Πού δεν είναι η φάση: Πάμε μια βόλτα στο Γουδή

Από καφέδες μέχρι ρακές, και από μοντέρνους μεζέδες μέχρι εκλεκτά ψαρικά, το Γουδή έχει απ’ όλα για όλους.

Πού δεν είναι η φάση: Πάμε μια βόλτα στο Γουδή

Ιστορική συνοικία του Ζωγράφου, το Γουδή πέρα από πλούσια ιστορία (δες εδώ) έχει και ένα σωρό επιλογές για καφέ, φαγητό και ποτό που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το κέντρο.

Αντιθέτως, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μιας γειτονιάς χαλαρής και όμορφης, με μαγαζιά προσεγμένα.

Ορισμένα από αυτά ξεχωρίσαμε και σου παρουσιάζουμε παρακάτω.

Μποτίλια

Γεωργίου Παπανδρέου 51, τηλ.: 21 3041 8155


Θες πρωινό καφεδάκι στο μπρίκι να ανοίξει το μάτι; Θες ρακές με φίλους; Θες ποτό ή μπίρα; Η Μποτίλια είναι ένα χαλαρό και παρεΐστικο καφενείο από εκείνα που ο χρόνος περνά αργά και οι παρέες γίνονται μία. Σερβίρει ωραίες ποικιλίες, ντάκο, τυροκαυτερή, φαλάφελ και ρεβυθοκεφτέδες για τσιμπολόγημα με μπίρες ή κρασιά, διοργανώνει συχνά stand up shows και έχει και εκλεκτές ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποιίες για να κάνεις τις απαραίτητες δοκιμές και να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει. Το ποτό στα 6€, ενώ σημείωσε πως μα κάθε καφέ προσφέρουν δωρεάν ένα τοστάκι κάτι το οποίο δε γίνεται να μην εκτιμήσουμε.

Papaya

Δημ. Γουλιάμου 60, τηλ: 21 0771 0505

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by papaya.bar.athens (@papaya.bar.athens)


Στον πεζόδρομο πίσω από την εκκλησία του Αγίου Θωμά, αυτό το προσεγμένο all day bar-διαμαντάκι έχει γίνει απαραίτητη στάση για ντόπιους και μη χάρη στον χαλαρό του χαρακτήρα, τις ωραίες μουσικές και τις ενδιαφέρουσες κοκτεϊλικές δημιουργίες. Ο εσωτερικός του χώρος είναι ατμοσφαιρικός και cosy, οι μουσικές αγαπούν την jazz και τα blues, ενώ στα κοκτέιλ βρίσκεις επιλογές όπως το Aromagroni με blend από βερμούτ, τζιν, Campari και πάγο από ιβίσκο, αλλά και custom επιλογές κομμένες και πιωμένες για τα μέτρα σου. Οι τιμές των κοκτέιλ από 9€, το απλό ποτό στα 7€. Σερβίρει και νοστιμότατη, χειροποίητη pinsa αν πεινάσεις.

Bless Hopes & Drinks

Παπαδιαμαντοπούλου 118, τηλ: 21 0777 6800

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 𝐁𝐥𝐞𝐬𝐬 (@bless_athens)


Το μπράντς το επιούσιο, αλλά και κάτι ωραίο για κάθε στιγμή της ημέρας θα το βρεις στο Bless και θα νιώσεις blessed που έφαγες τόσο χορταστικά σε καλές τιμές. Εδώ θα δοκιμάσεις pancakes με μπανάνα και πραλίνα, νοστιμότατο κλαμπ σάντουιτς με πατάτες τηγανιτές, αυγά στραπατσάδα με ντομάτα και ανθότυρο, croque madame και ωραίο καφέ, από μυρωδάτα χαρμάνια. Τα βράδια τα ποτά και τα κοκτέιλ έχουν τον πρώτο λόγο, μέσα από ιδιαίτερες δημιουργίες που δεν θα αφήσουν κανένα ανικανοποίητο - δοκίμασε ας πούμε το Top Model, με βότκα, φρέσκο ανανά, αχλάδι και φράουλα ή το Local Edition, με Aperol, αχλάδι, εξωτικά φρούτα και club soda. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Doc All day Garden Bar

Φωκίδος 48, τηλ.: 21 0777 9495

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DOC All Day Garden Bar (@docgardenbar)


