Οι ελληνικές σειρές που θα μας καθηλώσουν τη νέα σεζόν

Η Μαρία Κάλλας, ο Τιμωρός, το πρήκουελ της Μάγισσας και όλες οι νέες και ενδιαφέρουσες παραγωγές που θα δούμε φέτος στους δέκτες μας.

Οι ελληνικές σειρές που θα μας καθηλώσουν τη νέα σεζόν

Για άλλη μια σεζόν η ελληνική τηλεόραση αποδεικνύει πως βρίσκεται σε άκρως ανθηρή φάση, με νέες σειρές να διεκδικούν μερίδιο τηλεθέασης.

Από την ιστορία της νεαρής Μαρίας Κάλλας, μέχρι το πρήκουελ της Μάγισσας, από τιμωρούς μέχρι σκανδιναβικά θρίλερ, ιδού τι μας κέντρισε το ενδιαφέρον από το φετινό πρόγραμμα.

Ο Τιμωρός – Alpha

Ο Μάρκος (Δημήτρης Λάλος) βρίσκεται ένοχος για κάτι που δεν έκανε, αλλά πλήρωσε ακριβά γι’ αυτό. Η αθωότητα των νεανικών του χρόνων δίνει τη θέση της στη σκληρότητα και τον επιθυμία να εκδικηθεί αυτούς που τον πρόδωσαν, που κατέστρεψαν τη ζωή του. Η νέα σειρά του καναλιού έχει ένα σούπερ δυνατό καστ (Δημήτρης Λάλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Ελεάνα Στραβοδήμου, Νίκος Γκέλια κ.α.), γυρίσματα στο Μαρόκο και τον αγαπημένο Γιώργο Κόκουβα στο σενάριο. Η σκηνοθεσία της σειράς είναι του Μιχάλη Κωνσταντάτου.

Μάγισσα: Φλεγόμενη Καρδιά - Ant1

Το prequel της Μάγισσας που «μάγεψε» το κοινό, μας μεταφέρει στο μακρινό 1710, στην Ενετοκρατούμενη Μάνη, εκεί όπου οι δύο δυνάμεις, το καλό με το κακό, δημιουργήθηκαν και συγκρούστηκαν για πρώτη φορά. Περιμένουμε με περιέργεια πώς θα αποδοθεί για πρώτη φορά τηλεοπτικά η Ελλάδα του 1700, ενώ στο καστ βρίσκουμε μεταξύ άλλων τους Μαρία Κίτσου, Ηλία Μελέτη, Γιώργο Παπαγεωργίου και Έλενα Σαλαμπάση. Σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Φαφούτης.

Μαύροι Πίνακες -  Star

Μία νεαρή μαθήτρια, άγρια δολοφονημένη. Μία επαρχιακή πόλη, γεμάτη μυστικά και ψέματα. Ένας αδίστακτος δολοφόνος, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα ανατριχιαστικό μοτίβο. Ένας αγώνας δρόμου να συλληφθεί, πριν χτυπήσει ξανά. Νέο και πολλά υποσχόμενο αστυνομικό θρίλερ τις σκανδιναβικής σχολής έρχεται στο Star με το καστ να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους: Κάτια Γκουλιώνη, Σοφία Κόκκαλη, Αντίνοο Αλμπάνη, Δημήτρη Κίτσο, Iωάννη Παπαζήση και Λένα Παπαληγούρα.

Άγιος Έρωτας - Alpha

Η νέα καθημερινή, δραματική σειρά εποχής του καναλιού φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του Σασμού στην πράιμ τάιμ συνήθεια του κοινού, με το κλασικό και δημοφιλές μοτίβο του απαγορευμένου έρωτα μεταξύ ιερέα και μιας νεαρής κοπέλας στην επαρχία των ‘50s. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δανάη Παππά, Ταμίλλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μαρίνα Ψάλτη κ.α. Σκηνοθετεί ο Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα – Alpha

Είκοσι τρία χρόνια μετά την ταινία «Το Κλάμα Βγήκε Από Τον Παράδεισο», αφιερωμένη  στον ελληνικό κινηματογράφο, έρχεται μια σάτιρα, φόρος τιμής στις μεγαλύτερες επιτυχίες της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης, μέσα από την κωμική ματιά του δίδυμου των επιτυχιών Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα. Πρωταγωνιστεί ένα all star cast: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Απέργης, Σοφία Βογιατζάκη, Βάσω Γουλιελμάκη, Joyce Ευείδη, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Καζάκας, Άννα Κουρή, Καίτη Κωνσταντίνου, Μαρία Λεκάκη, Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Μαριέλα Σαββίδου κ.α.

Η Μαρία που έγινε Κάλλας – ΕΡΤ

Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων καταγράφει με διεισδυτική ματιά τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα. Παρακολουθούμε τη Μαρία μέσα από τη σχέση της με τα βασικά πρόσωπα της νεανικής ζωής της: τη μητέρα της, την Ισπανίδα δασκάλα της, τον βαρύτονο εραστή της, την πιανίστρια αδελφή της, τον Γερμανό μαέστρο. Στον ομώνυμο ρόλο η σοπράνο Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου με ένα δυνατό καστ γύρω της (Αργύρης Πανταζάρας, Ρένια Λουιζίδου, Demy, Ελένη Ράντου κ.α.). Σε σκηνοθεσία και σενάριο τη Όλγας Μαλέα.

Grand Hotel - Ant1

Στη νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1, θύματα και θύτες μπλέκονται σε έναν κυκεώνα ψεμάτων και τραυματικών γεγονότων του παρελθόντος. Η ιστορία ξεκινά με την εξαφάνιση μιας προσφυγοπούλας καμαριέρας από ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Κηφισιάς. Ο τολμηρός αδερφός της εισβάλλει στο ξενοδοχείο, παριστάνοντας τον σερβιτόρο, και ξεκινάει μία έρευνα που θα αποδειχθεί απειλητική ακόμη και για τη ζωή του. Διασκευή της ομώνυμης ισπανικής σειράς εποχής, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα, με καστ που απαρτίζεται από τους: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Καλλιόπη Χάσκα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Τάσο Νούσια, Γιώργο Γεραντιδάκη κ.α. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Βασιλειάδης.

Το Δίχτυ – ΕΡΤ

Η νέα κοινωνική-αστυνομική σειρά της δημόσιας Τηλεόρασης εμβαθύνει στα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Αποτελείται από έξι αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται μία επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας, η οποία αναλαμβάνει την επίλυση σημαντικών και ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων. Επιστροφή του Μανούσου Μανουσάκη στα τηλεοπτικά δρώμενα, με ενδιαφέρον καστ ηθοποιών όπως η Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Ορέστης Τζιόβας, η Φιόνα Γεωργιάδη, ο Σπύρος Μαραγκουδάκης, η Κατερίνα Κρανίδη και η Αναστασία Γαλερού-Βλάσση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v