Παρουσιάστηκε στο Γκέτεμποργκ το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Volvo EX90

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση η πολυτελής σουηδική μάρκα παρουσίασε το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV EX90.

Παρουσιάστηκε στο Γκέτεμποργκ το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Volvo EX90

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Το υψηλής αξίας SUV μηδενικών ρύπων αποτελεί το πιο εξελιγμένο μοντέλο της φίρμας, η οποία  έχει αποδείξει εδώ και πολλές δεκαετίες το πραγματικό της ενδιαφέρον και την ασφάλεια για το περιβάλλον.

Το αμιγώς ηλεκτρικό EX90 είναι καθ´οδόν. Η πρώτη παρτίδα του κορυφαίου SUV της πολυτελούς μάρκας κατευθύνεται ήδη στην Ευρώπη.

Η νέα ναυαρχίδα της premium φίρμας και θέτει νέα πρότυπα για την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την ανθρωποκεντρική τεχνολογία. Είναι το πρώτο μοντέλο Volvo που βασίζεται σε έναν κεντρικό υπολογιστή.

Ο in-car υπολογιστής AI βασίζεται στην πλατφόρμα NVIDIA DRIVE. Αυτό το κεντρικό σύστημα, με την προσθήκη της Snapdragon Cockpit Platform από την Qualcomm Technologies Inc. και του εσωτερικά εξελιγμένου λογισμικού από τους μηχανικούς της μάρκας, συνεργάζονται απρόσκοπτα για να εκτελέσουν τις σημαντικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, από την ασφάλεια και το σύστημα infotainment έως τη διαχείριση της μπαταρίας.

Εξοπλίζεται με μία σειρά αισθητήρων, που περιλαμβάνουν ραντάρ, κάμερες και ένα lidar που παρέχεται από τη Luminar για επαυξημένη ασφάλεια. Η συλλογή δεδομένων από τους αισθητήρες, σε συνεργασία με τη συνεχώς ενεργή σύνδεση 5G και τις τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού, επιτρέπουν να βελτιώνονται συνεχώς τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Βασίζεται στη νέας γενιάς τεχνολογική βάση, σχεδιάστηκε ως αμιγώς ηλεκτρικό, και έχει αυτονομία οδήγησης έως 600 χλμ. Είναι σχεδιασμένο για να είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της μάρκας, με πληθώρα συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας νέας γενιάς και λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία δέσμη προηγμένων αισθητήρων.

Είναι ένα αυτοκίνητο που επιδεικνύει πολλές πρωτιές. Είναι το πρώτο Volvo που εξοπλίζεται με lidar, καθώς και το πρώτο με σύστημα κεντρικού υπολογιστή. Είναι επίσης το πρώτο Volvo που σχεδιάστηκε για να παρέχει δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, επιτρέποντας στους οδηγούς να συνεισφέρουν σε ένα πιο σταθερό δίκτυο και σε μεγαλύτερη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας από την κοινωνία. Επίσης, είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που προσφέρει τη λειτουργία Abbey Road Studios, που περιλαμβάνεται στο προαιρετικό κορυφαίο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins.

Η παραγωγή του ξεκίνησε νωρίτερα φέτος στο εργοστάσιο της μάρκας έξω από το Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Η μονάδα διαθέτει ικανότητα παραγωγής 150.000 αυτοκινήτων ανά έτος. Τα πρόσφατα χρόνια, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της, ανανεώνοντας και επεκτείνοντας το τμήμα αμαξωμάτων και το βαφείο. Το εργοστάσιο σήμερα διαθέτει επίσης μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής μπαταριών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v