Ήρθες πάλι πίσω σαν το δολοφόνο: Τα καλύτερα αστυνομικά που παίζουν στο ERTFlix

Δολοφόνοι, μαφία, αστυνομικοί διεφθαρμένοι αλλά και τίμιοι, σε δυνατά αστυνομικά θρίλερ που παίζουν τώρα στην πλατφόρμα.

Ήρθες πάλι πίσω σαν το δολοφόνο: Τα καλύτερα αστυνομικά που παίζουν στο ERTFlix

Θες κυνηγητό, ένταση, δολοφονίες και κρυμμένα μυστικά; Θες ωραία θρίλερ για να περάσει το βράδυ σου με αγαπημένους πρωταγωνιστές; Κλασικά νουάρ;

Ξεχωρίσαμε μερικές από τις καλύτερες αστυνομικές ταινίες που παίζουν τώρα στο ERTFLIX.

Το Μικρό Νησί (2014) 

Ισπανικός Νότος, 1980. Μια σειρά από βάναυσες δολοφονίες έφηβων κοριτσιών σε μια απομονωμένη πόλη φέρνει κοντά δύο παντελώς ανόμοιους χαρακτήρες, δύο ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών που στέλνονται από τη Μαδρίτη για να ερευνήσουν τις υποθέσεις. Κουβαλώντας 10 βραβεία Γκόγια, το αστυνομικό θρίλερ του Αλμπέρτο Ροντρίγκες σε κρατάει κολλημένο στην οθόνη με τον σεναριακό ρεαλισμό του και την υποβλητική του ατμόσφαιρα, που θυμίζει συνδυασμό True Detective με Se7en.

Το Θήραμα (2014) 

Ο Μάντεκ είναι ένας ψυχρός και αδίστακτος επιχειρηματίας, ο οποίος προσλαμβάνει έναν νεαρό οδηγό – ιχνηλάτη, τον Μπεν, για να τον βοηθήσει στο κυνήγι του στην έρημο Μοχάβε. Μετά από μια λάθος εκτίμηση για έναν στόχο, ο Μάντεκ καταλήγει να σκοτώσει έναν άγνωστο στα βουνά της Μοχάβε. Για να μην συλληφθεί για φόνο εξ αμελείας και μην θέλοντας να θέσει σε κίνδυνο μια συμφωνία εκατομμυρίων που διαπραγματεύεται, αποφασίζει να φορτώσει τον φόνο στον Μπεν. Βασισμένο στο βιβλίο του Ρομπ Γουάιτ, με τίτλο «Deathwatch», ένα θρίλερ επιβίωσης για γερά νεύρα με έναν πολύ καλό Μάικλ Ντάγκλας.

Το Αίνιγμα / Η Ανάκριση (1981) 

Διακεκριμένος νομικός σε μια μικρή πόλη της γαλλικής επαρχίας κρίνεται ύποπτος για την τέλεση ενός φρικτού εγκλήματος. Ο αξιωματικός της αστυνομίας, που έχει χρεωθεί την υπόθεση προσπαθεί να αποδείξει την ενοχή του υπόπτου υποβάλλοντάς τον σε πολύωρη, εξοντωτική ανάκριση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Όμως ο δικηγόρος είναι σκληρό καρύδι και η ανάκριση, όσο περνούν οι ώρες, εξελίσσεται σε ένα ψυχικό μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο ανδρών. Κλειστοφοβικό, θεατρικό δραματικό θρίλερ δια χειρός Κλοντ Μιλέρ με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο (Λίνο Βεντούρα, Μισέλ Σερό).

88 Λεπτά (2007) 

Ένας ψυχίατρος του FBI και καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στην θανατική ποινή ενός serial killer, δέχεται ένα απειλητικό τηλεφώνημα που τον ενημερώνει ότι έχει μόλις 88 λεπτά ζωής, όσο ακριβώς χρειάστηκαν για να σκοτώσουν την ανήλικη αδελφή του, πριν χρόνια. Ο επιβλητικός Αλ Πατσίνο πρωταγωνιστεί σε ένα καλογυρισμένο και δυνατό θρίλερ που χωρίς να πρωτοτυπεί, κρατά την αγωνία αμείωτη μέχρι τέλους.

Η Μεγάλη Κάψα (1953) 

Ο αστυνομικός Ντέιβ Μπάνιον βρίσκεται στα ίχνη μιας επικίνδυνης συμμορίας, που υποπτεύεται ότι κατέχει εξουσία μέσα στην αστυνομία. Ο Μπάνιον πληροφορείται την αυτοκτονία ενός συναδέλφου του, η ύποπτη σιωπή όμως γύρω από το περιστατικό, τον κάνει να πιστεύει ότι όλοι βρίσκονται υπό τη δούλεψη των γκάνγκστερ. Όταν μια βόμβα που προοριζόταν γι' τον ίδιο, σκοτώνει αντ' αυτού τη σύζυγό του, εκείνος αναζητά εκδίκηση πάση θυσία, ενώ δέχεται την απρόσμενη βοήθεια της ερωμένης του γκάνγκστερ, Ντέμπι.

Συμβόλαιο (2006)

Ο Ρέι Κιν δεν θα μπορούσε να φανταστεί την εφιαλτική τροπή που θα έπαιρνε η εκδρομή στην εξοχή με τον γιο του, όταν αποφάσισε να φύγει μαζί του με σκοπό να αναθερμάνει τις τεταμένες τους σχέσεις. Όλα ανατρέπονται, όταν κατά τη διάρκεια της εκδρομής συναντούν τον Φρανκ Κάρντεν, έναν επαγγελματία πληρωμένο δολοφόνο, ο οποίος έχει παρασυρθεί από το ποτάμι αλυσοδεμένος με έναν ετοιμοθάνατο αστυνομικό. Σφιχτοδεμένο θρίλερ στα βουλγαρικά δάση με δυνατό ατού τις ερμηνείες του Τζον Κιούζακ και του Μόργκαν Φρήμαν.

Ου Φονεύσεις (2008)

Ο Τερκ και ο συνεργάτης του, Ρούστερ, είναι δύο από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης. Η τελευταία τους αποστολή είναι το κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου. Ενώ το κυνήγι συνεχίζεται, οι δύο συνεργάτες αντιλαμβάνονται πως τα ίχνη τους οδηγούν στο ίδιο τους το τμήμα, ενώ όλα δείχνουν, πως ο δολοφόνος μπορεί να είναι αστυνομικός. Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο ξανά μαζί στη μεγάλη οθόνη μετά την «Ένταση» σε ένα καλοστημένο αστυνομικό θρίλερ που κρατά την…ένταση σε υψηλά επίπεδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v