Υπερηχητικό αεροσκάφος θα κάνει το Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε μία ώρα!

Το Stargazer της Venus Aerospace θα κάνει την πρώτη του δοκιμαστική πτήση και, θεωρητικά, μπορεί να φτάσει στη Νέα Υόρκη από το Λονδίνο σε μία ώρα.

Υπερηχητικό αεροσκάφος θα κάνει το Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε μία ώρα!

Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία και προς το παρόν είναι, όμως όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι για πολύ.

Ένα υπερηχητικό αεροσκάφος, το Stargazer της Venus Aerospace, θα κάνει σύντομα την πρώτη του δοκιμαστική πτήση ταξιδεύοντας με πενταπλάσια ταχύτητα από αυτή του ήχου.

Αν λάβει την έγκριση για εμπορικά ταξίδια, το αεροπλάνο αξίας 33 εκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να καλύψει την απόσταση από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε λιγότερο από μία ώρα

Το Stargazer χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό κινητήρων πυραύλων και κινητήρων τζετ, ενώ οι κινητήρες του θα χρησιμοποιούνται μόνο για απογείωση και στη συνέχεια, μόλις φτάσει τα 510 μέτρα, θα μπαίνουν στο παιχνίδι οι πυραυλοκινητήρες.

Ο Άντριου Ντάγκελμπι, συνιδρυτής της Venus Aerospace, δήλωσε αυτού του είδους οι κινητήρες θα φέρουν την «επανάσταση στις υψηλές ταχύτητες πτήσης».

Η δοκιμαστική πτήση είναι μέρος του προγράμματος στο οποίο δουλεύει αυτήν την περίοδο η εταιρεία, και στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα τζετ που να μπορεί να πετάξει με 9 Mach.

Το αεροπλάνο βρίσκεται ακόμα στη φάση του πρωτοτύπου, όμως η τεχνολογία πίσω από αυτό δοκιμάζεται ήδη. Το δοκιμαστικό drone της Venus Aerospace ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση στις αρχές του χρόνου.

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v