Στεγασμένο σε μια όμορφη μονοκατοικία σε απόσταση αναπνοής από την Οδοντιατρική Σχολή (εξ ου και το όνομα), το Doc σε εκπλήσσει ευχάριστα με τον όμορφο και cosy χώρο του, την χαλαρή αυλή για όσο κρατάει ακόμα το φθινοπωρινό… καλοκαίρι και τον πληθωρικό του κατάλογο. Εδώ θα βρεις από καφέδες και ροφήματα, μπραντς και σνακ, μέχρι καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, μπίρες και κρασιά σε ικανοποιητική ποικιλία, για κάθε γούστο. Δοκίμασε το Negroni Twist με blended rum, coconut oil, washed Campari και pink grapefruit cordial ή ένα Wild Martini με ρούμι, apricot Brandy, πουρέ μάνγκο και χυμό γκρέιφρουτ. Οι τιμές τους από 7€. Το απλό ποτό στα 7€.

MonkFish

Παπαδιαμαντοπούλου 108, τηλ.: 2107777518

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MonkFish Athens (@monkfish_athens)


Συνεχίζουμε με μοντέρνα ψαροφαγία γιατί πρέπει και μας αξίζει. Με ολόφρεσκες πρώτες ύλες από το ψαράδικο δίπλα του, το MonkFish βάζει κέφι και φαντασία στα θαλασσινά, και σερβίρει πιάτα όπως Μακαρονοσαλάτα με ταρτάρ λευκού ψαριού, κοφτό μακαρονάκι, lime, ντοματίνια, αγγούρι, κάπαρη, μυρωδικά και μαγιονέζα, μύδια αχνιστά με φινόκιο, σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, chili, μυρωδικά, λευκό κρασί και κρέμα, πανσέτα τόνου με τοματίνια, φρικασέ με ψάρι ημέρας και άλλα τέτοια ωραία. Αν δεν πάρεις φρέσκο ψάρι, ο λογαριασμός θα έρθει στα 25€ περίπου το άτομο, με το απαραίτητο ουζάκι.

Ζuzuto Ramen

Χαλκηδόνος 66, τηλ.:21 1735 8345

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FOODVENTURE 🍩 (@foodventure_gr)


Ένας ναός του comfort food που όπως εύκολα καταλαβαίνεις κι από το όνομα ειδικεύεται στο ramen, το Zuzuto θα σου σερβίρει την λαχταριστή ασιατική σούπα στην καλύτερη εκδοχή της. Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα ή μάλλον… μπόλ όπως το classic shoyu ramen με chintan ζωμό κοτόπουλου, χειροποίητα noodles, κοτόπουλο chashu, bokchoy, φύτρες φασολιών, φρέσκο κρεμμύδι, λάδι chili, nori, σουσάμι και αυγό aijtama ή το Light tsukemen, με φρέσκα χειροποίητα noodles, χοιρινό chashu, φύτρες φασολιών, φρέσκο κρεμμύδι, menma, λάδι chili, αυγό ajitama και lime. Διαθέτει και ωραιότατο sushi. O λογαριασμός περί τα 20€ κατ΄άτομο, για ένα γεύμα με μπίρα.

Foofootos

Γεωρ. Παπανδρέου 71-67, τηλ: 21 0778 0809

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Foofootos Meze Bar (@foofootosmezebar)


Σταθερή αξία για μεζεδάκια στην περιοχή, ο Φούφουτος έχει άνετο και φιλικό περιβάλλον, βγάζει τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο και σερβίρει πρωτότυπες γεύσεις από έναν κατάλογο που αλλάζει συχνά, αναλόγως εποχής: δοκίμασε ντολμαδάκια γιαλατζί με κρέμα αυγολέμονο και λάδι από πράσινα μυρωδικά, αυγά ελευθέρας βοσκής με σουτζούκι πολίτικο, στακοβούτυρο και πατάτες τηγανιτές, σαλάτα ανάμεικτη με πεκορίνο Αμφιλοχίας, μαρμελάδα σύκου, ρόδι, πράσινο μήλο, φουντούκι και dressing βαλσάμικο και χοιρινή μπριζόλα με τραγανές πατάτες τηγανιτές και λαδολέμονο Συνοδεία ελληνικών αποσταγμάτων ή χύμα κρασιού, δεν θα πληρώσεις παραπάνω από 20-25€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v