O φούρνος του Cap Cap θα γιατρέψει τις λιγούρες και τις υπογλυκαιμίες σου

Το Cap Cap Bakehouse άνοιξε πριν λίγο καιρό τις πόρτες του στο τιμημένο Αιγάλεω κι εμείς σπεύσαμε να δοκιμάσουμε τα καλούδια του πιο μοσχομυριστού φούρνου της πόλης.

O φούρνος του Cap Cap θα γιατρέψει τις λιγούρες και τις υπογλυκαιμίες σου

Το Cap Cap (Πανόρμου 26, Αιγάλεω τηλ: 2105904116) είχε ανέκαθεν μια λατρεία στα παραμύθια και τους μαγικούς τους κόσμους. Πήρε το όνομά του από τον Ποντικό με τον Γαλάζιο Φιόγκο και τον ήχο της βροχής που πέφτει πάνω στις στέγες των σπιτιών κι έγινε το πιο αγαπημένο σημείο συνάντησης για κάθε sweet lover που σέβεται τον εαυτό του.

Ανά τακτά χρονιά διαστήματα, ο Ποντικός με τον Γαλάζιο Φιόγκο, με τη βοήθεια του μαγικού του ραβδιού και των Ξωτικών του, αλλάζει τη θεματική του. Μεταμορφώνει τους χώρους του και διαμορφώνει ξανά το μενού του, δημιουργώντας μια νέα λαχταριστή ιστορία που τρώγεται και σίγουρα μοιράζεται με τους χιλιάδες φανς του στα social media. Η ομάδα που κρύβεται πίσω από τον Cap Cap δεν άργησε να κάνει το επόμενο βήμα της φέρνοντας μας και πάλι στο τιμημένο Αιγάλεω τον πιο μοσχομυριστό φούρνο της πόλης. Κάπως έτσι εγένετο το Cap Cap Bakehouse σε νέα διεύθυνση (Σμύρνης 21, Αιγάλεω, τηλ.:21 0590 5966) πριν λίγους μήνες κι έκτοτε οι ουρές στην οδό Σμύρνης μοιάζουν συνηθισμένη κατάσταση, καθώς οι πελάτες συνωστίζονται για να προλάβουν την καθημερινή μυρωδάτη και έξτρα λαχταριστή πραμάτεια του πιο hot φούρνου της πόλης.

Ο χώρος φέρνει στον νου αυτές τις λατρεμένες ευρωπαϊκές και δη γαλλικές Boulangerie με τους περαστικούς να χαζεύουν με έντονη περιέργεια και μια υφέρπουσα λαιμαργία τις βιτρίνες τους.

Ντελικάτο, και με μπόλικα ράφια για να χωρέσουν όλες οι λιχουδιές, το Cap Cap Bakehouse από όταν άνοιξε έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι να γιατρέψει τόσο τις λιγούρες όσο και τις υπογλυκαιμίες μας. Οι ψωμάδες της παρέας θα πάθουν πλάκα από την τεράστια ποικιλία που θα βρουν στα ψάθινα ράφια του έχοντας να επιλέξουν κυριολεκτικά και μεταφορικά ό,τι τραβάει η ψυχή τους. Εμείς σαν φύσει γλυκατζήδες θα κάνουμε κάπου εδώ ειδική μνεία στο σοκολατόψωμο το οποίο ήδη κάνει χαμό στα social media ξετρελαίνοντας κόσμο και κοσμάκη.

Αντίστοιχα, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην υπέροχη μπάμπκα (16€ το κιλό) η οποία είναι στην ουσία ένα γλυκό ψωμί ανατολικοευρωπαϊκής και εβραϊκής καταγωγής που φτιάχνεται την περίοδο του Πάσχα και σημαίνει «γιαγιά». Η ονομασία προέρχεται από τις πτυχώσεις της μπάμπκα που θυμίζουν τις μακριές φούστες των γιαγιάδων, και εδώ μπορείς να το βρεις σε κολασμένη εκδοχή του με τη σοκολάτα να λιώνει στο στόμα και να στέλνει μπόλικους διαιτολόγους στο ταμείο ανεργίας. Υπέροχο και το φρεσκοψημένο banana bread (2,5€ το τεμάχιο) που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του είδους κι όχι μόνο.

Μεγάλη ποικιλία θα βρεις και στα κριτσινοειδή όπως και σε rolls (αυτά του καρότου είναι από άλλο πλανήτη), στις χειροποίητες μπάρες δημητριακών (2,20€ το τεμάχιο) και cupcakes σε κάθε πιθανή κι απίθανη γεύση που μπορεί να κατεβάσει ο γαστρονομικός σου νους. Αν τώρα σε πιάσουν οι πρωινές λιγούρες, τότε πρέπει να πέσεις με τα μούτρα στην υπέροχη κοτόπιτα (3,30€) αλλά και την κοτσιδωτή χορτόπιτα (2,40€) που εκτός από χάρμα οφθαλμών είναι και εξαιρετικά νόστιμη. Η ζαμπονοτυρόπιτα (3,30€) θα σκαρφαλώσει ψηλά στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες που έχεις δοκιμάσει στη ζωή σου, την ώρα που το hot dog με το μέτρο είναι ακόμη πιο σκανδαλιάρικα νόστιμο από όσο το φαντάζεσαι.

Στο τέλος για να δέσει το γλυκό πρέπει όπως και δήποτε να δοκιμάσεις το χειροποίητο προφιτερόλ αλλά και τις λουκούλλειες τάρτες που θα σκορπίσουν ρίγη συγκίνησης στον ουρανίσκο σου.

Οι επιλογές ξεκινούν από 2€ καλύπτοντας όλα τα βαλάντια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v