Βγήκαμε στο Κολωνάκι με 20€ στην τσέπη

Με ένα ταπεινό 20ευρω στην τσέπη περπατήσαμε στους δρόμους του Κολωνακίου και γυρίσαμε στα πιο όμορφα και οικονομικά του στέκια.

Βγήκαμε στο Κολωνάκι με 20€ στην τσέπη

Μα είναι το Κολωνάκι για τους πτωχούς πλην τίμιους Αθηναίους; Φυσικά και είναι, μιας και δεν χρειάζεται να έχεις πάρα πολύ… παρά στην τσέπη για να το τιμήσεις και να πιάσεις τραπεζάκι σε όμορφα στέκια, να πιείς τον καφέ σου, να τσιμπολογήσεις μεζεδάκια και να πιείς τα ουίσκι σου.

Αρκεί ένα 20ευρώ κι εμείς θα σου πούμε πού θα το στραγγίζεις μέχρι και το τελευταίο του σεντ, στην όμορφη και αστική γειτονιά της πόλης.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις με 20 ευρώ εδώ;

Για καφέ

Να το ζήσεις όπως στη Γαλλία, στο γλυκύτατο Πορτατίφ στη Σίνα, με την υπέροχη διακόσμηση και τα φοβερά γλυκίσματα. Οι καφέδες του είναι ωραιότατοι, ενώ ο cappuccino κοστίζει 3,50€. Μπορείς να τον συνοδεύσεις με αυθεντικό κρουασάν σε διαφορετικές εκδοχές: Βουτύρου, αμυγδάλου, με σοκολάτα, φιστίκι, κρέμα ζαχαροπλαστικής ή πραλίνα φουντουκιού (τιμές από 2€).


Να συνεχίζεις α λα φρανσέζικα στο πανέμορφο Petite Fleur, το οποίο φημίζεται για την υπέροχη, αχνιστή του σοκολάτα, αλλά και τους καφέδες του. Δοκίμασε αυτή με κουβερτούρα bitter, ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι και brandy (6,80€) ή μια απλή, με κουβερτούρα bitter (6,80€). Εξαιρετικό και το μπανόφι του, στα 5,50€.

Να πιάσεις τραπεζάκι όμορφα και συνοικιακά στο ήσυχο Φίλιον, το οποίο αποτελεί εδώ και δεκαετίες στέκι για ντόπιους και μη και να απολαύσεις ωραιότατους καφέδες (από 3,50€) αλλά και κάθε λογής νόστιμα σνακ, ακόμα και κάποια πιάτα για μεσημεριανό, στο άκρως φιλόξενο περιβάλλον του.

Για φαγητό

Να δοκιμάσεις τα λαχταριστά μαγειρευτά του Φιλίππου, στην Ξενοκράτους, ένα από τα τελευταία αριστοκρατικά, μαγειρεία του Κολωνακίου με επιλογές όπως μοσχαράκι κοκκινιστό, κόκκορας με μακαρόνια, φασολάκια λαδερά, χοιρινό λεμονάτο και άλλα τέτοια, που αλλάζουν κάθε μέρα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 6€ περίπου, δες τον κατάλογο εδώ


Να αράξεις με τις ώρες στο ιστορικό καφέ της Δεξαμενής, σε τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα σιγοπίνοντας ελληνικά αποστάγματα συνοδεία μεζεδακίων, όπως ψητό χαλούμι με μαρμελάδα σύκου και βαλσάμικο, ή φακές με μανούρι και λιαστή ντομάτα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 5-8€, περίπου, ενώ οι μπίρες ξεκινούν από 4€, και τα τσίπουρα/ούζα από 9€.

Να δοκιμάσεις το λαχταριστό brunch του Ruins στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ, στο οποίο θα βρεις πιάτα όπως ομελέτα με μπέικον, πιπεριά, μανιτάρια, τυρί, ντομάτα και τηγανιτές πατάτες (9,50€), αβοκάντο τοστ με κρέμα αβοκάντο, ψωμί φαγόπυρου, κατίκι Δομοκού και βραστό αυγό (9,50€) και Salmon Benedict με milkbread, καπνιστό σολομό, κρέμα αβοκάντο ντομάτα και hollandaise (11,50€).


Για ποτάκι

Να πιείς ψαγμένα ουίσκι ακούγοντας τζαζ μουσικάρες στο Jazz in Jazz στη Δεινοκράτους με ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη, και διακόσμηση αντίστοιχη. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 9€, ενώ η ποικιλία τους είναι τεράστια (περισσότερες από 100 ετικέτες). Το απλό ποτό στα 7€.


Να συνεχίζεις σε τζαζ ατμόσφαιρα και να κατέβεις στο υπόγειο Bar 56, με την παλιακή ρετρό διακόσμηση και την όμορφη ξύλινη μπάρα όπου ένα σωρό ιστορίες της αστικής Αθήνας έχουν ξεδιπλωθεί συνοδεία ενός ποτηριού ουίσκι. Η κάβα του είναι πληθωρική σε ετικέτες μαλτ, ενώ το απλό ποτό ξεκινά στα 6€, και τα ουίσκι από 7€.

Να πιάσεις τραπέζι στο ιστορικό μπαράκι στον πεζόδρομο της Δελφών, τον Ιπποπόταμο, με τη σινεμάτικ αύρα στο εσωτερικό του, να ακούσεις ωραίες μουσικές, και να απολαύσεις ωραία κοκτέιλ με ρακή ή ένα δροσερό ντάκιρι. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v