Η Stellantis προβάλει και την κινεζική Leapmotor στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού

Η Stellantis στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, πρόκειται να παρουσιάσει πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες, καινοτόμα χαρακτηριστικά τεχνολογίας και την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Leapmotor.

Η Stellantis προβάλει και την κινεζική Leapmotor στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην 90η έκδοση του Mondial de l'Auto / Paris Motor Show 2024 από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024.

Συγχώνευση

Η Stellantis N.V. είναι ένας πολυεθνικός ευρωπαϊκός - αμερικανικός όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 βάσει μιας διασυνοριακής συγχώνευσης 50% - 50% μεταξύ του ιταλο-αμερικανικού ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και του γαλλικού ομίλου PSA. Έχει την έδρα του στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Από τον Μάιο του 2021, η Stellantis είναι η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως (πίσω από τον όμιλο Volkswagen, την Toyota, την Renault – Nissan – Mitsubishi Alliance, την General Motors και την Hyundai Motor Group). Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνο Borsa Italiana, στο χρηματιστήριο του Παρισιού και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Εγκαταστάσεις παραγωγής σε 30 χώρες

Η κύρια δραστηριότητα της Stellantis είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η κατασκευή και η πώληση αυτοκινήτων των εταιρειών (με αλφαβητική σειρά) Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram και Vauxhall. Ο όμιλος Stellantis έχει 300.000 υπαλλήλους, με παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες και με εγκαταστάσεις παραγωγής σε 30 χώρες.

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην 90η έκδοση του Mondial de l'Auto / Paris Motor Show 2024 από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024.

Τρεις ευρωπαϊκές μάρκες

Οι μάρκες Citroen, Peugeot και Alfa Romeo θα πραγματοποιήσουν τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες. Η συνεργασία της Stellantis με τη Leapmotor θα εκτεθεί πλήρως για πρώτη φορά, με τέσσερα προσιτά ηλεκτρικά οχήματα και την παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου B10, ενός SUV της κατηγορίας C.

Οι επισκέπτες στο Porte de Versailles (Αίθουσα 4) θα δουν την εκτενή γκάμα νέων, ηλεκτροκίνητων οχημάτων των τεσσάρων μάρκων. Συνολικά 26 μοντέλα από τις τέσσερις μάρκες θα εκτεθούν στην έκθεση. Προγραμματίστηκε η παρουσίαση πέντε παγκόσμιων πρεμιέρων.

Peugeot

Η Peugeot, θα παρουσιάσει την ηλεκτρική της γκάμα, την ευρύτερη από κάθε ευρωπαϊκή κύρια αυτοκινητοβιομηχανία, και τη δέσμευσή της στην τεχνολογική καινοτομία για την ενίσχυση της οδηγικής απόλαυσης. Το ολοκαίνουργιο Peugeot E-408 θα παρουσιαστεί ως παγκόσμια πρεμιέρα, συμπληρώνοντας τη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας (συμπεριλαμβανομένων εννέα επιβατικών και τριών επαγγελματικών οχημάτων). Θα παρουσιαστούν επίσης οι εκδόσεις Long Range του E-3008 και E-5008 fastback SUV, που προσφέρουν αυτονομία έως και 700 και 668 χλμ. αντίστοιχα. Στο περίπτερο, η μάρκα θα παρουσιάσει δύο σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες: το INCEPTION concept και το τιμόνι HYPERSQUARE, συνοδευόμενο από έναν προσομοιωτή. Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η μάρκα θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στο περίπτερο της. Η Peugeot θα είναι επίσης παρούσα στο La Seine Musicale, στη Boulogne Billancourt, όπου θα δημιουργηθεί ένα κέντρο test-drive για όλη τη γκάμα.

