Τι να φυτέψω το φθινόπωρο στο μπαλκόνι μου;

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για να ανανεώσεις το μπαλκόνι σου με φυτά που αντέχουν στις αλλαγές θερμοκρασίας. Δες μερικά.

Τι να φυτέψω το φθινόπωρο στο μπαλκόνι μου;

Τα φυτά του φθινοπώρου προσφέρουν χρώμα κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών, αλλά και μυρωδιές που θα σε σαγηνεύσουν.

Δες παρακάτω μερικές προτάσεις για φυτά που μπορείς να φυτέψεις το φθινόπωρο στο μπαλκόνι ή και τον κήπο σου (αν έχεις), μαζί με πληροφορίες για το πότισμα και την περιποίησή τους:

Χρυσάνθεμα

Αγορά από εδώ 

Θα τα βρεις σε έντονα χρώματα, όπως κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Θέλουν υγρό χώμα, αλλά όχι υπερβολικά. Το νερό τους πρέπει να στραγγίζει καλά. Κόψε τα αποξηραμένα άνθη για να ενθαρρύνεις την ανάπτυξη νέων.

Έρικα

Αγορά από εδώ 

Ένα ανθεκτικό φυτό που αντέχει στο κρύο και προσφέρει όμορφα, μικρά ροζ ή μοβ άνθη. Απαιτεί μέτριο πότισμα. Δεν χρειάζεται πολύ φροντίδα, αλλά φρόντισε να έχει καλή αποστράγγιση και αρκετό ηλιακό φως.

Πανσές

Αγορά από εδώ 

Αγαπημένο φθινοπωρινό λουλούδι, που μπορεί να ανθίσει ακόμα και στους χειμερινούς μήνες. Θέλει συχνό, αλλά ελαφρύ πότισμα. Το χώμα πρέπει να είναι υγρό, αλλά όχι βρεγμένο. Κόψε τα μαραμένα άνθη για να διατηρήσεις το φυτό σε καλή κατάσταση και να παρατείνεις την ανθοφορία.

Κυκλάμινο

Αγορά από εδώ 

Είναι ιδανικό για το φθινόπωρο, με τα έντονα χρώματα και τα ξεχωριστά άνθη του. Αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες και ανθίζει κατά τους ψυχρότερους μήνες. Πότιζέ το όταν το πάνω μέρος του χώματος έχει στεγνώσει. Επίσης, φρόντισε να είναι τοποθετημένο σε φωτεινό σημείο, αλλά χωρίς άμεσο ήλιο.

Δεντρολίβανο

Αγορά από εδώ 

Εκτός από το ότι είναι αρωματικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική, το δεντρολίβανο αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες του φθινοπώρου. Απαιτεί ελάχιστο πότισμα, αφού αντέχει και την ξηρασία. Φρόντισε να ποτίζεις μόνο όταν το χώμα είναι εντελώς ξηρό και έχε κατά νου πως θέλει αρκετό ήλιο και καλή αποστράγγιση για να αναπτυχθεί σωστά.

Λεβάντα

Αγορά από εδώ 

Εξίσου μυρωδάτη, η αγαπητή λεβάντα είναι ιδανική για φύτεμα; το φθινόπωρο, καθώς αντέχει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και προσφέρει ένα υπέροχο άρωμα. Χρειάζεται ελάχιστο πότισμα και αντέχει στην ξηρασία. Κλάδεψε την τακτικά για να διατηρήσεις τη μορφή της και το φυτό υγιές.

Ζέρμπερα

Αγορά από εδώ 

Ιδανική για κήπους και γλάστρες, ευδοκιμεί σε ηλιόλουστα σημεία με καλή αποστράγγιση. Χρειάζεται τακτικό πότισμα, αλλά μην το παρακάνεις γιατί οι ρίζες μπορεί να σαπίσουν. Τα άνθη της διαρκούν αρκετό καιρό.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v