Ήρθε το νέο Citroen C3

Το νέο Citroen C3 έφτασε στην Ελλάδα και η άφιξή του γιορτάστηκε με αέρα… επαναστατικό.

Ήρθε το νέο Citroen C3

Το νέο Citroen C3 «πάτησε» ελληνικό έδαφος για χάρη του πανελλαδικού λανσαρίσματος και γιορτάστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου από τον Όμιλο Συγγελίδη και ολόκληρο το δίκτυο της Citroen, σε γνωστό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων, σε μια ατμόσφαιρα που έφερε χρώματα και χροιά… επανάστασης.

Όλο το προσωπικό

Το παρόν έδωσαν όλοι οι συντελεστές της γαλλικής μάρκας, μεταξύ αυτών, το προσωπικό από όλους τους επίσημους διανομείς και εξουσιοδοτημένους επισκευαστές της βραβευμένης μάρκας πανελλαδικά, το προσωπικό των κεντρικών γραφείων της Citroen στην Αθήνα, καθώς και η διοίκηση του Ομίλου περιλαμβανομένων των κυρίων Πολυχρόνη, Γιάννη και Γιώργου Συγγελίδη.

Ο Πολυχρόνης Συγγελίδης συνεχάρη όλους τους ανθρώπους του δικτύου για τα εμπορικά αποτελέσματα της αναγνωρισμένης για την ασφάλεια γαλλικής φίρμας, ενώ παράλληλα, μοιράστηκε το όραμα της μάρκας και του Ομίλου για τα επόμενα χρόνια.

Πρόσφορο έδαφος

Ο Γενικός Διευθυντής της Citroen, Πέτρος Πιπερίδης, ξεκίνησε την ομιλία του καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια τόνισε ότι η πορεία της γαλλικής μάρκας στην ελληνική αγορά φέρει μια δυναμική που αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την έλευση του νέου επαναστατικού Citroen C3, το οποίο είναι έτοιμο να ξεπεράσει τον προκάτοχο του και να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία του.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η βράβευση των Πολυχρόνη και Γιάννη Συγγελίδη από το Επίσημο δίκτυο διανομέων της Citroen, ως ένδειξη βαθύτατης εμπιστοσύνης και σεβασμού για όλα αυτά τα χρόνια της μεταξύ τους συνεργασίας.

Πιστό στις αξίες της Citroen

Το νέο C3 υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στην ελληνική αγορά, με χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό στην κατηγορία του, μένοντας πιστό στις αξίες της δημοφιλούς γαλλικής μάρκας για άνεση και τεχνολογία, προσιτή σε όλους. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην χώρα μας στα μέσα Οκτωβρίου.

Πραγματική διαφορά

Το ολοκαίνουργιο C3 φέρνει μια πραγματική διαφορά στην αγορά των βενζινοκίνητων χάτσμπακ κατηγορίας Β. Καινοτόμο, μοντέρνο και έξυπνο, είναι μια βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά από κάθε άποψη. Δημοφιλές πάνω απ' όλα, απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό καθώς είναι προσιτό και προσφέρει διαφορετικές ενεργειακές λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του οδηγού.

Με το ολοκαίνουργιο C3, τα πάντα έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την απλότητα και την ευεξία. Έτσι, προσφέρει την έκδοση Hybrid 100 που διευκολύνει την πρόσβαση στην ηλεκτροκίνηση. Με δυνατότητα ολοκλήρωσης έως και 50% των αστικών ταξιδιών σε ηλεκτρική λειτουργία χωρίς τον περιορισμό της επαναφόρτισης, επιτρέπει στους πελάτες να απολαμβάνουν την ομαλότητα και την ευελιξία της ηλεκτρικής οδήγησης, ενώ μειώνει τον προϋπολογισμό και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Καινοτόμο σύστημα ανάρτησης

Η Citroen εξοπλίζει το C3 για πρώτη φορά με το καινοτόμο και αποκλειστικό σύστημα ανάρτησης με προοδευτικά υδραυλικά αμορτισέρ, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, που συμπληρώνει το cocooning που παρέχεται από τα επανασχεδιασμένα καθίσματα Citroen Advanced Comfort και τη νέα αρχιτεκτονική του ταμπλό C Zen Lounge.

