Ταινίες στο Disney+ που αξίζει να δει όλη η οικογένεια

Αν θες να κάνεις κινηματογραφική οικογενειακή μάζωξη στο σπίτι και ψάχνεις απεγνωσμένα ταινίες, χαλάρωσε γιατί κερνάμε τις καλύτερες διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Disney+.

Ταινίες στο Disney+ που αξίζει να δει όλη η οικογένεια

Οι οικογενειακές εξορμήσεις στην παραλία είναι πλέον παρελθόν για τους περισσότερους αφού τα σχολεία ξεκίνησαν και κάπως έτσι μαθητές και γονείς μπήκαν κατευθείαν στα βαθιά της νέας σεζόν. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα λείψουν οι οικογενειακές βραδιές ειδικά αν υπάρχει κι η κατάλληλη ταινία για να πιάσουν τόπο τα ποπκόρν και τα λοιπά ψιψιψόνια που στοκάραμε από το σούπερ μάρκετ. Αν ψάχνεις κι εσύ την επόμενη ταινία που θα δεις με τα πιτσιρίκια σου, καλό είναι να ρίξεις ένα βλέφαρο στη λίστα που ετοιμάσαμε με υπέροχα ταινιάκια από το Disney+, όλα κερασμένα από τη streaming πλατφόρμα της καρδιάς μας.

Τα μυαλά που κουβαλάς 2 του Kelsey Mann (2024)

Η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων των studios της Disney και της Pixar “Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2” επιστρέφει στο μυαλό της Ράιλι που μόλις μπήκε στην εφηβεία την στιγμή που τα κεντρικά επιδέχονται ξαφνικά σαρωτικές ανακατατάξεις ώστε να δημιουργηθεί χώρος για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα Συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που τόσο καιρό τρέχουν με μεγάλη επιτυχία τα κεντρικά, νιώθουν άβολα όταν εμφανίζεται η Ανησυχία. Και φαίνεται ότι δεν είναι μόνη. Φέρνει μαζί της την Ντροπή, τη Ζήλια και την Ανία. Το απόλυτο χιτ του φετινού καλοκαιριού που έκανε μεγάλο χαμό στα θερινά της χώρας είναι η επιτομή της ταινίας που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, αποδεικνύοντας ότι η Disney χτύπησε φλέβα χρυσού με το συγκεκριμένο franchise.

Οι τρεις σωματοφύλακες του Stephen Herek (1993)

Η ταινία Οι Τρεις Σωματοφύλακες του Stephen Herek (1993) αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες και διασκεδαστικές κινηματογραφικές μεταφορές του κλασικού μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά.

Η σκηνοθεσία του Herek είναι γρήγορη και αποτελεσματική, ενώ η ομάδα των πρωταγωνιστών, αποτελούμενη από τον Charlie Sheen, τον Kiefer Sutherland, τον Chris O'Donnell και τον Oliver Platt, δημιουργεί μια δυναμική χημεία που δίνει ζωντάνια στην πλοκή. Κάθε ηθοποιός φέρνει το δικό του στυλ στον ρόλο του, προσφέροντας ανάλαφρες αλλά καλοδουλεμένες ερμηνείες, που ισορροπούν ιδανικά ανάμεσα στο χιούμορ και τον ηρωισμό.

Η ταινία, αν και δεν εμβαθύνει στις πιο σκοτεινές ή περίπλοκες πτυχές του βιβλίου, καταφέρνει να συλλάβει το πνεύμα της περιπέτειας και της φιλίας που διαπνέει το πρωτότυπο έργο. Τα κοστούμια και η παραγωγή είναι προσεγμένα, μεταφέροντας τον θεατή στην ιστορική ατμόσφαιρα της Γαλλίας του 17ου αιώνα, αν και η πλοκή παραμένει σε ένα πιο επιφανειακό επίπεδο, που ας μην γελιόμαστε ωστόσο θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Κρουέλα του Craig Gillespie (2021)

Η Estrella, ζει στο Λονδίνο το 1970 την περίοδο της επανάστασης της Punk Rock. Είναι μία ταλαντούχα νέα, ένα έξυπνο και δημιουργικό κορίτσι αποφασισμένο να γίνει διάσημο με τα σχέδιά της. Κάνει παρέα με ένα ζευγάρι νεαρών κλεφτών που εκτιμούν την όρεξή της για αταξίες και μαζί είναι σε θέση να χτίσουν μια ζωή στους δρόμους του Λονδίνου.

 Μια μέρα, η αισθητική της Estrella για τη μόδα γίνεται αντιληπτή από τη Βαρόνη von Helman, μία γυναίκα-θρύλο της μόδας - καταστροφικά κομψή και τρομακτικά υπεροπτική - την οποία και υποδύεται η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Emma Thompson (“Howards End,” “Sense & Sensibility”). Η σχέση τους έχει ως αποτέλεσμα μία σειρά γεγονότων και αποκαλύψεων που θα οδηγήσουν την Estrella στο να ”αγκαλιάσει” την σατανική πλευρά του χαρακτήρα της και να μεταμορφωθεί στη σκληρή, αδίστακτη και εκδικητική Kρουέλα.

