλίδικα κρεατικά σε μεγάλη ποικιλία. Από τον κατάλογο του «Όλα Στην Κόλλα» ξεχωρίζουν το κοντοσουβλιστό χοιρινό με λαδορίγανη, και πατάτες τηγανιτές, τα λεπτοκομμένα πανσετάκια που… βαφτίζονται σε λαδολέμονο, η χοιρινή μπριζόλα «4 επί 4» σε μερίδα που θα ικανοποιήσει και τον πιο πεινασμένο, το γεμιστό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με ντοματούλα και κρεμμύδι και οι γενναίες ποικιλίες για τους αναποφάσιστους που θέλουν λίγο από όλα. Δυνατοί και οι κολοκυθοκεφτέδες και η μελιτζάνα φούρνου με κόκκινη σάλτσα. Συνοδεία χύμα κρασιού, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15-18€ κατ’ άτομο.

Ραχάτι

Μαρίνου Αντύπα 93, τηλ: 2109920207


Λαχταράς κρητική κουζίνα; Και από αυτό έχει η Ηλιούπολη. Σταθερή αξία για ρακές και κρητικά μεζεδάκια, το Ραχάτι είναι ένα παρεϊστικο στέκι ό,τι πρέπει για… ραχάτι με καλές τιμές και χαλαρή ατμόσφαιρα που σε μεταφέρει σε κρητικό καφενείο. Εδώ θα δοκιμάσεις ωραιότατη κουζίνα από τη λεβεντογέννα, όπως σκιουφιχτά ζυμαρικά με κόκκορα, κριθαρότο μανιταριών, κολοκυθοανθούς, στάκα με αυγά μάτια, κρητικό λουκάνικο ξυδάτο, χοιρινό με σταμναγκάθι και χοχλιούς μπουρμπουριστούς με κρασάτο ζουμάκι και δεντρολίβανο. Για κρητικό τσιμπολόγημα με μαρουβά ή ρακή, υπολόγισε περί τα 12-15€ το άτομο.

Μικρές Κυκλάδες

Πανταζή 56, τηλ: 21 0970 9150


Ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Σχοινούσα πριν από δυο δεκαετίες, και σήμερα παίζουν σε διπλό «νησιώτικο» ταμπλώ, στην Ηλιούπολη αλλά και στην Κηφισιά αν είσαι των ΒΠ. Εδώ θα απολαύσεις εκλεκτές ελληνικές ψαριές από Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Κουφονήσια, που μεταμορφώνονται σε ιδιαίτερα πιάτα, όπως σεβίτσε γάμπαρης Αμβρακικού, παστουρμάς βακαλάου, χταπόδι στιφάδο με φάβα Σχοινούσας,  ριζότο φούσκας με γλυκό κρασί και ντομάτα κομφί, καραβιδόψιχα με σάλτσα κάπαρης και πιπεριά Φλωρίνης και γεμιστό καλαμάρι σχάρας με γραβιέρα Νάξου. Εννοείται στον κατάλογο παίζουν και τα κλασικά: συμιακό καρυδάκι, παστουρμάς βακαλάου, τσίρος λαδολέμονο, γαύρος μαρινάτος κ.α. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, στα 25-30€ το άτομο. Δες εδώ τον κατάλογο. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v