GI Joe ή Transformers; Στη Vintage Toys 2024 δεν υπάρχουν ψευδοπαιχνίδια

Στις 5 και 6 Οκτωβρίου στο Γήπεδο Tae Kwon Do θα βρεις μαζεμένα όλα τα vintage και retro toys της νιότης μας σε μια έκθεση που θα σε βουτήξει στη νοσταλγία και μπράβο της.

GI Joe ή Transformers; Στη Vintage Toys 2024 δεν υπάρχουν ψευδοπαιχνίδια

Δεν ξέρουμε αν το έχεις πάρει πρέφα αλλά έχουν απομείνει λίγες ωρίτσες μέχρι να σημάνει η έναρξη της μεγαλύτερης Vintage Toys έκθεσης της χώρας. Αν είσαι μανιώδης συλλέκτης ή vintage toys lover είναι βέβαιο ότι είσαι ήδη υποψιασμένος για το τι πρόκειται να συμβεί και έχεις συγχρονίσει τα ρολόγια σου με το άνοιγμα της μεγαλύτερης έκθεσης παιχνιδιών που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Αν πάλι όχι ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις τα καθέκαστα. Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο για να νιώσεις και πάλι παιδί και να θυμηθείς όλα εκείνα τα αλησμόνητα παιχνίδια που έκανες παρέα με Gi Joe, Transformers, Polly Pocket, Thundercats, Χελωνονιντζάκια, Barbie, Cindy, Playmobil, Lego και πάει λέγοντας.

Λίγο πριν βουτήξουμε παρέα στη νοσταλγία πάμε να κάνουμε πενηνταράκια όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη Vintage Toys 2024.

Πάμε για λίγα ταχύρρυθμα μαθήματα ιστορίας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 2015 γεννιέται κάτι μοναδικό, κάτι υπέροχο: ένα φεστιβάλ γεμάτο παιχνίδια, αναμνήσεις και πολλά χαμόγελα.

Από λάτρεις μιας εποχής που πέρασε, και ειδικά των παιδικών μας χρόνων, δημιουργήθηκε μια κοινότητα νοσταλγών, ως επί το πλείστον των δεκαετιών 70-80-90, και το 2015 το πρώτο φεστιβάλ είναι γεγονός.

Από το 2015 έως και σήμερα έχουν διεξαχθεί 7 Φεστιβάλ με προσέλευση άνω των 50.000 επισκεπτών. Με ανοδική πορεία επισκέψεων χρόνο με το χρόνο, έγινε πλέον θεσμός με το νούμερο των επισκεπτών κάθε φορά να ξεπερνά τους 10.000 ανθρώπους το Σαββατοκύριακο της διεξαγωγής του. Από το 2016 έως το 2023 το φεστιβάλ που συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα και τις επισκέψεις όχι μόνο από όλη την Ελλάδα, αλλά και από κράτη όλης της Ευρώπης όπως Γερμάνια, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Αυστρία κ.ά. διεξάγεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Φέτος μεταφέρεται σε ακόμη μεγαλύτερο χώρο για να στεγάσει όλους όσοι αδημονούν για να συναντηθούν και πάλι παρέα με τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Το φεστιβάλ αποτελείται κατά βάση από συλλέκτες, που είναι εκεί για να δείξουν στον επισκέπτη την αγάπη τους για τα παιχνίδια. Τα παιχνίδια τα οποία κατάφεραν να διασώσουν, να ανακτήσουν και να επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση με σκοπό να τους θυμίζουν τα χρόνια της αθωότητας. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τις συλλογές αυτές, να ρωτήσει, να μάθει, να θυμηθεί και φυσικά να δείξει στους μικρούς επισκέπτες, τα παιδιά, τα παιχνίδια με τα οποία μεγαλώσαμε και την εξέλιξη τους σήμερα.

Εκτίθενται παιχνίδια όπως, στρατιωτάκια, πλαστικά οχήματα, τσίγκινα, τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά, κατασκευές lego, διοράματα playmobil, bebe, κούκλες, μοντελισμός, λούτρινα, φιγούρες, επιτραπέζια, ποδήλατα, άλμπουμ με αυτοκόλλητα, κόμικς, σχολικά και άλλα πολλά. Αξίζει δε να τονίσουμε πως το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι ελληνικής κατασκευής, από την εποχή που ακόμη υπήρχαν ελληνικές εταιρίες παιχνιδιών, και φυσικά τα υλικά, αλλά και ο τρόπος κατασκευής τους, ήταν σαφώς ποιοτικότερα.

