Γιατί οι άντρες προτιμούν το πρωινό σεξ;

Υπάρχουν πολύπλοκοι μηχανισμοί που λειτουργούν πυρετωδώς για να δημιουργήσουν την αλυσιδωτή αντίδραση που ονομάζεται “όρεξη για σεξ το πρωί”.

 

Γιατί οι άντρες προτιμούν το πρωινό σεξ;

Η απάντηση φαίνεται υπερβολικά προφανής, έτσι δεν είναι; Και, ναι, οκέι, δεν πρόκειται να το αρνηθούμε ότι η προφανής απάντηση θα μπορούσε να είναι αρκετός λόγος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνεται πιο περίπλοκο. Έχει να κάνει με την ανδρική ψυχολογία και με ένα σωρό κοινωνικές συμβάσεις που καταλήγουν (μέσα σε πολλά πράγματα) να κάνουν το πρωινό σεξ ιδιαίτερα αγαπητό στους άντρες για λόγους πέρα από τον προφανή.

Η επιστήμη, επίσης, πίσω από την πρωινή στύση είναι πολύ περιορισμένη. Οπότε και εδώ όταν λέμε ότι θα μιλήσουμε για ανδρική ψυχολογία, μη φανταστείς ότι φοράμε τα γυαλιά μας. Πες ότι είμαστε σε ένα καφενείο και έχουμε πιάσει πιο περίεργα θέματα. Ωραία, ας ξεκινήσουμε.

Είναι λιγάκι θέμα ορμονών
Έχει φανεί από μελέτες ότι η παραγωγή τεστοστερόνης είναι αυξημένη το πρωί, που θα μπορούσε να εξηγεί το φαινόμενο. Αλλά, όπως είπαμε, εμείς εδώ δεν είμαστε επιστήμονες.

Το κλισέ “η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται”
Είναι πάρα πολύ αληθινό! Και αυτό δεν είναι επιχείρημα που έχει να κάνει με το φύλο, ούτε βιολογικά, ούτε κοινωνικά. Αυτό όμως που είναι στην πραγματικότητα κοινωνικό ζήτημα είναι ότι τα κλισέ που έχουν να κάνουν με την απόλαυση του σεξ ήταν για πολλά χρόνια ταμπού να ειπωθούν φωναχτά από γυναίκες, οπότε οι άνδρες τα εξωτερικεύουν πιο εύκολα με την συμπεριφορά τους. Βασικά, για τα περισσότερα πράγματα που θα διαβάσεις παρακάτω, αν δεν σχετίζονται άμεσα με την κατοχή πέους (και πάλι, όχι αναγκαστικά), μπορείς να υποθέσεις ότι ισχύει το “Αυτό δεν έχει να κάνει με το φύλο, αλλά οι άντρες το επιδεικνύουν περισσότερο ως συμπεριφορά”.

Το αυθόρμητο του ζητήματος
Ακόμα ένα χαρακτηριστικό των ανδρών σε ό,τι αφορά την κοινωνική υπόσταση αυτού που ονομάζουμε άντρας είναι ο αυθορμητισμός. Ο ελαφρύς κίνδυνος, ίσως – αν το πρωινό σεξ σημαίνει ότι θα αργήσετε για την δουλειά ή ότι τα παιδιά σας μπορεί να μπουκάρουν στο δωμάτιο και να ρωτήσουν γιατί δεν έχει τοστάκι έτοιμο με τις άκρες κομμένες. Σε λόγια που ξεπερνούν το κόνσεπτ του φύλου: “Αυτά τα μικρά, καθημερινά μωρέ”.

Οι στιγμές μετά το ξύπνημα είναι οι λιγότερο στρεσογόνες της ημέρας
Ιδανικά, δηλαδή. Αλλά ακόμα κι αν ξεκινάς να ανησυχείς με το που πάρει μπρος το μηχάνημα, έχεις εκείνα τα λίγα λεπτά μέχρι ο εγκέφαλός σου να συνδεθεί στο wifi του σπιτιού για να απολαύσεις ένα γρήγορο σεξ χωρίς έγνοιες. Είτε χουζούρικο για να πάρεις λίγο ακόμα κουράγιο για μια κουραστική μέρα, είτε έντονο για να ξυπνήσεις απότομα επειδή θες να είσαι σε εγρήγορση σήμερα.

Τέλος, ναι, επειδή πρωινή στύση
Δεν το αναφέραμε ξεκάθαρα τόση ώρα και δεν χρειάστηκε, που σημαίνει (όπως είπαμε) ότι η προφανής απάντηση δεν είναι αναγκαστικά όλη η ιστορία. Είτε θες να την εξηγήσεις βιολογικά, είτε θες να την βλέπεις όπως ορισμένοι άνθρωποι βλέπουν την συλλογή γραμματοσήμων (“Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνεις, αλλά τι καλά για εσένα”), η πρωινή στύση θα είναι εκεί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v