Έρωτες και δράματα που βλέπουμε αυτές τις μέρες στο Cinobo

Αφιέρωμα στον ανυπέρβλητο Χοακίν Φίνιξ, η viral Φάλαινα του Αρονόφσκι, ένα οσκαρικό δράμα και μερικοί ακόμα λόγοι να μείνεις σπίτι και να βάλεις Cinobo τα βράδια του Οκτωβρίου.

Έρωτες και δράματα που βλέπουμε αυτές τις μέρες στο Cinobo

Είναι και μερικά βράδια του Οκτωβρίου που δεν θες να το κουνήσεις από τον καναπέ. Γι’ αυτά φροντίζει το Cinobo, φέρνοντας τις καλύτερες, τις πιο κινηματογραφικές ταινίες με ένα κλικ στην οθόνη σου. Κι αν δεν ξέρεις από πού να πρωτοξεκινήσεις, ιδού όλα όσα βλέπουμε αυτές τις μέρες στην ελληνική streaming πλατφόρμα της καρδιάς μας.

Η Φάλαινα

Στην ταινία του Ντάρεν Αρονόφκσι που λατρεύτηκε από το ελληνικό κοινό, ο σπαρακτικός Μπρένταν Φρέιζερ πέτυχε την ερμηνεία της καριέρας του, κερδίζοντας το Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόλου. Ο Ντάρεν Αρονόφσκι («Μαύρος Κύκνος», «Ο Παλαιστής») σκηνοθετεί μια τολμηρή και συναισθηματικά σαρωτική ταινία πάνω στη συμφιλίωση και την εξιλέωση. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Τσάρλι είναι ένας απομονωμένος καθηγητής αγγλικών που ζει ανθυγιεινά και υποφέρει από προχωρημένο βαθμό παχυσαρκίας. Στη διάρκεια μιας κρίσιμης εβδομάδας, θα επιχειρήσει να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του, κάνοντας μια τελευταία απόπειρα εξιλέωσης.

Drive My Car

Ο Αντον Τσέχοφ θα ήταν πραγματικά περήφανος γι’ αυτό τον αριστουργηματικό φόρο τιμής στη θεματική των έργων του από τον Ιάπωνα Ριουσούκε Χαμαγκούτσι. Βραβείο Σεναρίου στις Κάννες και πανάξιο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας για μια δημιουργία που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αυτού του αιώνα. Στην υπόθεση διαβάζουμε τα εξής: Ένας θεατρικός ηθοποιός προσπαθεί να ξεπεράσει τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας του και να ανεβάσει τον «Θείο Βάνια», μια επιλογή που θα τον φέρει αντιμέτωπο με όλα τα υπαρξιακά και προσωπικά αδιέξοδα του.

Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι (Tinker Tailor Soldier Spy)

Ο δαιδαλώδης κόσμος της ψυχροπολεμικής κατασκοπίας αποτυπώνεται υποδειγματικά στην ήδη κλασική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Τζον Λε Καρέ από τον Τόμας Άλφρεντσον. Βραβείο BAFTA καλύτερης βρετανικής ταινίας και τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Η υπόθεση έχει ως εξής: Στα χρόνια της κορύφωσης του Ψυχρού Πολέμου ένας βετεράνος πράκτορας επιστρέφει στην ενεργό δράση για να ξεσκεπάσει τον κατάσκοπο των Σοβιετικών που δρα εντός των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Μίνι αφιέρωμα στον Χοακίν Φίνιξ

Τρεις μοναδικές ερμηνείες του Χοακίν Φίνιξ, σε τρεις ταινίες που όλοι αγαπάμε: τους Δύο Έρωτες, το Η Νύχτα μας Ανήκει και το I'm Still Here. Ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας για την πρώτη από αυτές, όπου ο Τζέιμς Γκρέι μεταφέρει ελεύθερα τις Λευκές Νύχτες του Ντοστογιέφσκι στους δρόμους της Νέας Υόρκης και δημιουργεί ένα σύνθετο και ευαίσθητο ρομαντικό δράμα, που συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών το 2008. Στην υπόθεση διαβάζουμε τα εξής: Ένας άντρας επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι στο Μπρούκλιν μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας. Καθώς αναρρώνει, μια μυστηριώδης και όμορφη γειτόνισσα με διάφορα προβλήματα και ένα τρυφερό κορίτσι, τον βάζουν σε βαθιά συναισθηματικά διλήμματα για το πώς νιώθει, τι θέλει και τι πρέπει να κάνει.

Tangerine

Την έχεις κατά πάσα πιθανότητα ακουστά αυτή την ταινία του Σον Μπέικερ, που έκανε χαμό στο Φεστιβάλ του Σάντανς, ως «εκείνη που γυρίστηκε εξολοκλήρου σε iPhone 5s». Αυθεντικά κινηματογραφικό στην αίσθηση και κινούμενο σε αμείωτα δαιμονιώδεις ρυθμούς ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, το «Tangerine» αποτελεί μία πέρα ως πέρα ευρηματική, τρυφερή και απαλλαγμένη από κάθε έννοια προκατάληψης ματιά στον κόσμο των τρανσέξουαλ. Η υπόθεση έχει ως εξής: Η Σιν-Ντι, μια τρανσέξουαλ που μόλις βγήκε από τη φυλακή, συναντά την καλύτερή της φίλη. Η τελευταία της μαρτυρά πως όσο ήταν φυλακισμένη, ο φίλος και προαγωγός της την απατούσε. Αποφασισμένη για εκδίκηση, η Σιν-Ντι θα σύρει τη φίλη της στους δρόμους του Λος Αντζελες, αναζητώντας τον άνδρα που την απάτησε και της ράγισε την καρδιά. Η ταινία έρχεται στις 25 Οκτωβρίου, στο Cinobo.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v