Το να νιώθεις καλά σημαίνει επίσης να μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου εύκολα και να απολαμβάνεις τον χώρο. Το C3 έχει σημειώσει πρόοδο και στους δύο αυτούς τομείς αυξάνοντας την απόσταση από το έδαφος και το ύψος του, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το μήκος του αυτοκινήτου, το οποίο στα 4,01 μέτρα εξακολουθεί να είναι πρακτικό και ευέλικτο στην πόλη. Και φυσικά, προσφέρει όλο τον εξοπλισμό για να κάνει κάθε ταξίδι μια στιγμή χαλάρωσης, συμπεριλαμβανομένης της 3D συνδεδεμένης πλοήγησης σε οθόνη αφής 10'', αυτόματου κλιματισμού ή ασύρματης φόρτισης.

Προσφέρει μια βέλτιστη σύνθεση σχεδίασης, άνεσης και τεχνολογίας, ενώ διατηρεί μια πολύ ελκυστική θέση στην τιμή.

Ήπια υβριδική τεχνολογία 48V

Παράλληλα με τον κινητήρα 1,2 λίτρων Turbo, προσφέρει για πρώτη φορά ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης χάρη στην αρθρωτή πλατφόρμα SmartCar, σχεδιασμένη να είναι ευέλικτη και ενεργειακή.

Το νέο C3 Hybrid 100, κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή προσφέροντας την τεχνολογία Hybrid 48V. Συμπαγής, ελαφριά και προσιτή, αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για αυτό το ευέλικτο αστικό αυτοκίνητο, επιτρέποντας έως και το 50% των ταξιδιών στην πόλη να γίνονται σε ηλεκτρική λειτουργία. Χωρίς περιορισμούς επαναφόρτισης, επιτρέπει να απολαμβάνει οδηγός όλα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής οδήγησης, από την ευκολία οδήγησης χωρίς θόρυβο ή κραδασμούς έως τη δυνατότητα οδήγησης σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, μειώνοντας παράλληλα τον προϋπολογισμό και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Δύο κινητήρες

Αυτός ο υβριδισμός συνδυάζει τα οφέλη της βενζίνης και του ηλεκτρικού με δύο κινητήρες που λειτουργούν μαζί ή χωριστά, αυτόματα και χωρίς παρέμβαση του οδηγού. Βασισμένο στην τεχνολογία Hybrid 48V, αποτελείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48 V που επαναφορτίζεται κατά τη διάρκεια ορισμένων φάσεων οδήγησης, έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 100 ίππων από τη νέα γενιά σχεδιασμένο να προσαρμόζεται ειδικά σε αυτό το νέο υβριδικό σύστημα και σε συνδυασμό με το νέο ηλεκτρικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ë-DCS6 που ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα ë-Motor ισχύος 21 kW που παράγεται στη Γαλλία.

Μειωμένη κατανάλωση

Απλό και ομαλό στη χρήση του, το Hybrid 100 προσφέρει ευχαρίστηση και ευελιξία με ροπή 205 Nm (55 Nm για τον ηλεκτροκινητήρα) ενώ μειώνει τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωσή του κατά σχεδόν 10% σε σύγκριση με μια αντίστοιχη έκδοση βενζίνης. Σε περίπτωση ισχυρών επιταχύνσεων, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει πρόσθετη ισχύ 9 kW (περίπου 12 ίππους).

100 ίπποι

Ο turbo κινητήρας 1.2: Ως αρχική επιλογή, προσφέρει έναν κινητήρα βενζίνης Turbo 1,2 λίτρων με ισχύ 100 ίππων, σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Πλήρως επανασχεδιασμένος για επιδόσεις και αξιοπιστία, αυτός ο κινητήρας είναι πλέον εξοπλισμένος με αλυσίδα χρονισμού.

Όμιλος Συγγελίδη

Η Citroen Hellas, εταιρεία μέλος του Ομίλου Συγγελίδη ιδρύθηκε το 1970 και έκτοτε ακολούθησε και συνεχίζει μια δυναμική πορεία, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς της Citroen σε όλη την Ευρώπη μετά την Γαλλία και διαθέτει περισσότερα από 50 σημεία πώλησης και παροχής υπηρεσιών μετά την πώληση σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v