Σκιές στο πεντάγραμμο: Ο Καραγκιόζης και ο θρίαμβος της Μουσικής στο Μέγαρο

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά, με την Αρετή Κετιμέ και την Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, που πέρυσι ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής.

Σκιές στο πεντάγραμμο: Ο Καραγκιόζης και ο θρίαμβος της Μουσικής στο Μέγαρο

Οι «Σκιές στο πεντάγραμμο» του Θιάσου Ηλία Καρελλά, που πέρυσι χόρεψαν, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν στο Μέγαρο ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους, εμφανίζονται για δεύτερη χρονιά στην Παιδική Σκηνή Β΄ (Χώρος Κόκκαλη) από τις 12 Οκτωβρίου 2024 έως τις 12 Απριλίου 2025!

Με ποιον τρόπο μία ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων μπορεί να ερμηνεύσει Μπετόβεν; Χωράει στην ίδια σκηνή μουσική μπαρόκ και ρεμπέτικο; Πώς μια άρια μετατρέπεται σε αμανέ; Μπορούμε να συναντήσουμε στην ίδια ιστορία τραγούδια άγνωστων δημιουργών που διαδίδονται από στόμα σε στόμα και έργα γνωστών κλασικών συνθετών;

Η πρωτότυπη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ηλία Καρελλά συνδυάζει την όπερα, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική, τον ελληνικό Καραγκιόζη και το σύγχρονο θέατρο σκιών. Με έμπνευση από τον Ρίχαρντ Στράους και τη Γυναίκα δίχως σκιά έως τις Χίλιες και μία νύχτες, ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης δημιουργεί έναν δισδιάστατο κόσμο, μαγικό και φιλόξενο. Εδώ οι νότες χορεύουν ελεύθερα στο πεντάγραμμο, η ρε μινόρε συναντά τους λαϊκούς δρόμους και τα ταξίμια, το αυτί θαυμάζει και η ψυχή τραγουδά.

Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, με πυξίδα τη μουσική, η Αρετή Κετιμέ με την υπέροχη φωνή και το σαντούρι της συμπορεύεται με τη σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, σε μια ετερόκλητη και ανατρεπτική μουσική σύμπραξη! Μαζί τους, οι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή) και Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή) καθώς και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης.

Συμπαραγωγή | Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ηλίας Καρελλάς | ερμηνεία θεάτρου σκιών
Αρετή Κετιμέ | τραγούδι, σαντούρι
Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη | λυρικό τραγούδι, σαξόφωνο

Πληροφορίες για την παράσταση στο ανανεωμένο site του Μεγάρου

Εργαστήρια και δράσεις με αφορμή το καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών
πριν την παράσταση «Σκιές στο πεντάγραμμο»
Σάββατο 2.11 & 14.12
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Μεγάρου για παιδιά που θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία της θέασης με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο διοργανώνεται εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου (ώρα 16:00-17:00), με αφορμή την παράσταση «Σκιές στο πεντάγραμμο». Ο δεξιοτέχνης σκιοπαίχτης Ηλίας Καρελλάς και μέλη του θιάσου του μας προσκαλούν να γίνουμε «μάστορες του Καραγκιόζη» και να κατασκευάσουμε τη δική μας φιγούρα θεάτρου σκιών!

Σχεδιασμός-υλοποίηση | Ηλίας Καρελλάς, Όλγα Παπαθεοδώρου,
Νικόλας Τζιβελέκης
Τιμή εισιτηρίου | 10 €

 

Το Μέγαρο των παιδιών
12 Οκτωβρίου 2024 – 12 Απριλίου 2025
Παιδική Σκηνή Β΄ – Χώρος Κόκκαλη

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία
Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρα έναρξης | 10:30 π.μ.
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες για τις σχολικές παραστάσεις |
210 7777 104 και 7777 124

Παραστάσεις για το κοινό
Σάββατο 12, 19, 26.10 | 18:00
Σάββατο 2, 9, 16, 23, 30.11 | 18:00
Σάββατο 07, 14.12 | 18:00

Η παράσταση δεν έχει διάλειμμα

Τιμή εισιτηρίου
7 € (για σχολικές παραστάσεις)
10 € (γενική είσοδος για τις παραστάσεις κοινού)

Eισιτήρια
210 72 82 333
megaron.gr

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v