Η Emma Thompson ερμηνεύει εξαιρετικά μια από τις πιο θρυλικές villains του κόσμου της Disney σε μια ταινία που βλέπεται πολύ ευχάριστα κι αξίζει μέχρι τέλους τα ποπκόρν της. Η στιβαρή σκηνοθεσία και η υποδειγματική ατμόσφαιρα απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Peter Pan & Wendy του David Lowey (2023)

Η ταινία Peter Pan & Wendy του David Lowery είναι μια φρέσκια προσέγγιση στο κλασικό παραμύθι του J.M. Barrie, που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη νοσταλγία και τα σύγχρονα blockbusters. Ο Lowery, γνωστός για τον ποιητικό του τρόπο αφήγησης, φέρνει στη σκηνοθεσία του μια αίσθηση μελαγχολίας και στοχασμού, που διαπερνά το γνωστό παραμυθένιο πλαίσιο.

Οι χαρακτήρες του Peter Pan και της Wendy εξελίσσονται πέρα από τις παιδικές τους μορφές, με την ταινία να επικεντρώνεται περισσότερο στην προσωπική ανάπτυξη και τις εσωτερικές τους συγκρούσεις. Ο Alexander Molony ως Peter και η Ever Anderson ως Wendy δίνουν ερμηνείες που εμβαθύνουν στο δίλημμα της διαρκούς παιδικότητας έναντι της αναπόφευκτης ενηλικίωσης, προσφέροντας πολυδιάστατους χαρακτήρες.

Τα εντυπωσιακά σκηνικά και τα ειδικά εφέ συνδυάζουν τη μαγεία του Neverland με μια πιο σκοτεινή και ρεαλιστική αίσθηση, αν και σε ορισμένα σημεία η ταινία χάνει την ισορροπία της ανάμεσα στον ρεαλισμό και το παραμύθι. Ο Jude Law ως Captain Hook προσφέρει μια ιδιαίτερα ανθρώπινη και πολύπλοκη ερμηνεία, επαναπροσδιορίζοντας τον κλασικό κακό υπογράφοντας τον πιο ενδιαφέροντα χαρακτήρα της ταινίας.

Eυχή του Chris Buck (2023)

Μια ολόφρεσκη μουσική animation κωμωδία καλωσορίζει το κοινό στο μαγικό βασίλειο του Ρόσας, όπου η Άσα, μια πανέξυπνη ιδεαλίστρια κάνει μια τόσο δυνατή ευχή που κάποια κοσμική δύναμη, με τη μορφή μιας μικρής υπερενεργητικής μπάλας με το όνομα Αστέρι, αναλαμβάνει να την πραγματοποιήσει. Μαζί, η Άσα και το Αστέρι αντιμετωπίζουν τον πιο επικίνδυνο εχθρό, τον ηγέτη της πόλης Ρόσας, τον Βασιλιά Μαγκνίφικο, προκειμένου να σώσουν την κοινότητά της και να αποδείξουν πως όταν η θέληση ενός θαρραλέου ανθρώπου συνδυάζεται με τη μαγεία των αστεριών, συμβαίνουν θαύματα.

O σκηνοθέτης των δύο ταινιών Frozen υπογράφει μια τρυφερή ταινία που σαν τρυφερό χάδι θα αγγίξουν μικρούς και μεγάλους θεατές, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για μια οικογενειακή κινηματογραφική βραδιά που θα θυμάσαι καιρό.

Η Μικρή γοργόνα του Rob Marshall (2023)

H Mικρή Γοργόνα είναι η αγαπημένη ιστορία της Άριελ, μιας όμορφης και ζωηρής νεαρής γοργόνας με δίψα για περιπέτεια. Η μικρότερη από τις κόρες του Βασιλιά Τρίτωνα και η πιο τολμηρή, η Άριελ λαχταράει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα, και ενώ επισκέπτεται την επιφάνεια, ερωτεύεται τον γεμάτο ζωντάνια Πρίγκιπα Έρικ. Παρόλο που οι γοργόνες απαγορεύεται να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους, η Άριελ πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά της. Κάνει συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας Ούρσουλα, η οποία της δίνει μια ευκαιρία να δει πως είναι η ζωή στη στεριά, αλλά τελικά βάζει τη ζωή της – και το στέμμα του πατέρα της – σε κίνδυνο.

Από τις πλέον πολυσυζητημένες ταινίες της Disney η Μικρή Γοργόνα προσφέρεται για binge watching κινηματογραφικές βραδιές καθώς έχει φτιαχτεί για να συναρπάσει μικρούς αλλά κι ενήλικους θεατές, χάρη στην χορογραφημένη σκηνοθεσία της και τις πρωταγωνιστικές ερμηνείες της που θα σε ενθουσιάσουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v