Εξέλιξη του φωτός

Η Volkswagen συμβάλλει στην ενίσχυση της οδηγικής ασφάλειας με νέα, πρωτοποριακά συστήματα φωτισμού.

Εξέλιξη του φωτός

Οι διαδραστικοί προβολείς και τα πίσω φωτιστικά σώματα συμβάλλουν στην αύξηση της ασφάλειας και η πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού της Volkswagen συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας αυτής.

Ταυτόχρονα, η έρευνα της εταιρείας ανοίγει την πόρτα σε όλο και πιο εξατομικευμένο σχεδιασμό οχημάτων. Σε ένα διεθνές εργαστήριο, η Volkswagen παρουσιάζει τώρα πώς τα συστήματα φωτισμού του μέλλοντος θα επικοινωνούν και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ασφάλεια.

Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της γερμανικής μάρκας χρησιμοποιούν όλη την τεχνολογία που έχουν στη διάθεσή τους για να βελτιώσουν την ασφάλεια με την πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού. Ένας από τους στόχους τους είναι να βελτιώσουν τις λειτουργίες φωτισμού στα τρέχοντα οχήματα και, ως εκ τούτου, να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια στις μέρες μας.

Αυτή η εργασία ανάπτυξης έχει κορυφωθεί στο IQ. Οι προβολείς LED με βάση φωτός στο νέο Touareg, για παράδειγμα, που βελτιώνουν την άνεση και την ασφάλεια κατά την οδήγηση τη νύχτα. Ωστόσο, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί φωτισμού έχουν το βλέμμα στο μέλλον. Τα αυριανά αυτοκίνητα με υποβοηθούμενη οδήγηση θα αντιμετωπίσουν τους χρήστες του δρόμου με νέες καθημερινές καταστάσεις, όπως η έλλειψη οπτικής επαφής με τους οδηγούς.

Αναθεώρηση

Αυτή η τεχνολογία δίνει επίσης τη δυνατότητα να αναθεωρούνται νέα συστήματα υποβοήθησης όπως το Optical Lane Assist. Σε αυτό το σύστημα, οι προβολείς προβάλλουν λωρίδες μπροστά από το Touareg, δίνοντας στον οδηγό ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το πλάτος του SUV (συμπεριλαμβανομένου του τρέιλερ) και την απόσταση από τη σήμανση της λωρίδας του δρόμου, για παράδειγμα σε οδικά έργα. Οι λωρίδες ακολουθούν επίσης τις ακτίνες των καμπυλών. Τέτοιες χρήσιμες λειτουργίες φωτισμού που βελτιώνουν την ασφάλεια δοκιμάζονται με τους προβολείς HD-LCD.

Επανάσταση στα πίσω φώτα

Νέα συστήματα όπως το matrix tail light cluster θα φέρουν επίσης επανάσταση στα πίσω φώτα. Τα συμπλέγματα πίσω φώτων Matrix θα επιτρέψουν την ενσωμάτωση προειδοποιήσεων στα πίσω φανάρια, για παράδειγμα, επιτρέποντας την εξουδετέρωση επικίνδυνων καταστάσεων, όπως η περιοχή στο τέλος μιας κυκλοφοριακής συμφόρησης, χρησιμοποιώντας την επικοινωνία αυτοκίνητο με αυτοκίνητο.

Οι νέες λειτουργίες υποβοήθησης, όπως το σύστημα Optical Park Assist που βασίζεται σε μικροφακούς, θα βελτιώσουν την ασφάλεια κατά τους ελιγμούς. Αυτό το σύστημα θα μπορεί να προβάλλει τη διαδρομή του οχήματος στο δρόμο για να ειδοποιεί τους περαστικούς για τη διαδικασία στάθμευσης.

Προετοιμασία για τις προκλήσεις του μέλλοντος

Η εσωτερική σήραγγα φωτός της Volkswagen μειώνει τους χρόνους ανάπτυξης. Για να βεβαιωθεί ότι είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για τις προκλήσεις του μέλλοντος, η Volkswagen άνοιξε το δικό της κέντρο αριστείας φωτισμού στο εργοστάσιο του Wolfsburg. Μια φωτεινή σήραγγα μήκους 100 μέτρων, πλάτους 15 μέτρων και ύψους 5 μέτρων λειτουργεί εκεί από τότε στην καρδιά του κόσμου της Volkswagen: το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της.

Σε αυτή τη σήραγγα, η μάρκα χρησιμοποιεί προσομοιώσεις δρόμου για να δοκιμάσει τα συστήματα φωτισμού της για σήμερα, αύριο και πέρα, χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις δρόμου. Οι δοκιμές μπορούν να αναπαραχθούν και να επαναληφθούν. Ως αποτέλεσμα, τα συστήματα μπορούν να συγκριθούν και να αξιολογηθούν σε μια φωτεινή σήραγγα καλύτερα από ποτέ. Το κέντρο υπεροχής φωτισμού είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος για να διερευνηθεί πώς αντιλαμβάνονται το φως οι οδηγοί και οι πεζοί. Η σήραγγα φωτός μείωσε επίσης τον χρόνο ανάπτυξης για νέα συστήματα προβολέων, πίσω φώτων και εσωτερικού φωτισμού, καθώς ο αριθμός των χρονοβόρων νυχτερινών κινήσεων μπορεί πλέον να μειωθεί.

Η πρόοδος στην ανάπτυξη φωτός μπορεί έτσι να εφαρμοστεί ακόμη πιο γρήγορα στην τεχνολογία των αυτοκινήτων αυξάνοντας την ασφάλεια προς όφελος όλων των χρηστών του δρόμου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v