Citroen

Η Citroen, θα παρουσιάσει μια πλήρως ανανεωμένη γκάμα με τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες στη βασική κατηγορία της Ευρώπης. Τα νέα C3 και C3 Aircross θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά και θα είναι προσβάσιμα στο κοινό. Το Citroen Studio, σε συνεργασία με το YouTube, θα φιλοξενεί επισκέπτες στο περίπτερο και θα διεξάγει συνεντεύξεις και podcast με ειδικούς.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo, θα επιστρέψει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού παρουσιάζοντας την πλήρη γκάμα της, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής πρεμιέρας του νέου Junior Veloce 280CV, της πιο σπορ έκδοσης της σειράς, και της παγκόσμιας προεπισκόπησης της έκδοσης Ibrida. Οι επισκέπτες θα δουν επίσης την παγκόσμια προεπισκόπηση του μοντέλου Tonale 2025 που παρουσιάζεται με νέα χαρακτηριστικά για πρώτη φορά και το 33 Stradale Fuoriserie, που παράγεται μόνο σε 33 μονάδες. Επίσης στο περίπτερο, θα υπάρχει η Giulia Quadrifoglio SuperSport, μια περιορισμένη έκδοση που γιορτάζει την αθλητική ιστορία της Alfa Romeo με μια τολμηρή επανερμηνεία του λογότυπου Quadrifoglio, τώρα σε μαύρο χρώμα για πρώτη φορά στα 100 και πλέον χρόνια ιστορίας της.

Leapmotor

Η Leapmotor θα παρουσιάσει τις τεχνοκεντρικές, προσιτές λύσεις ηλεκτρικής μετακίνησης της. Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Leapmotor, Zhu Jiangming, μαζί με τον CEO της Stellantis, Carlos Tavares, θα αποκαλύψουν το ολοκαίνουργιο B10, ένα SUV κατηγορίας C, επεκτείνοντας τη γκάμα προϊόντων του στο βασικό τμήμα της Ευρώπης. Είναι το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα B της Leapmotor, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική ανάπτυξη της κινέζικης μάρκας στην ΕΕ, φέρνοντας την προηγμένη τεχνολογία της σε ένα ακόμη ευρύτερο κοινό. Η Leapmotor θα παρουσιάσει επίσης το C10, ένα πλήρως εξοπλισμένο, οικογενειακό ηλεκτρικό SUV κατηγορίας D, και το T03, ένα συμπαγές αστικό EV κατηγορίας Α με εσωτερικό χώρο στο τμήμα Β. Το C10, που βασίζεται στην αρχιτεκτονική τεχνολογίας LEAP3.0, διαθέτει κεντρική ενσωματωμένη ηλεκτρονική και ηλεκτρική αρχιτεκτονική, τεχνολογία κυψέλης σε πλαίσιο (CTC) και ένα έξυπνο πιλοτήριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, θα δώσει μια κεντρική ομιλία κατά τη διάρκεια του Paris Automotive Summit στις 15 Οκτωβρίου.

Το ποικίλο χαρτοφυλάκιο των 14 εμπορικών σημάτων αυτοκινήτων της Stellantis, καθώς και η νέα κινεζική επωνυμία της, διασφαλίζουν ότι υπάρχει ένα όχημα για κάθε τύπο οδηγού, από το αστικό μετακινούμενο με τετράκυκλα, όπως το Citroen Ami, μέχρι τον αναζητητή πολυτέλειας με τη Maserati και τον λάτρη της περιπέτειας με Jeep και Ram.

Η Stellantis εφαρμόζει μια στρατηγική πολλαπλής ενέργειας στα προϊόντα, τις πλατφόρμες, την αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού της, δίνοντας τη δυνατότητα στην Εταιρεία να υιοθετήσει μια μεγάλη ποικιλία σεναρίων υιοθέτησης ηλεκτροκίνησης με μια σειρά από ηλεκτρικές, plug-in υβριδικές, υβριδικές, εσωτερικής καύσης και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. προσφορές.

Dare Forward 2030

Μέσω της εκτέλεσης του  στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030, η Stellantis οδηγεί τον τρόπο που κινείται ο κόσμος παρέχοντας καινοτόμες, καθαρές, ασφαλείς και προσιτές λύσεις μετακίνησης. Η Stellantis επενδύει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ στη διάρκεια της δεκαετίας στην ηλεκτροκίνηση για να επιτύχει τους στόχους της επίτευξης 100% συνδυασμού πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων BEV στην Ευρώπη και 50% μείγματος πωλήσεων επιβατικών και ελαφρών φορτηγών BEV στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030. Για την επίτευξη αυτών των στόχων πωλήσεων, η εταιρεία εξασφαλίζει χωρητικότητα μπαταρίας περίπου 400 GWh, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης από εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Η Stellantis βρίσκεται σε καλό δρόμο να γίνει εταιρεία μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2038, συμπεριλαμβανομένων όλων των σκοπών, με μονοψήφια ποσοστιαία αντιστάθμιση των υπόλοιπων εκπομπών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v