Εκτός των συλλεκτών, στο Φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος και καταστήματα τα οποία εξειδικεύονται στο παιχνίδι -και ειδικά στο παιχνίδι της εποχής 70-90- και είναι εκεί για να δώσουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να αποκτήσει ξανά το παιδικό του παιχνίδι.

Τι παιχνίδια θα μπορέσουμε να απολαύσουμε φέτος;

Κράτα σημειώσεις μην ξεχάσεις τίποτα και πάθουμε καμία νίλα όλοι οι βιντατζοπαιχνιδολάγνοι.                                                                                                                                   

Playmobil, lego, τσίγκινα, επιτραπέζια, subbuteo, arcades, pinballs, ξύλινα, ποδοσφαιράκια, retro, υπολογιστές, στρατιωτάκια, κούκλες, λούτρινα, αυτοκόλλητα, υπερατού, ποδήλατα, pedal cars, video games, ψιλικά εποχής, σβούρες, αθλητικά 90's, κόμικς, βιντεοκασέτες, κονσόλες, ρετρό υπολογιστές θα βρεθούν γύρω σου για ατελείωτο χάζι, φωτογραφίες κι αν το βαστά το πορτοφόλι σου –υπάρχουν απεριόριστες επιλογές για κάθε βαλάντιο- για αγορές ώστε να ανανεωθεί ή να ξεκινήσει μια νέα συλλογή.

Καλά τα παιχνίδια, αλλά παίζει και κανένα happening;

Όσα τραβάει η vintage ψυχούλα σου. Αρχικά κάθε μέρα θα υπάρχει και μια λαϊβάρα για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι τις τραγουδάρες που μας μεγάλωσαν. Το Σάββατο ο Πασχάλης κι η μπάντα του (19:00) θα δώσουν μια άχαστη συναυλία ενώ την ίδια ώρα την Κυριακή ο Κώστας Τουρνάς θα ξεσηκώσει το κοινό της Vintage Toys 2024.

Για τους μικρούς φίλους υπάρχουν παραστάσεις από τον απίθανο μάγο Dio (τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή) αλλά και μια ιδιαίτερη παράσταση από το θέατρο Σκιών Σπυρόπουλος όπου θα παρακολουθήσουμε τον Χαμένο Θησαυρό στην Καραγκιοzooπολη.

Την Κυριακή στις 15:00 θα γίνει του cosplayer το κάγκελο με την μεγάλη Vintage παρέλαση. Αν θες να πάρεις ιδέες μπορείς να παρακολουθήσεις την Grace Cosplayer Entertainment κι όλες τις αυτοσχέδιες «στολές» της το Σάββατο στις 13:00.

Αυτή η φωνή στο φετινό trailer κάτι μου θυμίζει

Ο Ακίνδυνος Γκίκας που κάνει το σπικάζ στο φετινό promο τρέιλερ είναι η φωνή του Λάιονο στους Thundercats του Όπτιμους Πράιμ στα Transformers, του Γουίνι του αγαπημένου Αρκουδακίου, αλλά και του αξιολάτρευτου Ταζ, του Δαίμονα της Ταζμανίας μεταξύ άλλων ηρώων που στιγμάτισαν τα παιδικά μας χρόνια. Ο αγαπημένος ηθοποιός θα βρίσκεται στο Γήπεδο του Tae Kwon Do για να συναντήσει τους fans του τόσο το Σάββατο 5 Οκτωβρίου (στις 16:00) όσο κι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου (στις 12:00)

Mε τα εισιτήρια τι παίζει;

Online Προπώληση Εισιτήριο μίας ημέρας 10€ / Ταμείο: 12€

Online Προπώληση Εισιτήριο διημέρου 17€ / Ταμείο: 20€

Εισιτήριο διημέρου VIP 25€ - Διατίθενται μόνο online και σε περιορισμένη διαθεσιμότητα

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι θα υπάρχουν δωρεάν θέσεις parking, ενώ αν αγοράσεις το VIP εισιτήριο διημέρου θα λάβεις ως δώρο τα εξής: Συλλεκτικά αναμνηστικά Vintage Toys, Voucher εισόδου για το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, Voucher εισόδου για το Greek Arcade Museum αλλά και Voucher εισόδου για το Playmobil FunPark. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει την ημέρα της προσέλευσής σου στον χώρο.

Παράλληλα καλό είναι να γνωρίζεις ότι δωρεάν είσοδο δικαιούνται τα παιδιά ηλικίας μέχρι 10 ετών, οι κάτοχοι δημοσιογραφικού πάσου, τα ΑΜΕΑ και οι Cosplayers.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v